Nyheter från SF - Vårby IK - Kanot - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Dubbla EM hölls i Bratislava i helgen när Freestyle-EM kördes ihop med Junior & U23-EM i Kanotslalom. Den svenska sex kanotister starka truppen stod för flera fina insatser, där Max Karlssons sjundeplats i Freestyle toppade resultatmässigt!
 
Dubbla guld och ett brons - De svenska Masterskanotisterna inom Sprint, Urban Höglund och Robert Hedberg, skördade stora framgångar när Masters-VM avgjordes i Portugal!
 
Senast den 25:e augusti ska ansökan om LOK-stöd vara inskickad för genomförd verksamhet under perioden 1/1-30/6 2018.
 
Drakbåtslandslagets samtliga lag samlades i Nyköping i samband med SM den 10-12 augusti. U24, Seniorer, Masters 40+ och Masters 50+ samtränade såväl dam-, herr- som mixedbesättningarna.
 
Som informerades förra veckan har styrelsen behandlat de överklaganden som inkommit gällande två disciplinärenden. Beslut har tagits och kommunicerats till de berörda.
 

Lyckat SUP-SM i Karlskrona

(2018-08-14 10:50)
SUP-SM avgjordes för andra året i rad i Karlskrona, den 3-4 augusti kördes tävlingarna med såväl senior- och ungdomsklasser som öppna motionsrace. Fina tävlingar som bl.a. bjöd på en trippel i damklassen, signerad Maya Persson.
 
I lördags avgjordes DKM - kanot- och folkfesten över 55 km! För tredje året i rad segrade Jocke Lindberg i herrklassen och denna gång nådde han målet att dessutom kapa mållinjen på ny rekordtid!
 
Den 11 augusti anordnade Svenska Kanotförbundets Drakbåtskommitté för första gången ett SM på egen hand utan att samköra med andra grenar. Det blev en toppendag med rekordmånga lag som bjöd på fina tävlingar.
 
Styrelsen har idag behandlat de överklaganden som inkommit kring två pågående disciplinärenden. Beslutet kommer att kommuniceras till berörda den 14 augusti.
 
Kanotpolo-VM avgjordes den gångna helgen i Kanada med både det svenska dam- och herrlaget inkvalat till turneringen. Damerna gick bäst då de nådde en 13:e-plats och därmed kvalade till VM 2020!
 
Martin Nathell bombade hem guldet när finalen på K1 1000 m avgjordes på U23-VM i Plovdiv. Han ledde från start till mål och nådde karriärens hittills största seger, wow!
 
Erik Holmer smällde till med ett brons när U23-VM avslutades i italienska Ivrea idag. En fenomenal insats av Nyköpingspaddlaren som därmed plockade hem karriärens första internationella medalj.
 

Stekhett SM i Luleå!

(2018-07-18 20:28)
Linnea Stensils*4, Martin Nathell*3 och David Johansson*1 - där har ni SM-guldvinnarna i seniorklassen när K1-sträckorna nu är avverkade i Luleå, som bjuder på massa mer kanotgodis!
 
Två, just nu pågående, disciplinärenden har lett till diskussioner, bl.a. i sociala medier, vilket föranleder en kortfattad sammanfattning.
 
Från söndag till fredag pågår Sprint-SM på Kanotstadion i Luleå. 36 klubbar finns på plats, från Skåneklubbarna i söder till hemmaklubben Luleå i norr. Massor av lopp ska köras och mästare koras i ungdoms-, junior,- senior- och mastersklasser!
 

Postadress:
Vårby IK - Kanot
Lillbergsvägen 7
89241 Domsjö

Kontakt:
Tel: 0660-52581
E-post: info@varby.nu

Se all info