Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Sedan den 1 december finns en ny applikation i IdrottOnline för alla typer av bidragsansökningar, bland annat Idrottslyftet 2017. Applikationen, som heter Idrottsmedel, tas i bruk under 2017 men finns på plats redan nu.
 
Upplands idrottsförbund får 920 000 kronor i bidrag från landstinget i Uppsala län för att starta så kallade fritidsbanker i samtliga kommuner i länet.
 
1 384 130 kronor – det är vad ungdomsidrotten i Uppsala län kan glädja sig åt vid årets utbetalning från Gräsroten. Totalt har 16 521 länsbor fördelat pengarna på 234 föreningar i länet. Mest pengar får fotbollen, 533 559 kronor, följt av inneband...
 
Den 21 november inviger vi våra nya lokaler i IFU Arena. Vi har öppet hus mellan klockan 16 och 20 och då har du möjlighet att få en visning av arenan, delta på ett webbinarium och få information om vår verksamhet.
 
Om din förening eller ditt förbund har anställd personal finns möjlighet att, under de kommande två åren, delta i projekt Allas rätt att vara med. Med projektet vill vi sätta fokus på inkluderande och trygga miljöer med inriktning på kompetens,...
 
Nu kan Vittinge IK använda sin egen fotbollsplan även under den mörka årstiden. Den 21 september monterades den sista lampan på föreningens nya elljusanläggning.
 
De fyra uppländska idrottarna Albin Ridefelt, Lina Sjöberg, Louise Hiort af Ornäs och Rasmus Wranå har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2016-2017.
 
Handbollsföreningen Upplands Tuna IK driver sedan ett halvår tillbaka ett integrationsprojekt för asylsökande. tränar ett tiotal asylsökande pojkar tillsammans med spelare från föreningens herrlag.
 
Svensk idrott vill ge alla möjlighet att idrotta i förening hela livet. En förening som har en omfattande seniorverksamhet, men även verksamhet för barn, ungdomar och vuxna, är Uppsala Gymnastikförening.
 

OS i Alsike

(2016-09-28 20:15)
384 barn i årskurs 2-5 samlades förra torsdagen på Alsike IP för att delta på Olympic Day. Under dagen fick de prova på 13 idrotter under ledning av 20 idrottsledare.
 
Fram till den 15 oktober kan du ansöka till RIG Golf vid Celsiusskolan i Uppsala.
 
Linus Islas Flygare från Uppsala Fäktning tilldelas Upplands Idrottsförbunds elitidrottsstipendium på 40 000 kronor.
 
Att lära sig mer om power training har varit populärt bland seniorerna i Uppsala län. Årets tio föreläsningar om styrketräning för äldre har lockat över 800 deltagare.
 
När skejt-rampen vid Örsundsbroskolan revs på grund av dåligt underhåll bestämde sig Lagunda AIK för att söka pengar till att bygga en ny skejt-park på platsen.
 
20 uppländska unga ledare, mellan 16 och 25 år, har tilldelats Folksams stipendium Ledarcamp. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.
 

 

Filtrera nyheter

Postadress:
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618248465
E-post: This is a mailto link

Se all info