Hoppa till sidans innehåll

www.rf.se/antidoping


 

 

Kunskap förebygger doping

 

Er klubbs hemsida är en viktig informationskälla för era medlemmar. Med rätt information kan ni motverka att era medlemmar bryter mot dopingreglerna av misstag. Alla idrottare och ledare är enligt idrottens regler skyldiga att känna till vad dopingreglerna innebär i praktiken.

 

Efter en översiktlig genomgång av vaccinerade klubbars hemsidor kan vi konstatera att många hemsidor tyvärr är bristfälliga när det kommer till information om antidoping. Vi vet att många klubbar har små resurser att lägga på detta. Därför har vi tagit fram en mall som kan hjälpa er uppdatera hemsidan så att era medlemmar kan hitta det mest grundläggande och viktigaste inom antidopingområdet.

 

 

Allmänna tips

 

  • Informationen om antidoping är viktig och ska vara lättillgänglig, därför bör den få en egen rubrik i menylistan.

 

  • För att försäkra er om att ha en uppdaterad hemsida bör ni länka direkt till RF:s hemsida www.rf.se/antidoping och inte till sparade dokument. På hemsidan hittar ni alla dopingregler, dopinglistan, röd-gröna listan med sökfunktion för läkemedel, information om risker med kosttillskott, hur en dopingkontroll går till, hur man söker dispens för ett dopingklassat läkemedel och mycket annat som är värt att veta om antidoping.

 

  • Gilla RF:s Facebook-sida Svensk Antidoping och bjud gärna in era idrottsvänner till att göra detsamma. Då håller ni er uppdaterade på allt intressant som händer inom antidopingområdet.

 

  • Prenumerera på Antidopingnytt för att hålla er underrättade om antidopingarbetet i Sverige och internationellt. http://www.rf.se/Antidoping/Nyhetsbrev/

Stockholm den 1 juli 2014

Uppdaterad: 02 JUL 2014 20:21
Skribent: Patrik Eliasson
Epost: This is a mailto link

 

 

 
   

Postadress:
Tifa BC - Boxning
Jan Eliasson, Ramstorpsvägen 74
52232 Tidaholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info