Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Ibland gungar det under fötterna, vare sig det gäller gungande havsis eller ett styrelsearbete som slukar för mycket energi. Vi möter Gunnar Svan, ordförande i Robertsfors Motorsällskap och talar om förändringar och utmaningar.
 
Johan Eriksson, Fritidsintendent i Robertsfors kommun väckte frågan om att starta ett utvecklingsråd för idrotten i Robertsfors kommun.
 
När Carin Nilsson, ordförande i Korpen Västerbotten, besökte Korpenföreningarna i Vindeln, handlade diskussionerna allt från barnafödande till ledarutveckling.
 
Är idrotten dålig på att inkludera och lyssnar vi inte på de aktiva? Hur har vi det med demokrati och delaktighet? Henrik Hedberg, styrelseledamot i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, ger oss sina tankar kring ämnet föreningsdemokrati.
 
Det är fler som idrottar, men också fler som ska dela på kakan när LOK-stödsnivåerna för 2017 förändras.
 
Förra våren förstod endurosektionen i Lycksele MK att det fanns många motorintresserade tjejer som ville prova på motorcykel. Nybörjargruppen fylldes snabbt och nu taggar tjejerna för nästa säsong och egna hojjar.
 

Nytt år och årsmöte

(2017-01-02 14:30)
Med önskan om en god fortsättning kommer här lite påminnelser kring årsstämman 2017.
 

En önskan om en god jul

(2016-12-23 11:32)
Vi önskar alla idrottsvänner en riktigt god jul och har öppet följande tider på kanslierna:
 
Det var med en dyster sinnesstämning jag åkte hem i februari efter ett besök på IFK Hällnäs integrationsfotboll. Efter ett nytt besök i december visar det sig att farhågan om att tappa två lovande bordtennisspelare vände till en varm julsaga.
 
RF får medel för att skapa arbetslag av långtidsarbetslösa i fem distriktsidrottsförbund, varav Västerbotten är ett. I stort handlar uppdraget om att dels bidra till att fler kommer i sysselsättning och dels stärka nätverket och samverkan mellan...
 
Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna håller årsstämma torsdag den 27 april på Scandic Hotell i Skellefteå (kvällstid). Boka gärna datumet redan nu.
 
Umara Sports Club finns bara på internet. Men klubben har ambassadörer runt om i landet som kan vittna om fördelarna med Umaras egna sportdrycker och näringstillskott. - För mej är det lätt att stå för produkterna, säger Jessica Åhlund, triatlet.
 
Vi tog pulsen på två av Umeås idrottsföreningar när de var på en skatteträff på Idrottens Hus en eftermiddag i november.
 

Vi söker en kommunikatör

(2016-11-10 09:18)
Vi söker en kommunikatör med digital kompetens till Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
 
Med ett gediget intresse för siffror och idrott så kan inte Tobias Sundström komma mer rätt än till Idrottsservice. Här ska han utveckla Västerbottens Idrottsförbunds sociala bolag som hjälper ideella föreningar med ekonomi och administration.
 

                                                                Lions logo 

Lillberget ram 180X160-A-B-Klar

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
Tegs SK - Fotboll
Tegsvägen 24
90433 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-77 43 23
E-post: This is a mailto link

Se all info