Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Du som är idrottsledare inom uppländsk idrott har nu möjlighet att lyssna på föreläsningen "Smart moves: exploring the wider benefits of physical activity" med Richard Bailey, PhD. Föreläsningen handlar om vikten av tidiga positiva idrottsupplevel...
 
Efter sommaren går flyttlasset från våra nuvarande lokaler på Sportfältsvägen till våra nya lokaler i IFU Arena på Råbyvägen 77. Den 1 september kommer vi att vara på plats på vår nya adress.
 
På sommarlovsveckan i Älvkarleby har barn i årskurs 3-6 kunnat prova på olika idrotter. På och i anslutning till multisportrinken vid Älvkarleby IP har barnen kunnat prova på allt ifrån innebandy till boule.
 
Stress och press från föräldrar är en av anledningarna till att barn, ungdomar och ledare slutar med sin idrott. Sigtuna IF fotboll ville uppmärksamma den här problematiken och startade under våren satsningen Idrottsföräldrar.
 
Läsåret 2015/2016 gick rekordmånga elever, nästan 750 stycken, en idrottsprofil på Celsiusskolan. Under året har många medaljer tagits, både på junior- och seniornivå, och en rad priser vunnits.
 
Mellan den 20 och 25 augusti har vi utökade öppettider för LOK-stödssupport. Senast den 25 augusti ska LOK-stödsansökan vara Riksidrottsförbundet tillhanda.
 
Flertalet systemleverantörer har visat intresse för integration eller har redan valt att integrera med IdrottOnline. Det finns några saker som föreningen bör tänka på när det gäller synkronisering av medlemsregister och aktiviteter.
 
1 497 barn, 197 ledare och funktionärer, 70 idrotter och 32 skolor och fritidshem. Det är facit efter vårens fyra Olympic Days som har hållits i Alunda, Kvarngärdet, Stenhagen och Storvreta.
 
Ett sätt för uppländska idrottsföreningar att rekrytera nya barn till sin verksamhet är genom Idrottsfritids, en prova på-verksamhet för barn på lågstadiet. En av de föreningar som under vårterminen deltar på Idrottsfritids är Vassunda IF handboll...
 
Den 7 april genomfördes årets så kallade test-dag för de elever som sökt Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) och Riksidrottsgymnasium (RIG) på Celsisusskolan till hösten 2016. 142 elever gjorde fys-tester på testcentret Ultimate Performance...
 

Ministerbesök i Uppsala

(2016-04-14 09:49)
I måndags besökte folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström Uppsala. Upplands Idrottsförbund i samverkan med Landstinget i Uppsala län bjöd in till ett gediget program med presentation av hur man i Uppsala arbetar med...
 
Elever på Celsisusskolan, som har ledarskap på schemat, har under våren gjort praktik på Idrottsfritids. Oliver, Robin, Ronja, Ines, Clara och Amanda har under tre veckor haft idrottslek med barnen i årskurs 2 på Vaksalaskolan i Uppsala.
 
 
Årets stipendiater fick i lördags ta emot prischeckar och blommor på Upplands Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas stämma. Jenny Edner (bilden) från Upsala Studenterns IF var en av stipendiaterna.
 
Pyry Niemi fick stämmans förtroende att fortsätta som ordförande för Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Uppland. Till nya ledamöter valdes Catarina Deremar och Silke Tindrebäck. De två ledamöter som valde att kliva av sina uppdra...
 

 

Postadress:
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618248465
E-post: This is a mailto link

Se all info