Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 2016/2017


Villa J16

I år kommer vi vara en grupp bestående av killar födda -01/-02. Vi kommer till stor del vara verksamma tillsammans under hela året. Det som skiljer detta år från andra är att vi gått upp i Villas satsning 16 till A-lag vilket innebär en del förändringar och ett annat sätt att tänka, mer om detta nedan. Vi kommer att ha två lag som kommer att delas upp på Villa Blå och Villa Vit. 

 

Ledare Villa Blå

Daniel Behlander – Tränaransvarig

Per Bergstrand – Tränare

Lars Åhman – Materialansvarig

Erik Arkelid – Lagansvarig/Tränare

Ulf Gustafsson – Lagansvarig/Tränare

 

Ledare Villa Vit

Jan-Eje Caspersson – Tränaransvarig

Oliver Johansson – Tränare

Mikael Gustavsson – Tränare

Linus Bengtsson – Materialansvarig

Johan Drotz – Lagansvarig

 

Tränaransvarig tillsammans med tränarna kommer att planera och utföra våra träningar, laguttagningar samt matchcoachning. Daniel är ytterst ansvarig för J16.

Materialansvarig ansvarar för slipning och allt vårt material.

Lagansvarig ansvarar för hemsidan samt kommunikation till spelare, andra ledare, föräldrar och övriga runt laget och i föreningen.  Vid behov finns de även med på isen.

 

16 till A-lag.

Satsningen 16 till A-lag gäller spelare födda -01. Spelare födda -02 får ta del av vissa aktiviteter ingående i satsningen men med ingen motprestation. Spelare födda -01 och som skriver på det kontrakt som delas ut förbinder sig att träna 1 gång per vecka under försäsong, under bandysäsong räknar vi med 100% närvaro. I satsningen ingår träningskort på Friskis & Svettis, träningskläder, träningar ledda av Villas fystränare, träningsdag samt föreläsningar om kost.

Man kan fortfarande spela i Villa J16 och vara född -01 men inte skriva på avtalet. Man kommer då inte få ta del av det som erbjuds ovan men man har heller inte samma krav på närvaro. I övrigt ingen skillnad.

 

Träningar

Vår träningsgrupp består av spelare födda -01 och -02. Under försäsong har vi tränat tillsammans. Fr.o.m vecka 45 när förhoppningsvis isen ute är klar kommer vi ha tre isträningar där två är gemensamma och den tredje enskilt för J16 Blå resp. J16 Vit. Vilka som ska träna med respektive lag meddelas i god tid före träningarna. Vi hanteras som en grupp och vilka som tränar ihop är åldersoberoende.

 

Matcher

J16 Blå kommer att spela i Sydserien och J16 Vit i Västserien. J16 Blå kommer att åka buss till alla bortamatcher beroende på avstånd. Vi kommer inte erbjuda föräldrar att åka med i bussen. Detta beroende på att det här är vår möjlighet till specifik kommunikation med grabbarna och då vill vi vara ensamma. Planen är att vi ska gör några bortamatcher till föräldramatcher och då ser vi att så många som möjligt åker med, givetvis i mån av plats. J16 Vit kommer också åka buss men inte till alla bortamatcher. På de matcher vi inte åker buss ansvarar grabbarna själva för att komma till och från matchen. Förutsätt inte att vi ledare kör var sin bil där det finns plats.

 

J16 Blå ingår i satsningen och här spelar de grabbar som kommit längst i sin utveckling och mognad oavsett ålder. Vi kommer också väga in grabbars enskilda utveckling och vilka vi möter när vi tar ut laget.

J16 Vit är ett breddlag och här kommer grabbar födda -01, -02 och troligen även -03 spela.

Till det här finns det även ett J18 Breddlag som till största delen kommer bestå av spelare från J16. Sen kommer troligen vissa även få prova på spel i J18 Elit.

 

Som ni kan utläsa så är J16 Blå vårt spetslag vilket är i linje med Villas policy och satsning 16 till A-lag. Pga av det här vill vi mana till lugn och hjälp från framförallt er föräldrar. Skulle man inte komma med i J16 Blå så är det ingen fara. Man är inte slut som bandyspelare och man kommer inte få spela mindre matcher och man ska framförallt inte vara som bäst nu. Prata med era söner, lugna dem och be dem att träna på som vanligt. Vill de prata med oss tränare om vad de ska lägga fokusen på så är det hjärtligt välkomna.

 

Speldagar kommer att vara söndagar för J16 och lördagar för J18. Detta medför att man kan dubblera på helgerna. Vårt mål är att alla ska veta vilket lag de ska spela i senast på torsdagen före helgen. Det här är vårt absoluta mål men vi är beroende av vilka spelare J18 Elit tar ut som är beroende av vilka som J20 tar ut som är beroende av vilka som ska spela i A-laget. Vi är alltså sist i näringskedjan så det kan komma sena och snabba förändringar.

 

Vi kommer i år ställa krav på grabbarna vad gäller vila och kost inför match och träning. Dagen före match förväntar vi oss att alla lägger sig tidigt och är helt utvilade när de kommer till samling. Vi förväntar oss också att man laddat upp med riktig mat i god tid före matchstart.  

Hur tätt inpå en match man kan äta är väldigt individuellt och nått man får känna efter själv men att äta rätt och ha rätt bränsle i kroppen är viktigt. Att äta på MC Donalds 1 timma före match fungerar inte.  

 

Cup J16 Blå

J16 Blå kommer att spela Kosa Mini World Cup i Bollnäs den 4-6 november. I och med att första matchen är redan kl12:30 på fredagen i Bollnäs kommer vi åka på torsdagen den 3 november. Blir väldigt väldigt tidigt för grabbarna att gå upp annars. Vårt mål är att meddela de grabbar som ska åka med ungefär 2 veckor innan. I samband med detta meddelar vi avresetid och vad de ska ha med sig.

 

Cup J16 Vit

J16 Vit kommer att spelar Kosa Natta i Örebro den 11-13 november. Vi har inte fått någon information från cupen än, vi återkommer så snart vi vet mer.

 

Alla grabbar som kan kommer att få spela minst 1 cup. Observera att om man inte kan åka på den ena cupen är man inte automatiskt uttagen till den andra. Vilka som ska spela i de olika Cuperna bestämmer vi ledare på samma sätt som med träningar och matcher.

 

 

Övriga aktiviteter

Vi kommer att vara ansvariga för att sälja 50/50 lotter på A-lagets hemmamatcher. Det kommer att gå åt minst 5 grabbar per match till detta.

 

Som förra året kommer vi även sälja Ravelli kläder. Mer information om detta kommer inom kort.

 

Vi kommer också att få döma poolspel för det yngre lagen i Villa.

 

Alla dessa aktiviteter är obligatoriska och något man måste göra om valt att spela bandy i Villa.

Kan man inte ordnar man en ersättare själv. Man ringer alltså inte till oss ledare och lämnar över problemet. Har man försökt att lösa det och man inte lyckats kan vi givetvis försöka hjälpa till men man försöker själv först. Här behöver ni föräldrar hjälpa till.

 

Information

I princip all information kommer att finnas på hemsidan. J16 Blå och J16 Vit kommer att dela på hemsidan. Det kommer att framgå om informationen är riktad och gäller specifikt för -01 eller -02, J16 Blå eller J16 Vit. Står det inget gäller det alla grabbar i vår gruppering. Till grabbarna kommunicerar vi en del via sms-gruppen både för att vara säkra på att de fått informationen samt om vi vill få ut något snabbt. Det är viktigt att vi har rätt mobilnummer till dem. Skulle de byta telefon eller få nytt mobilnummer måste vi veta detta. Vi önskar också att få in mobilnummer till er föräldrar om vi skulle behöva skicka ut information via sms. Information om matcher, träningar, etc ligger alltid på hemsidan för er att titta på. Ta för vana att gå in på hemsidan eller allra helst prenumerera på Nyheterna vi lägger upp.

 

Har ni några frågor eller funderingar kring det som beskrivits ovan tveka inta att kontakta oss ledare.

Uppdaterad: 20 JUN 2017 12:02
Skribent: Erik Arkelid

Postadress:
Villa-Lidköping BK - Bandy
Sparbanken Lidköping Arena, Mellbygatan 54
53151 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0510-771209, 0510-771210
E-post: This is a mailto link