Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Premiärtävlingarna i Köpenhamn är avklarade. I hård konkurrens bjöd de svenska kanotisterna på en hel del höjdpunkter och pallplatser.
 
För en stor del av de svenska landslagskanotisterna inleds idag tävlingssäsongen med CPH Spring Regatta i Köpenhamn. På plats finns inte minst fjolårets VM-silvermedaljör Karin Johansson!
 
Tre studenter vid Göteborgs Universitet undersöker vilka faktorer som ligger bakom att ungdomar väljer att fortsätta med sitt idrottande. De önskar att ungdomar i åldern 15-20 år svarar på en 10 min enkät.
 
För andra helgen i rad samlades Drakbåtslandslaget för en träningssamling. Nu i Stockholm som bjöd på strålande förutsättningar för flera värdefulla träningspass tillsammans.
 
Paddlande kanotister på vatten är som bekant en ljuvlig syn, och står i skarp kontrast till allt skräp som flyter runt i våra vatten. I lördags drog satsningen "Städa Kust" igång för att bidra till att rensa bort skräp.
 
För knappt två veckor sedan somnade en av Sven-Olov Sjödelius in. Nyköpingskanotisten hade en lång och framgångsrik karriär med två OS-guld på K2 1000 m, 1960 och 1964, som främsta meriter.
 
Årets första träningsläger för drakbåtslandslaget ägde rum i Malmö den gångna helgen. Efter en vinter fylld med styrke- och konditionsträning var det dags att ta fram paddlar och båt ut på vattnet.
 
Inom ramen för Internationella Kanotförbundets utvecklingsarbete söker man nu efter kanoter som kan doneras till länder där behov finns. Läge för att göra en utvecklingsinsats för att sprida kanotidrotten ytterligare!
 
Den andra landslagsuttagningstävlingen av två i Kanotslalom avgjordes i tyska Markkleeberg i helgen. Tre svenskar tog sig till semifinal där Fredrik Walén lyckades bäst.
 
SKF:s årsmöte genomfördes i lördags. En av höjdpunkterna var såklart valen där bl.a. en ny Ordförande för förbundet blev klar - Maria Haglund!
 
De 15 platserna maxfylldes till lördagens workshop med specifik styrketräning, rörlighet och stretching för kanotister. Under ledning av Anna Åberg och Anna Bjerkefors blev det en högaktuell, intressant och givande dag.
 
I andra avsnittet av Kanotpodden träffar vi Isak och Jocke från Kayak Team Bohus Bergsprängning, som diskuterar vinterträning för kanotister tillsammans med Danny Hallmén
 
Mars månad innebär årsmötestider i Kanotsverige, både runtom i våra klubbar och SKF:s egna årsmöte. Nyligen höll storklubben Nyköpings KK sitt årsmöte med 50-talet medlemmar, engagemang!
 

Canadensarseminarium

(2018-03-14 15:47)
Svenska Kanotförbundet bjuder tillsammans med Sjöviks Folkhögskola och Friluftsfrämjandet in till det första av förhoppningsvis många kommande Canadensarseminarium den 10-13 maj 2018!
 
23 härliga tävlingar att se framemot under säsongen 2018 när det kommer till Sprint- och Maratontävlingar - välkomna att utmana och utmanas på alltifrån 200 m upp till 84 km!
 

Postadress:
Vårby IK - Kanot
Lillbergsvägen 7
89241 Domsjö

Kontakt:
Tel: 0660-52581
E-post: info@varby.nu

Se all info