Hoppa till sidans innehåll

Forspaddling och Kanotpolo


Kanotpolo

Kanotpolo är en lagsport där man får paddla, spela boll och ibland knuffa varandra på ett schysst sätt. De två lagen spelar med en boll som man försöker få in i mål som hänger över vattenytan på planens kortsidor. Så här kan det se ut! En kortfattad version av Kanotpoloregler på svenska finns att hitta på Svenska kanotförbundets hemsida http://www.kanot.com.

Vi tränar inomhus i Storsjöhallen i Holmsund under oktober till maj. 

Umeå kanotklubb har tränat polo sedan 2006. Några spelare har varit aktiva på andra platser innan de började i Umeå men flertalet har börjat spela polo i vår klubb. Vi har allt från landslagsspelare till nybörjare och tränar damer och herrar gemensamt, alla åldrar och erfarenhetsnivåer är välkomna. Vi välkomnar även i framtiden nybörjare och hoppas på att aktiviteten skall växa.

Här finns en film som Mattias Nyström gjort: http://www.youtube.com/watch?v=2oK2Nje5a8U

Här en film gjord av Jens: http://www.youtube.com/watch?v=QBDrZ5lfLkk

 

Träningstider

Tisdagsträningarna är i Storsjöhallen, Holmsund, klockan 20:00 till 22:00. Samåkning till träningen sker i bilar från Umeå mm, Samordning sker via facebookgruppen "Kanotpolo Umeå". Träningen börjar 20:00 och vi börjar ta fram sakerna ca. 20 minuter innan. Nya och gamla medlemmar är välkomna. Allt material finns att låna. 

Träningen kan betalas per tillfälle eller som träningskort för en hel termin. Vi betalning per gång, ta med 50 kr i jämna pengar och betala kontant till ansvarig innan träningen startar. Ett träningskort för en termin kostar 300 kronor. För att spela kajakpolo skall du också vara medlem i klubben. 

 

Kontaktperson UKK polo: Bella Öström kanotpolo[a]umeakanotklubb.se

 

Forspaddling

Efter att länge varit vilande finns det sedan 2016 återigen en kanoslalomverksamhet i klubben och kanotsalombanan vid Bölesholmarna har satts upp. Umeå kanotklubb har kajaker och delvis den utrustning som krävs, läs mer om att låna utrustning under Medlemskap

Umeå Kanotklubb har tidigare även bedrivit forspaddling både i form av fresstyle och creeking. 

Kontaktperson: ordforande[a]umeakanotklubb.se

Uppdaterad: 08 MAJ 2017 14:47
Skribent: Kristina Larsson

Postadress:
Umeå KK - Kanot
Sofia Lindqvist, Lilla Gatan 4
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info