Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Det finns många frågor om ekonomihantering när både vana och ovana föreningsmänniskor möts för att lära sig mer om ekonomi. Ibland tar frågorna över. Carina Holmström på Idrottsservice, reder ut, sorterar och får alla på rätt köl igen.
 
Det internationella projektet Just Sport fokuserar på riskerna med kosttillskott – det finns många oseriösa tillverkare med produkter som ibland innehåller hälsofarliga eller dopingklassade ämnen, säger Thomas Wallgren, antidopingansvarig, VIF.
 
De senaste åren har flera av Sveriges elitidrottslag haft stora problem med ekonomin, mer än hälften av elitlagen finns t ex i Kronofogdens register. Men det finns undantag – vi besöker IBK Dalen för att höra hur de har lyckats med sin goda ekonomi.
 

Ledarcamp 2017

(2017-04-11 09:23)
Känner du en ung idrottsledare som inspirerar andra unga till stordåd? Eller är det just dig vi söker? Nominera dig själv eller någon annan till Ledarcamp 2017, senast 31 maj.
 
Det är mörkt och stilla. Strålkastarna har slocknat, rösterna tystnat men kylan slår emot mig som en påminnelse om var vi befinner oss. Från klubbrummet blickar vi ut mot arenan och plötsligt tänds lampor och en liten aktivitet påbörjas.
 
När solens strålar träffar den hårda ytan reflekteras det i alla regnbågens färger. Det nyper i kinden, knarrar och gnistrar och man känner sig ett med naturen. En bra dag att besöka Tavelsjö AIK:s 20 km långa isbana.
 
När de innebandyspelande ungdomarna i Dorotea IF återvände hem efter ett superbra arrangemang i Backe, föddes en idé om att göra en egen cup. Utmaningen låg i att få tillräckligt många lag.
 
Stina Hildingsson på Umeå Korpförening jobbar aktivt med det som många föreningar har i sin värdegrund - ”allas rätt till idrott”.
 
Små byaföreningar finns över hela landet. De där små föreningarna med gamla anor som förr fanns i de flesta byarna. Vi besöker Korssjön för att se hur deras förening har förändrats över tiden.
 
Nu är det dags att söka stöd från Idrottslyftet 2017.
 
Det är hög tid att söka stöd för föreningens integrationsverksamhet för 2017.
 
Tärnaby Skidskola arrangerar det 18 km långa loppet över fjället, där alla tävlar i disciplinen bästa fjällupplevelse, och som lockar hela familjer och grupper av vänner för att mäta sina krafter mot varandra.
 
Sanna Hedlund, regional föreningskonsulent från Sverok Västerbotten får den utmanande frågan direkt i sitt knä. Hon ler snett och tar ett så djupt andetag att man förstår att det inte är första gången hon får frågan.
 
Tillsammans Cup är en fotbollsturnering där nyanlända och etablerade ungdomar blandas upp i lag och spelar fotboll för att främja nya vänskaper och ett öppet Sverige. Alla bjuds nu in att själva arrangera en lokal cup på Nationaldagen den 6:e juni.
 
Ibland gungar det under fötterna, vare sig det gäller gungande havsis eller ett styrelsearbete som slukar för mycket energi. Vi möter Gunnar Svan, ordförande i Robertsfors Motorsällskap och talar om förändringar och utmaningar.
 

Postadress:
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå

Kontakt:
Tel: 09051246
E-post: This is a mailto link

Se all info