Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vid förra veckans bästalistor så hittade vi bara en slagning över 1000. I helgen blev det fem och nu toppade elitspelare. Bäst var Pergamons Adam Andersson med 1038 före Jesper Svensson 1020. På damsidan toppar Nina Flack X-Calibur med 927.
 
FH Engelholm tog en stark bortaseger i Arvika mot Jösse med 12-8. Även Göta vann på bortaplan när man besegrade Kaskad i Norrköping. I dameliten tog X-Calibur sin tredje raka seger.
 

Eva F på hugget

(2017-09-16 21:41)
Eva F visade framfötterna i dagens match mot Sollentuna, flera lag sitter nog ganska nöjda efter segrar på bortaplan och ett lag premiärvann på ny serienivå - där har vi en kort sammanfattning av dagens allsvenska dammatcher.
 
Flash blev det enda laget som vann på bortapaln i Nordallsvenskan denna omgång då laget besegrade Jonsta med klara 15-5. I Vilhelmina blev det dock förlust då hemmalaget vann med 11-9.
 
BK Brio har tagit täten i Mellanallsvenskans Grupp B efter dubbla bortasegrar på lördagen. I Grupp A blev dagens sista match, BK Nobel-BK Bågen, ett tidigt toppmöte som vanns lite överraskande av bortalaget som nu toppar gruppen ensam utan förlust.
 
Den Malaysiske storstjärnan Zulmazran Zulkifli gör sin debutsäsong för BK FH Engelholm i Världens bästa liga. I par med ytterligare en internationell stjärna: Raymond Teece lyckades 33-åringen avgöra dagens möte mot BK Tegnér.
 

Stark seriestart av Joker

(2017-09-16 18:39)
Göteborgslaget Joker har fått en fin start på årets Sydallsvenska. Förra veckan två bortavinster och på lördagen ganska enkel seger med 17-3 mot Kulladal.
 
Örebrolaget BK Merci var nära att ta sina första poäng i Världens bästa liga. Men Örgryte hade en mor- och dotter-kombination som stoppade nykomlingarna. I övrigt tog både Högland och X-Calibur övertygande segrar.
 

Inför andra omgången

(2017-09-15 13:00)
När Världens bästa liga går in på sin andra omgång får vi, bland annat, se två semifinal-repriser från förra årets slutspel: B-K Eva mot Team X-Calibur och Team Pergamon mot Stureby BK.
 

”Robban” i Saudi

(2017-09-14 13:00)
När det Saudiarabiska bowlinglandslaget var med och tävlade i Storm Lucky Larsen Masters passade Swebowl.se på att prata med deras förbundskapten: Robert Andersson. - Det mesta är mer positivt än väntat, säger han.
 
Nina Flack och Wilma Karlsson i Team X-Calibur har startat ett mentorsprojekt tillsammans som de kallar: Tillsammans mot våra mål. - Förhoppningsvis är det en grej som fler väljer att ta efter, säger Nina Flack.
 
Vi på swebowl skall i år genom en text efter varje serieomgång, berätta något vad som händer utanför Elit och Allsvenska serierna. Vi skall då också publicera bästalistor. Denna veckan var det en slagning över 1000 Dennis Hellbergh BK Bågen med 1009
 
Det blev Jesper Svensson som fick avgöra mötet i Weber Cup genom att besegra Marshall Kent med 256-245 och därmed ordna 19-12 till Europa vilket var ointagligt för USA. Segern var Europas femte raka.
 
BKF Falkenberg har de senaste åren visat stor styrka hemma i Falkenberg, men mot Team Alingsås hade man inte mycket att sätta emot, utan Alingsås vann med 15-5. I söndagens andra match i herreliten vann Stureby hemma mot Tegner med 15-4.
 
Världens bästa liga är igång igen! I damernas allsvenska grupper ska det bli spännande att se vilka lag som aspirerar på att kliva uppåt till våren. Calluna markerar direkt att det finns intresse genom två segrar på bortaplan.
 

 

Postadress:
Uppsala BC 90 - Bowling
Damastvägen 3, Damastvägen 3
75757 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618248465
E-post: This is a mailto link

Se all info