Hoppa till sidans innehåll

Vaggeryds BTK - Bordtennis

 

Välkomna till Vaggeryds BTK

 

Klubbmästerskap 2017

Amanda Taus i Pingisiadens Riksfinal

Vaggeryds BTK är mycket stolta över sin kommande stjärna Amanda som i helgen lyckades med konststycket att som blott andra spelare i klubbens historia kvalificera sig till Riksfinalen i Pingisiaden som spelas i samband med senior-SM i Halmstad i mars.

Klubben hade förhoppningar på 11-åriga Amanda  att lyckas nå semifinal, vilket krävs för avancemang till riksfinal,  i  tuffa sydsvenska mästerskapen dit hon kvalificerat som genom tidigare goda resultat i DM.

 

Efter bra genomfört gruppspel, där Amanda glädjande och lite oväntat vann alla  matcher, var hon klar för en mycket tuff kvartsfinal och lyckades där i avgörande set i svängig och jämn match att vinna denna direkt avgörande match!

 

I semifinal väntade årskullens suverän Nina Johansson från Lessebo som även  är storfavorit för att vinna Riksfinalen, Amanda gjorde denna gång en bra match men fick planenligt ge sig.

 

 

 

VBTK har endast representerats vid två tidigare tillfällen i riksfinalen och då genom Indra Andersson. Amanda tar nu upp jakten på Indras resultat vilket bådar väldigt gott för klubbens framtida damlag.

 

Förhoppningar finns till en pallplats för Amanda även i riksfinalen dit 4 tjejer från varje landsdel kvalificerat sig, alltså totalt 16 stycken tjejer som gör upp om SM-medaljerna.

 

Nina är outstanding i kullen men efter henne är det öppet och ifall Amanda, som utvecklas stadigt, sliter lite extra i träningshallen i några månader finns en verklig möjlighet till en upprepa Indras bronsplats från 2014!

 

 

 

Storebror Felix Taus deltog också han med en  finfin tredjeplats i Herrsingel klass 2.

 

Mycket bra DM-helg för Vaggeryds BTK

 

Felix Taus visar att hans hårda jobb på pingisgymnasiet i Borås verkligen lönar sig.

I helgens DM-tävlingar i Lessebo lyckades han bli Smålandsmästare i HJ 20 vilket imponerar.

Utöver denna singeltitel vann han brons i mixdubbel tillsammans med Bergkvaras Alvalie Palmbo där de bland annat på vägen slog Vaggerydsparet Albin och Indra Andersson i en mycket jämn match. Felix vann även brons i herrdubbeln tillsammans med Albin Andersson där de hade slutsegrarna i brygga men fick se sig besegrade i sklijeset.

Lillasyster Amanda Taus tog sig till semifinal i 11årsklasser vilket gör att hon i månadsskiftet får vara med och slåss om Sydsveriges 4 platser till riksfinalen i Pingisiaden.  

Indra Andersson knep ett brons i 14-årsklassen!