Hoppa till sidans innehåll

OV för 13-16 år


I OV-gruppen tränar ungdomar mellan 13-16 år. Här sträcker sig träningsprogrammet över höst, vinter och vår. Varje vecka innehåller åtminstone ett teknikpass i kombination med ett intervall- eller långdistanspass. Dessutom kan det finnas möjlighet till extraträning på onsdagar och söndagar. Information om kommande träningar brukar läggas in några dagar innan av ansvarig tränare på klubbens forum. I klubbens stomprogram finns information om alla träningar och tävlingar i upp till ett halvår framåt.  Stomprogrammet ligger under fliken Träning.

Det blir mer teknikträning och träning på olika och nya platser i OV, för att ge variation och möjlighet till utveckling och lärande.  Under våren ges ett antal USM-träningar som är anpassade teknikträningar för 15-16 åringar som ska delta i Ungdoms-SM till hösten.  Dessa teknikträningar är mycket bra även för 13-14åringar som har uppföljare och/eller som är relativt säkra i sin orientering. 15-16 åringarna åker också på ett USM-läger under våren för träning på kartor på plats.

Föräldrar hjälps åt med samåkning till de olika träningsplatserna, som kan ligga en bit utanför Västerås och ibland längre bort runt om i länet. Det är bra att ha med överdragskläder, torra skor, vätska och kanske något enkelt att äta för de som samåker eftersom vi behöver vänta in varandra innan vi kan åka hem.

Anmälan till träning och samordning av samåkning sker via forum. Ledarna behöver veta på förhand ungefär hur många som planerar att delta på teknikträningarna för att ta fram tillräckligt antal kartor och samordna eventuellt behov av uppföljare.

Uppdaterad: 2016-06-08 00:54
VSOK FORUM

Bildspel

Har du bilder som passar i bildspelet?
Klicka då på länken nedanför!

 

Ladda Upp Bilder

UK-Sidan

 

infobladet
Senaste numret...

olvästmanland

 

Postadress:
Västerås SOK - Orientering
Box 2021
72002 Västerås

Besöksadress:
Önstavägen 1
72243 Västerås

Kontakt:
Tel: 021-330053
Fax: 021-330053
E-post: This is a mailto link

Se all info