Hoppa till sidans innehåll

Resor/Läger/Tävling/Utbildning


För att klargöra vad som gäller vid resor, deltagande på läger, tävlingar och utbildning kan medlemmar läsa nedanstående:

 

Deltagande på läger, tävling och utbildning.

 

Medlemmar som vill åka på läger, tävling och utbildning ska alltid först ställa en förfrågan till styrelsen. Denna förfrågan skickas i god tid innan anmälningstiden går ut. Deltagande på utbildning, tävlingar och läger beslutas av styrelsen innan anmälan till arrangemang. Eventuell ersättningsnivå beslutas alltså fall till fall och man kan därför inte utgå från tidigare ersättning i samband med olika resor och aktiviteter. Observera att för att får ersättning så krävs naturligtvis att man lämnar in original kvitton för utlägg. I vissa fall sker hanteringen av betalning helt och hållet av klubbens kassör, då kan medlemmar istället krävas på att inbetala en särskild summa till klubben bankgiro. 

 

En skriftlig rapport (med bilder om möjligt) ska skickas alltid till styrelsen snarast efter avslutad aktivitet. Ev. kontakt med media diskuteras alltid först med styrelsen.

 

Angående reseersättning:

När det gäller resor till tävlingar, läger och utbildningar, så är det styrelsens önskan att medlemmar turas om att köra och stå för denna kostnad, så att så få reseersättningar som möjligt behöver utbetalas av klubben. Ersättning för resor är en av klubbens allra största utgifter. Medlemmar har dock alltid rätt att ansöka om reseersättning. Observera att det billigaste färdsättet alltid ska användas och att samåkning alltid ska ske. Generellt sätt är det endast instruktörer som beviljas milersättning. De fall då en instruktör kör i en privat bil tillsammans med övriga medlemmar som inte är aktiva instruktörer ska dessa övriga medlemmar att betala sin del av resekostnaden till klubben.

Exempel: Kalle som är instruktör i klubben reser i sin privata bil med medlemmarna Anna och Kristian på läger. Kalle har räknat ut att han ska få 740kr i reseersättning (40mil * 18.50 kr). Kalle begär 247 kr vardera av Anna och Kristian och lämnar sedan in en reseräkning till klubben där han begär 247 kr till sig själv. 

 

Observera att ansökan (skicka mail till styrelsen) om reseräkning ska ske senast 14 dagar innan avresa till styrelsen och ifylld reseräkning (endast en reseräkning per medlem) ska lämnas senast 14 dagar efter genomförd resa till kassören. Om en reseräkning beviljas av styrelsen utbetalas en milersättning på 18,50 kr/mil för den som reser med privatbil. Någon färdig mall för ersättningsnivåer för resor med andra färdmedel finns inte utan beslutas från fall till fall.

 

Kontakta kassören vid funderingar:

Styrelsen rekommenderar alltid att de medlemmar som är osäkra kring klubbens eventuella ersättningar att i god tid innan planerad aktivitet kontakta klubbens kassör.

Uppdaterad: 2011-11-22 09:59
Skribent: Stefan Lindh

Postadress:
Varbergs JK - Budo och Kampsport
Niklas Strandberg, Lindberg 71
43292 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info