Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från A-laget

2012-07-28 21:20
Tryouter och en nära förlängning.
  • Uppdaterad: 2014-03-04 10:10

Barmarksträning går in i sitt avslutande skede och måndag den 6 augusti går laget på is för första gången säsongen 2012/2013. Till denna isstart tänkte vi nu presentera några tryouter som kommer att få visa upp sig för att övertyga tränare Michael Carlsson och Göran ”Tjorven” Lindqvist om att de är värda att satsa vidare på. Dessa spelare är för närvarande enligt följande:

 

Robert Johnson - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=55345

 

Robert är en amerikansk universitetsspelare från ligan NCAIII där han har varit lagkapten för laget Becker Hawks den gångna säsongen. Det är ingen playmaker utan närmast en powerforward som går rakt på mål och han är en ganska kortvuxen spelare men som är stark och är en bra skridskoåkare. Han har spelat i en tredjekedja under hela den gångna säsongen med specialuppdraget att ”döda istid”. Enligt våra källor håller serien där hög division 1 klass och i vissa fall allsvensk klass.

 

Joakim Juhlin - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=22002

 

20 årige Joakim har varit lagkapten i Almtuna IS juniorer den gångna säsongen och är en stabil center med extremt bra tekaregenskaper. Han är en ledargestalt som tar ett bra defensivt ansvar.

 

Mikael Jakobsson - http://www.helagotland.se/sport/default.aspx?articleid=7791118

 

Mikael är något så osannolikt som en elitseriespelare i bandy som efter fem säsonger på den nivån väljer att sadla om för att satsa på ishockey. En sport som han inte har spelat sedan junioråldern. 22 årige Mikael är en skridskostark och rivig forward som av förståeliga skäl är väldigt boll-/puckbegåvad.

 

Tommy Carlsson - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=20328

 

Tommy är en tjugosjuårig reslig back som precis flyttat till Upplands Väsby. Tommy är känd av ”Tjorven” sedan tidigare eftersom han fungerade som lagkapten i Sudret HC då Tjorven tränade laget för några år sedan. Han är en laglojal spelare som har sina främsta styrkor i defensiven och som spelat några säsonger för hårdsatsande division 2 laget Boro/Vetlanda som varit nära division 1 flera säsonger i rad.

 

Sist men inte minst kan vi glädjande meddela att mycket talar för att Eric Örnberg väljer att köra vidare ännu en säsong med Väsby Hockey. Eric som kanske gjorde sin bästa säsong på länge den gångna säsongen är som vi alla vet en spelare med det lilla extra och det är klart att ingen är gladare än vi om ”Örnis” fortsätter att dra ner ovationer från läktarhåll även under säsong 12/13.

 

Skribent: Krister Holmgren

 

Vi spelar för Matte!

Postadress:
Väsby IK HK - Ishockey
Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Besöksadress:
Vilundavallen, Husarvägen 33
19470 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: 0859034214
E-post: This is a mailto link