Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nio nöjda flickor från Röbäcks IF har tillbringat en vecka i Madrid för ett ungdomsutbyte med spanska och italienska ungdomar kring bland annat futsal och jämställdhet. Resan har gjorts med hjälp av Västerbottens Idrottsförbund och Erasmus+.
 
Vi flyttar Idrottens Hus i Umeå från Dragonskolan till Kungsgatan 89 i slutet av denna vecka. Det innebär att vi håller stängt för flytt torsdag 1 september-måndag 5 september, och slår upp dörren till nya Idrottens hus tisdag 6 september.
 
Street Sports on Tour erbjuder barn och ungdomar spännande idrotter under prova på-dagar i en urban idrottsmiljö med maximal streetkänsla. Touren börjar med besök i Sorsele tisdag 30 augusti. Kolla när den kommer till er kommun.
 
Nu kickar vi igång hösten och alla idrottsengagerade har en hel del att se fram emot; Change the Game, Women in Sports and Adventure, Street Sports on Tour och SDF-konferens.
 
"Cirka 30 000 svenskar dopar sig regelbundet." Vi håller en öppen föreläsning med Tommy Moberg och Martin Fahlström, två experter inom doping och antidoping, den 13 september i Umeå.
 
Det var fullt ös på Renmarkstorget när barn i alla åldrar testade på Street Sport on Tour. MTB-cyklar trängdes med skejtarna och Udominates långa spelare avskräckte inte sexåringarna från att gå all in mellan korgarna.
 
VIF har fått ansökan beviljad av Regionala utvecklingsfonden till SportRegion Västerbotten, som äntligen kan kicka igång efter en lång startsträcka. - Det känns helt fantastiskt att äntligen få köra i skarpt läge, säger projektledare Emma Pantze.
 
Mer idrott i skolan är ett hett ämne, inte minst sedan tv-serien Gympaläraren med Kalle Zachari Wahlström sänts under våren. Forskaren Carl-Johan Boraxbekk hoppas att fler politiker tar vara på den forskning som finns.
 

Årsmötesprotokoll 2016

(2016-06-10 13:35)
Här kan du nu läsa protokollet för Västerbottens Idrottsförbunds årsmöte den 21 april 2016.
 
Framtidens ledare är ett inititativ från Volvo Lastvagnar Umeå som ska motivera, inspirera, utbilda och utveckla ungdomar upp till 25 år som tagit på sig ledande uppdrag inom idrotten. Volvo, VIF, SISU, Södra Västerbottens Domarklubb, Mariehem SK...
 
Trots sin unga ålder är Maia Toots, 14 år, och Alexandra Nordh, 21 år, med i Röbäcks IF:s huvudstyrelse. De tillbringar i stort sett all sin fritid på Röbäcks arena, har stora visioner och ser bara fördelar med att börja arbeta i styrelsen som ung...
 
Onsdag 1 juni delas priset till Årets idrottsförening i Västerbotten 2015 ut vid Mötesplats Lycksele. Fem föreningar är nominerade och här presenterar vi dem UTAN inbördes ordning. Längst ner kan du läsa mer om vad priset innebär.
 
Korpen Veteranerna har arrangerat Blodomloppet i Umeå i tretton år. På senare år har loppet fått konkurrens av andra motionslopp och deltagarantalet kryper neråt. Men deltagare som vill bli testade för att bli blodgivare ökar stadigt, och det är...
 

Lagkamrat fixar jobbet

(2016-05-12 14:35)
För kvinnliga elitidrottare kan det vara svårt att hitta ett jobb som passar träningstiderna. Konceptet Lagkamrat ska underlätta genom att erbjuda spelarna ett flexibelt jobb på äldreboenden, finansierat av sponsorer. Enligt Inger Arnesson från...
 

Dramat i grytan

(2016-04-25 12:50)
När frilansreportern Jens Lind lade beslag på SVT:s husbil blev Kalix och Hamptjärnsbanan ett av hans första stopp. Där skulle Jenny Haapasaari göra debut i folkrace med pappas Opel. Men bilen ville inte starta för depåns dotter. Efter många...
 

                                                                Lions logo 

Lillberget ram 180X160-A-B-Klar

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Tegs SK - Fotboll
Tegsvägen 24
90433 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-77 43 23
E-post: This is a mailto link

Se all info