Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Rivia Oliveira är relativt känd bland länsborna för sin karriär som beachvolleyspelare och egna märket Rivia Sports med träningskläder. Nu välkomnar vi Rivia som kommunikationsansvarig för SportRegion Västerbotten.
 
Riksidrottsförbundet förbjuds att använda personnummer i kontrollen av LOK-stödet. Dock meddelar RF att idrottsföreningarna kan agera precis som tidigare, det vill säga fortsätta registrera fullständigt personnummer.
 

Kontrakt med djävulen

(2016-10-10 15:24)
Att använda anabola steroider är som att skriva kontrakt med djävulen. Så inledde Tommy Moberg, socionom och nationell expert på steroidmissbruk, sin föreläsning för initierade aktörer i Umeå kring förebyggande arbete och vård av steroidanvändare.
 
Den 21-22 oktober håller vi årets SDF-konferens i Skellefteå. Lördagen består av en inkluderingskonferens som är öppen för fler deltagare och som ska ge inspiration till inkluderingsarbete.
 
Bättre indikatorer än att räkna kvinnliga och manliga huvuden, utvärdera riktade medel och samverkan mellan Riksidrottsförbundet och kommuner. Det var några av slutsatserna av seminariet kring jämställd idrott som Women in Sport and Adventure höll...
 
Street Sports on Tour har kommit halvväg på sin turné genom länet och i måndags landade man i Vännäs, på Hammarskolan.
 
Glada barn i alla åldrar, överallt. Barns rörelse stod i verklig fokus på Change the Game. Barnen testade allt från gymnastik och brottning till speedball och rullstolsinnebandy, och medverkande idrottsföreningar hade fullt upp.
 
Nio nöjda flickor från Röbäcks IF har tillbringat en vecka i Madrid för ett ungdomsutbyte med spanska och italienska ungdomar kring bland annat futsal och jämställdhet. Resan har gjorts med hjälp av Västerbottens Idrottsförbund och Erasmus+.
 
Vi flyttar Idrottens Hus i Umeå från Dragonskolan till Kungsgatan 89 i slutet av denna vecka. Det innebär att vi håller stängt för flytt torsdag 1 september-måndag 5 september, och slår upp dörren till nya Idrottens hus tisdag 6 september.
 
Street Sports on Tour erbjuder barn och ungdomar spännande idrotter under prova på-dagar i en urban idrottsmiljö med maximal streetkänsla. Touren börjar med besök i Sorsele tisdag 30 augusti. Kolla när den kommer till er kommun.
 
Nu kickar vi igång hösten och alla idrottsengagerade har en hel del att se fram emot; Change the Game, Women in Sports and Adventure, Street Sports on Tour och SDF-konferens.
 
"Cirka 30 000 svenskar dopar sig regelbundet." Vi håller en öppen föreläsning med Tommy Moberg och Martin Fahlström, två experter inom doping och antidoping, den 13 september i Umeå.
 
Det var fullt ös på Renmarkstorget när barn i alla åldrar testade på Street Sport on Tour. MTB-cyklar trängdes med skejtarna och Udominates långa spelare avskräckte inte sexåringarna från att gå all in mellan korgarna.
 
VIF har fått ansökan beviljad av Regionala utvecklingsfonden till SportRegion Västerbotten, som äntligen kan kicka igång efter en lång startsträcka. - Det känns helt fantastiskt att äntligen få köra i skarpt läge, säger projektledare Emma Pantze.
 
Mer idrott i skolan är ett hett ämne, inte minst sedan tv-serien Gympaläraren med Kalle Zachari Wahlström sänts under våren. Forskaren Carl-Johan Boraxbekk hoppas att fler politiker tar vara på den forskning som finns.
 

                                                                Lions logo 

Lillberget ram 180X160-A-B-Klar

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Filtrera nyheter

Postadress:
Tegs SK - Fotboll
Tegsvägen 24
90433 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-77 43 23
E-post: This is a mailto link

Se all info