Hoppa till sidans innehåll

SISU Idrottsutbildarna Västmanland


Intresset var stort och nästan 90 deltagare från 44 olika föreningar fanns på plats när Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna välkomnade till föreläsning med sponsringsrådgivare Magnus Berglund.
 
Hot om nedläggning fick Hallstahammars SK:s 02-lag att tänka i nya banor. Några år senare är fotbollslaget mer levande än någonsin. Allt tack vare engagemang, tålamod och öppna dörrar.
 
Som förening är det viktigt att veta hur företag tänker och varför de sponsrar en förening eller ett evenemang. Att få nya perspektiv och inspiration är viktiga delar för att utvecklas och hänga med när tiderna förändras.
 
Nu blir det äntligen verklighet. Ett Idrottens Hus byggs på Rocklunda.
 

Trevlig sommar!

(2017-06-29 10:54)
Sommaren är här och vi på SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund kommer att hålla vårt kansli stängt under vecka 27-31.
 
Nu är höstens utbildningskatalog här. Fylld med kurser och föreläsningar för dig och din förening!
 
Att öka läsförmågan med hjälp av ett stort idrottsintresse var utmaningen som blev till möjlighet för föreningsliv, skola och kommun i Surahammar. Där är läsförståelse och rörelseförståelse nu lika viktigt för att ge kunskap för livet.
 
Alla som idrottar i en förening ska kunna göra det i en trygg miljö. Det innebär en miljö där du utvecklas och mår bra och där verksamheten utgår från idrottsrörelsens gemensamma överenskommelse och värdegrund - Idrotten vill.
 
”Vill du också rida? Det är gratis!” Det är Öppet hus med familjefest hos Köpings Ridklubb (KRK), en dag som möjliggjorts med hjälp av inkluderingsmedel från SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund. Och ”alla” är verkligen där.
 
Hon slog igenom som en doldis för snart nio år sedan och blev ”Silver-Emma” med hela svenska folket. En titel hon befäste genom ännu ett OS-silver i Rio 2016. Nyligen gästade Emma Johansson Västerås för att möta aktiva och ledare i Västerås CK.
 

Riksidrottsmötet 2017

(2017-05-15 11:26)
På fredag startar Riksidrottsmötet 2017, där RF:s och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund samlas för att fatta beslut i en rad framtidsfrågor.
 
Mobbing, kränkningar och favorisering. Det är en del av den bild som växer fram när föräldrar och ledare i VIK Västerås HK Ungdom anonymt har fått svara på frågor i en enkät framtagen av Rädda Barnen. Men det finns också ens stark vilja att förändra.
 
Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till en inspirerande föreläsning om värdskap, det kanske viktigaste verktyget för föreningens framgång.
 
Under en hel seniorkarriär har hon enbart haft manliga tränare. Maria Rydqvist frågar sig varför. Igår gästade hon Västerås för en föreläsning om kvinnor, idrott och jämställdhet arrangerad av Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
 
Under tisdagskvällen välkomnade SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund till extra årsmöte för val av två nya ledamöter.
 

Postadress:
Västmanlands Idrottshistoriska SS
Hans Slagstedt, Djäknebergsgatan 9 B
724 61 Västerås

Kontakt:
Tel: +4621131733
E-post: This is a mailto link

Se all info