Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under 2016 påbörjade Region Västerbotten i samarbete med länets olika destinationer och Västerbottens Idrottsförbund ett arbete med att ta fram en regional evenemangsstrategi. Simon Dahl hade ansvar för att leda processen.
 
Vi ställer 4 snabba frågor till Victoria Wikström, styrelseledamot i Innebandyförbundet, inför RIM 2017 som hålls i Karlstad 19-21 maj.
 
Vi ställer 4 snabba frågor till Anders Danielsson, generalsekreterare i Kanotförbundet, inför RIM 2017 som hålls i Karlstad 19-21 maj.
 
Vi ställer 4 snabba frågor till Michael Marklund, ordförande i Curlingförbundet, inför RIM 2017 som hålls i Karlstad 19-21 maj.
 
Tre snabba frågor till Madelaine Jakobsson, kommunalråd i Nordmaling – hur heta är de här frågorna i din kommun?
 
Tre snabba frågor till Linnéa Lindberg, kommunalråd i Åsele – hur heta är de här frågorna i din kommun?
 
Tre snabba frågor till Tomas Mörtsell, kommunalråd i Storuman – hur heta är de här frågorna i din kommun?
 
Vid årsmötet valdes två nya medlemmar in i styrelsen för Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna – välkomna Thomas Lindgren och Bo Andersson!
 

Lyckat årsmöte 2017

(2017-05-04 07:27)
Torsdag 27 april genomförde vi ett lyckat årsmöte på Scandic hotell i Skellefteå. Totalt deltog 37 representanter från 29 idrotter, vilket är ”rekord” för ett årsmöte i Skellefteå.
 
Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram Idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till Idrotten eller på annat sätt.
 

Idrottsservice får ny VD

(2017-05-02 09:22)
Idrottsservice har en stadigt ökande efterfrågan för tjänster som minskar arbetsbördan för idrottsföreningar. Nu planeras ytterligare verksamhetsområden och ett utökat stöd. Därför kliver nu Johanna Vilhelmsson in som ny VD för Idrottsservice.
 
Det finns många frågor om ekonomihantering när både vana och ovana föreningsmänniskor möts för att lära sig mer om ekonomi. Ibland tar frågorna över. Carina Holmström på Idrottsservice, reder ut, sorterar och får alla på rätt köl igen.
 
Det internationella projektet Just Sport fokuserar på riskerna med kosttillskott – det finns många oseriösa tillverkare med produkter som ibland innehåller hälsofarliga eller dopingklassade ämnen, säger Thomas Wallgren, antidopingansvarig, VIF.
 
De senaste åren har flera av Sveriges elitidrottslag haft stora problem med ekonomin, mer än hälften av elitlagen finns t ex i Kronofogdens register. Men det finns undantag – vi besöker IBK Dalen för att höra hur de har lyckats med sin goda ekonomi.
 

Ledarcamp 2017

(2017-04-11 09:23)
Känner du en ung idrottsledare som inspirerar andra unga till stordåd? Eller är det just dig vi söker? Nominera dig själv eller någon annan till Ledarcamp 2017, senast 31 maj.
 

Postadress:
Täfteå IK - Innebandy
Täftebölevägen 50
90788 Täfteå

Kontakt:
Tel: 09051246
E-post: This is a mailto link

Se all info