Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Umara Sports Club finns bara på internet. Men klubben har ambassadörer runt om i landet som kan vittna om fördelarna med Umaras egna sportdrycker och näringstillskott. - För mej är det lätt att stå för produkterna, säger Jessica Åhlund, triatlet.
 
Vi tog pulsen på två av Umeås idrottsföreningar när de var på en skatteträff på Idrottens Hus en eftermiddag i november.
 

Vi söker en kommunikatör

(2016-11-10 09:18)
Vi söker en kommunikatör med digital kompetens till Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
 
Med ett gediget intresse för siffror och idrott så kan inte Tobias Sundström komma mer rätt än till Idrottsservice. Här ska han utveckla Västerbottens Idrottsförbunds sociala bolag som hjälper ideella föreningar med ekonomi och administration.
 
På Välkommen till Västerbotten vittnade lokala idrottsföreningar om hur de jobbar med integration, och Lillemor Lindell från RF intygade hur viktig samverkan och långsiktighet är för att lyckas med inkludering.
 
Rivia Oliveira är relativt känd bland länsborna för sin karriär som beachvolleyspelare och egna märket Rivia Sports med träningskläder. Nu välkomnar vi Rivia som kommunikationsansvarig för SportRegion Västerbotten.
 
Riksidrottsförbundet förbjuds att använda personnummer i kontrollen av LOK-stödet. Dock meddelar RF att idrottsföreningarna kan agera precis som tidigare, det vill säga fortsätta registrera fullständigt personnummer.
 

Kontrakt med djävulen

(2016-10-10 15:24)
Att använda anabola steroider är som att skriva kontrakt med djävulen. Så inledde Tommy Moberg, socionom och nationell expert på steroidmissbruk, sin föreläsning för initierade aktörer i Umeå kring förebyggande arbete och vård av steroidanvändare.
 
Den 21-22 oktober håller vi årets SDF-konferens i Skellefteå. Lördagen består av en inkluderingskonferens som är öppen för fler deltagare och som ska ge inspiration till inkluderingsarbete.
 
Bättre indikatorer än att räkna kvinnliga och manliga huvuden, utvärdera riktade medel och samverkan mellan Riksidrottsförbundet och kommuner. Det var några av slutsatserna av seminariet kring jämställd idrott som Women in Sport and Adventure höll...
 
Street Sports on Tour har kommit halvväg på sin turné genom länet och i måndags landade man i Vännäs, på Hammarskolan.
 
Glada barn i alla åldrar, överallt. Barns rörelse stod i verklig fokus på Change the Game. Barnen testade allt från gymnastik och brottning till speedball och rullstolsinnebandy, och medverkande idrottsföreningar hade fullt upp.
 
Nio nöjda flickor från Röbäcks IF har tillbringat en vecka i Madrid för ett ungdomsutbyte med spanska och italienska ungdomar kring bland annat futsal och jämställdhet. Resan har gjorts med hjälp av Västerbottens Idrottsförbund och Erasmus+.
 
Vi flyttar Idrottens Hus i Umeå från Dragonskolan till Kungsgatan 89 i slutet av denna vecka. Det innebär att vi håller stängt för flytt torsdag 1 september-måndag 5 september, och slår upp dörren till nya Idrottens hus tisdag 6 september.
 
Street Sports on Tour erbjuder barn och ungdomar spännande idrotter under prova på-dagar i en urban idrottsmiljö med maximal streetkänsla. Touren börjar med besök i Sorsele tisdag 30 augusti. Kolla när den kommer till er kommun.
 

                                                                Lions logo 

Lillberget ram 180X160-A-B-Klar

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Filtrera nyheter

Postadress:
Tegs SK - Fotboll
Tegsvägen 24
90433 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-77 43 23
E-post: This is a mailto link

Se all info