Hoppa till sidans innehåll
6*1K 18 deltagare

Första etappen av nystarten på våra träningar

2013-12-18 23:43
Nystarten av träningarna funkat Jätte-BRA!
  • Uppdaterad: 2016-06-08 06:09

Trots mörker, kyla, emellanåt halka, regn eller snö så har vi ett snitt på 17,7 deltagare på de 18 pass vi hunnit med hittills. Vi är jätteglada och stolta över det men ännu mer för hur passen uppskattas. Ett pass återstår innan jul nu på torsdag då vi springer 2*5 km på Pollakshalvmilen.

Allra populärast har förstås Oscars styrke/löppass varit och vi har stor glädje och lyfts av hans kompetens och erfarenhet!! Jättekul att IK Fyris är med och tränar med oss - hoppas vi kan utveckla sammarbetet ännu mer.

Vi har haft två pass med gästtränare.  Anders Herrman och Janne Holmén (som hoppade in som ersättare för Lilian) som förstås var jättelyckade.

På tisdagarna har vi ökat inslaget av teknik/löpskola och löpstyrka på våra kvalitetspass.

På torsdagarna försöker vi variera mellan långa intervalller/tröskelpass och distanslöpning på dryga milen. Vi håller ett större fokus på att hålla ihop deltagarna på olika sätt så ingen blir lämnad i svansen.

Söndagsträningarna är numer hopslagna med Mantra Sport och IK Fyris Triatlon vilket innebär att vi startar vid Gläntan, stadsskogen vid Sommaro. I söndags var vi hela 27 st som sprang och ingen blev lämnad ensam på tampen!!

Dessutom har en grupp bildats som fortsätter att utgå från Studenternas på söndagarna (som vanligt)  Michael Niklasson vet mer om hur den är tänkt att funka.

  • Martin har planerat in en uppstarts och introduktions träff/träning inför terminstarten den 14 januari. Hjälp till att sprida info om det inom vänkretsen (se annan nyhetsnotis)
  • Missa inte att anmäla dej till kvällen på Bosön med Anna Sunneborn. Vi vill dessutom ha in fler förslag på intressanta pass/gästtränare och dyligt. I mån av plats är det förstås kul om också icke ULKare följer med till Bosön.
  • Uppsala LK ligger som delad 2:a i årets Bore Cup - Nästa deltävling är i Gävle den 11 Jan. Vi behöver allas hjälp att hålla undan för Hemlingby och försöka ta in på Vallentuna men med vår träningsiver borde det vara lätt som en plätt :-)
  • Oscar kommer leda ett 6-veckors löpskola/teknik fokus/kurs på tisdagsträningarna med planerad start nån gång i mars. Till vår hjälp att springa med lite bättre teknik och kanske dessutom slippa några löprelaterade skador.
  • Tala om ifall du vill hålla i eller hjälpa till på en eller fler träningar alla krafter behövs

Kolla in träningskalendern på hemsidan - tränargruppen (Oscar, Ewa, Martin, Lennart, Steffen mfl) vi tycker och tror att fler klubbmedlemmar borde komma och prova våra nya träningar tror att fler skulla ha nytta av dem.

Kommentera - kritisera och beröm gärna i kommentarsfältet på notisen. Vad är det för mycket av, för lite vad saknas??? Vad bör vi ändra?? 

Go Jul från tränargruppen!!

Skribent: Steffen Weckner
Epost: This is a mailto link

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

  

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-550462
E-post: This is a mailto link

Se all info