Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu kan Vittinge IK använda sin egen fotbollsplan även under den mörka årstiden. Den 21 september monterades den sista lampan på föreningens nya elljusanläggning.
 
De fyra uppländska idrottarna Albin Ridefelt, Lina Sjöberg, Louise Hiort af Ornäs och Rasmus Wranå har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2016-2017.
 
Handbollsföreningen Upplands Tuna IK driver sedan ett halvår tillbaka ett integrationsprojekt för asylsökande. tränar ett tiotal asylsökande pojkar tillsammans med spelare från föreningens herrlag.
 
Svensk idrott vill ge alla möjlighet att idrotta i förening hela livet. En förening som har en omfattande seniorverksamhet, men även verksamhet för barn, ungdomar och vuxna, är Uppsala Gymnastikförening.
 

OS i Alsike

(2016-09-28 20:15)
384 barn i årskurs 2-5 samlades förra torsdagen på Alsike IP för att delta på Olympic Day. Under dagen fick de prova på 13 idrotter under ledning av 20 idrottsledare.
 
Fram till den 15 oktober kan du ansöka till RIG Golf vid Celsiusskolan i Uppsala.
 
Linus Islas Flygare från Uppsala Fäktning tilldelas Upplands Idrottsförbunds elitidrottsstipendium på 40 000 kronor.
 
Att lära sig mer om power training har varit populärt bland seniorerna i Uppsala län. Årets tio föreläsningar om styrketräning för äldre har lockat över 800 deltagare.
 
När skejt-rampen vid Örsundsbroskolan revs på grund av dåligt underhåll bestämde sig Lagunda AIK för att söka pengar till att bygga en ny skejt-park på platsen.
 
20 uppländska unga ledare, mellan 16 och 25 år, har tilldelats Folksams stipendium Ledarcamp. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.
 
I februari genomförde Häverödals SK en prova på-dag för 60 nyanlända ensamkommande ungdomar och socioekonomiskt utsatta ungdomar. Och förhoppningen är att genomföra ett liknande arrangemang den kommande vintern.
 
Nu finns informationsbroschyren Plats för vinnare att ladda hem. Broschyren innehåller information om RIG, NIU och LIU och gäller för läsåret 2017/2018.
 
Tack vare Idrottslyftet kommer Gimo IF skidor, från och med säsongen 2016/2017, att kunna erbjuda cirka tre kilometer längdskidspår med konstsnö.
 

Badminton nytt RIG

(2016-09-08 09:48)
Från och med läsåret 2017/2018 kommer det att finnas tre riksidrottsgymnasier (RIG) vid Celsiusskolan i Uppsala.
 
Du som är idrottsledare inom uppländsk idrott har nu möjlighet att lyssna på föreläsningen "Smart moves: exploring the wider benefits of physical activity" med Richard Bailey, PhD. Föreläsningen handlar om vikten av tidiga positiva idrottsupplevel...
 

 

Filtrera nyheter

Postadress:
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618248465
E-post: This is a mailto link

Se all info