Hoppa till sidans innehåll

Suzie Crew


Suzie Crew (SC) är namnet på en grupp inom Lindy Hop-sektionen på Tipsy Dance Club. SC arrangerar socialdanstillställningar (ex. Swingbaluns och Sommarswing på Dragsö) och helgworkshops (ex. Karlskrona December Swing). SCs arbete kan delas in i två delar; Planering och Genomförande.

 

Planering

Inför respektive termin träffas SC för att planera vilka event som ska arrangeras. Vid mötena fördelas olika arbetsuppgifter (som att boka lokaler, band, arbeta med att få bidrag till olika event, skriva information om eventen på bl.a. Tipsy.se och Facebook, ta fram affischer, prata med press/radio för att få publicitet mm.). Arbetet resulterar i en budget som ska godkännas av Tipsys styrelse.

 

Genomförande

När budgeten är spikad, allt är bokat (band, lokaler, instruktörer osv.) och information finns ute på Tipsy.se, övergår SCs arbete till att genomföra de olika eventen. Exempel på arbetsuppgifter som ofta behöver utföras (lite beroende på event…) är:

 • Hämta nyckel till lokal, låsa upp/låsa lokal
 • Hämta/montera/packa ihop/lämna stereo (bil behövs)
 • DJ:a (DJ ansvarar för att ta fram en spellista)
 • Instruera på prova-på-lektion (instruktörer ansvarar för musiken under lektionen)
 • Hämta/lämna instruktörspar vid tågstationen/flygplatsen
 • Affischera
 • Informera på Facebook och lindyslistan_sydost
 • Marknadsföra eventet hos andra dansklubbar
 • Skapa inköpslista till caféet, handla, duka upp, duka av
 • Skapa inköpslista till workshop, handla, paketera för respektive grupp
 • Erbjuda sängplats åt dansare från andra städer
 • Iordningsställa danslokalen inför kvällen
 • Ta emot band och hjälpa ljudtekniker och band komma på plats inför kvällen
 • Arbeta i entrén
 • Städa och återställa danslokalen efter kvällen

Din hjälp behövs

För att ett event ska bli av krävs det att flera personer är med och hjälper till. Under 2008 var det ett fåtal personer som drog ett tungt lass. Under 2009 var det fler som engagerade sig. Programmet hösten 2010 utökades med flertalet helgworkshots (september: Karlskrona Autumn Swing + Swingbaluns, i oktober: Karlskrona Balboa Crash Course + Swingbaluns, i december: Karlskrona December Swing + Swingbaluns med liveband). Nu år 2014 är årets händelse Karlskrona December Swing den 5-7 december samt arrangemang av swingbalunser. Med ett intressant program följer en hel del arbete… och din hjälp behövs!

 

Som du ser ovan finns det mycket du kan hjälpa till med. Känner du att du gärna vill vara med och påverka utbudet och de framtida planerna ska du gå med i SC.

 

Känner du att du vill hjälpa till mer i genomförandefasen, ska du prata med SC och tala om vad du vill hjälpa till med/fråga var hjälp behövs. Man behöver heller inte gå med i SC för att hjälpa till. Du kan absolut hjälpa till ändå. Ett pass i entrén eller hämta stereon eller DJ:a eller sopa dansgolvet är till stor hjälp.

 

Tipsy är en ideell förening och allt arbete som utförs, görs utan ekonomisk ersättning. Ställ dig frågan: Om eventen inte fanns, skulle jag sakna dem då? Om svaret är ”ja”, hjälp då till! Ekvationen ”betala för ett event och hjälpa till utan ersättning” är inte den bästa – men du får helt tänka – genom att jag hjälper till så finns intressanta lindy hop-event i stan.

 

Anmäl dig

Oavsett om du vill hjälpa till eller inte, ber vi dig att du anmäler dig till eventen så fort registreringen har öppnat. Tidig anmälan är till stor hjälp!

 

Varför namnet Suzie Crew?

 Du känner väl till jazzsteget Suzie Q? Där har du bakgrunden till det namnet :-)!

 

Suzie Crew-medlemmar

Ida Björklund, Matilda Ohlsson, Patryk Filipiak, Victor Adolfsson, Johan Svensson, Åsa Wallgren, Hanna Olin Petersson, Niklas Lundberg.

 

Prata med oss, erbjud din hjälp

Uppdaterad: 04 SEP 2014 00:09

 

Sponsorer

 

 

Jetsettrend

Postadress:
Tipsy Dansklubb - Danssport
Tipsy Dance Club, Box 263
37124 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46733525987
E-post: This is a mailto link

Se all info