Hoppa till sidans innehåll

Ridsportförbundets nyheter


Internationellaridsportförbundet, FEI, har tillsatt en grupp för riskhantering inom fälttävlan. Den tidigare svenske förbundskaptenen, veterinären och före detta landslagsryttaren Staffan Lidbeck sitter med i denna grupp. Första mötet hölls i...
 
Vi är bäst tillsammans var den starka känslan som lever kvar efter årets Ridsportforum som avslutades på söndagseftermiddagen. Den som inte var på plats kunde följa föreläsningar och diskussioner på webb-TV.
 
Nu är det klart vilka åtta ekipage som får rida finalen i Prins Carl Philips under Sweden international Horse Show i Friends Arena 24-27 november. Sista kvalet reds hos Sydslättens RF i dag söndag.
 
Världscuppremiär i Odense, Danmark, i FEI World Cup. Det smakar smörrebröd för svensk del. Två svenska ryttare på topplaceringar. Tinne Vilhelmson Silfvén med Paridon Magi, tvåa och Rose Mathisen trea med Zuidenwind.
 
Det blev ett nedslag var för Peder Fredricson och Henrik von Eckermann vid Longinges FEI World Cup i Helsingfors med H&M Flip´s Little Sparrow respektive Mary Lou 194.
 
Helena Persson försökte verkligen vinna Grand Prix-hoppningen i Odense med Bonzai H. Nu räckte det till en andraplats efter norskan Marit H Skollerud med Nicole.
 
Med anledning av allmän debatt gällande ridning och hästens form vill Svenska Ridsportförbundet lämna följande kommentar:
 
Sara Algotsson Ostholt och Coughar avslutade unghäst-VM i Le Lion d´Angers, Frankrike med en felfri banhoppning.
 
Sophie Fleming Tärnström och Schumi klättrade i Grand Prix, kür, i Helsingfors. Det blev en fin andraplats. Sophie var knappt slagen av hemmaryttaren Henri Ruoste. Spohie inledde med en fjärdeplats i torsdagens Grand Prix.
 
Stephanie Holmén har ingen respekt för de äldre svenska ryttarna. I Odense, Danmark var hon bästa svensk i fredagens tidshoppning på 150-höjder med Cash In. Rolf-Göran Bengtsson Unita Ask var sexa i samma klass.
 
Starka spänningsfält, heta diskussioner, spännande framtidsfrågor och givande möten. I helgen träffas 200 ridsportare under två dagar för att diskutera ridsportens framtid. Det är dags för Ridsportforum i Västerås. 
 
Landslagsledningen i distansritt bjuder in till en träff på Strömsholm 11 december 2016.
 
Svensk hoppning satsar framåt. Ny förbundskapten för landslaget i hoppning blir Henrik Ankarcrona, 37 år, från Harlösa.
 
Hästen har satt sina hovavtryck i politiken. Sju av tio politiker är intresserade av hästen och dess betydelsen för samhället.
 
En svensk ponny har lämnat ett positivt prov för otillåten medicinering vid tävling. Provet togs på en hopptävling i april 2016 och visar att ponnyn vid tävlingstillfället hade en otillåten substans i kroppen.
 

PH Vet logo

real logo

logo SCA

Läs mer om SCA 

_______________________________

Newbody_logo

_______________________________

Tavla Birthe Wesselhöft

Littografi av Birthe Wesselhöft

Några finns kvar att köpa! 

Kontakta kansliet

_______________________________

Väder Bergeforsen

Filtrera nyheter

Postadress:
Timrå HSF - Ridsport
Norra Lundvallsvägen 4
86192 Bergeforsen

Kontakt:
Tel: 060-570345, 060-570346
Fax: 060-570349
E-post: This is a mailto link

Se all info