Hoppa till sidans innehåll

SF: Svenska Triathlon Förbundet


I september lanserade Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet, en ny tipstjänst. Här kan vem som helst som misstänker doping inom idrotten lämna information anonymt.
 

De körde trippla Ironman

(2017-10-16 09:59)
Tro det eller ej men så här i Ironmantider finns det faktiskt de som tar sig an ännu större utmaningar, i alla fall i distanser mätt. I somras deltog Kristian Kristiansen och Magnus Lindén i VM i ultratriathlon på på distansen Trippel Ironman.
 
Det var som väntat en extremt tuff utmaning som väntade deltagarna på Hawaii. För Patrik Nilsson gick det dock fenomenalt bra – han slutade 8:a efter ett väl genomfört race. För Åsa Lundström blev det en jobbigare resa och hon gick i mål som 17:e.
 
SVT:s Peter Jonsson är på plats på Hawaii och har pratat med våra svenskar stjärnor inför kraftprovet imorgon. Se klippet här:
 
SM på medeldistans kommer i två år framöver att arrangeras bland sjöbodar och saltstänkta klippor. Arrangörerna bakom Tjörn Triathlon och Svenska Triathlonförbundet välkomnar tillsammans Sveriges triathlonelit till västkusten nästa sommar.
 
Inte mindre än 44 svenskar startar i en av triathlonens mest prestigefyllda tävlingar nästa lördag. Svenska proffsen Åsa Lundström och Patrik Nilsson har båda stor chans till höga placeringar när VM i Ironman ska avgöras.
 
Vill du kombinera en elitsatsning på triathlon med dina gymnasiestudier? Från hösten 2018 har du möjlighet att göra det på fyra orter från norr till söder. Välkommen med din ansökan som ska skickas in senast 15 oktober för RIG och 1 december för NIU.
 

Lägg grunden för 2018

(2017-09-19 09:00)
Fly höstrusket i november och häng med på en rolig och utvecklande simvecka tillsammans med oss och Apollo på Playitas, Fuerteventura. Proffsiga och engagerade ledare, kvalitetshäng med likasinnade och en stor dos solsken, kan det bli bättre?
 
VM-seriens avslutning och VM för senior, U23, junior, paratriathlon och age group avgjordes från fredag till söndag i Rotterdam. Rotterdam bjöd tyvärr på en hel del regn och blåst, men våra svenska deltagare hade ändå förhållandevis tur med vädret.
 
Rotterdam är platsen dit alla triathlonblickar vänds den här veckan. Med start på fredag är det dags för ITU World Triathlon Grand Final. För Sverige tävlar Gabriel Sandör, Malin Lundström och fyra starka age groupare.
 
Sitter du på en bra idé som du vill förverkliga under hösten? Nu är tiden inne att söka Idrottslyftsmedel. Sista ansökningsdag är 30 november 2017.
 
Sportmanship AB, distributör av On och en av Sveriges ledande premiumdistributörer inom sport och sportmode har skrivit avtal med Svenska Triathlonförbundet. Avtalet sträcker sig över OS i Tokyo 2020.
 
Världens roligaste uppdrag i världens roligaste idrott. Kan det bli bättre? Nu öppnar vi anmälan till höstens Tri4funutbildning. Begränsat antal platser så vänta inte med din anmälan.
 
I strålande sol gick 10-årsjubilerande Tenson Tjörn Triathlon av stapeln sista helgen i augusti. Tävlande från tio nationer var på plats och det sattes nytt deltagarrekord.
 
I helgen avgjordes de Nordiska Mästerskapen i danska Fredricia. Svenskarna svarade för många starka insatser och allra bäst gick det för Amanda Bohlin som vann och Gabriel Sandör som kom på en andra plats.
 

Postadress:
Team Trelleborg Triathlon - Triathlon
Mörtvägen 7
23192 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info