Hoppa till sidans innehåll

Ystads SS - Segling

Här kommer en bild på den viktigaste leverantören till YSS! Missar inte en gång.Seglingsåret 201
Nu när man vandrar fram i snön nere vid båten, och julafton närmar sig med stormsteg, är det lätt att glömma de fantastiska dagarna runt midsommar. Alla som gav sig iväg då, hade en underbar tid på sjön, om man tycker om mycket sol och värme. Aktiviteten i hamnen var emellanåt stor och det var roligt att vandra runt och titta på alla gästbåtar, samt äta en bit på någon av de båda matställena. Att det blev två matställen har varit jättebra då man haft möjlighet att variera sig litet, både vad gäller kosten och musiksmaken. Själv hade jag och Lotta litet tidsbrist just då, och hade varken möjlighet att ge oss iväg eller vistas nere i hamnen så mycket som vi önskade, även om det drog väldigt i “seglingsådran”.
Tyvärr så drabbade sorgen YSS, då Arne Hansen gick ur tiden. Han var ju välkänd inom YSS och jag hade tur som hann lära känna honom litet grand, några underbara dagar i juni innevarande år, då jag hjälpte honom med att montera tampar och kablar i hans mast. Ni som kände honom väl, håller säkert med när jag konstaterar att det var en synnerligen trevlig man. I fantasin kan jag se honom och de andra väderbitna "distingerade kompisarna" framför mig, när de tog sig från Norge, i full storm, via Skagen till Ystad med Arnes nyinköpta båt.
Hamnen ja, den kommer ju att börja byggas om till vintern och YSS har hållit sig framme till en viss del varit inblandad, då det utformats en "hamngrupp" som har haft till uppgift att granska kommunens förslag och tillvarata medlemmarnas intressen. Generellt tycker hamngruppen att kommunens förslag är bra, och att det blir ett lyft för all verksamhet i hamnen, när det blir färdigt. Den uppmärksamme har säkert sett artiklarna i tidningen. Trots allt det goda, med ombyggnaden av hamnen, kommer medlemmarna i YSS att få utstå något som sannolikt kan upplevas som negativt, och det är att båtplatserna kommer att förändras på ett sätt som innebär att den båtplats man har i dag, kanske inte blir den båtplats man har när allt är färdigt med hamnen. Det går jättebra att höra av sig till YSS styrelse om det är något man undrar över både vad gäller hamnen och i största allmänhet. Det gäller att vara litet försiktig då det, innan man vet ordet av, kan innebära att man fått en uppgift att utföra eller ansvara för. Den nuvarande styrelsen är väldigt mån om sina medlemmar, och vill att de skall ta aktiv del i verksamheten, då ju fler som hjälper till gör det mycket enklare och sparar tid för alla.
Det skall bli spännande att se vad tomten har med sig för seglingspryl i år, det brukar ju bli något sådant "bra att ha". Storleken avgörs av skatteåterbäringen som kommit i dagarna och kanske lyst upp flera medlemmars tillvaro, liksom för mig. Nu har jag i och för sig köpt en ny motor, (tack Tommy),men jag låtsas att den inte räknas, så kan det säkert bli nåt mer. Och som vi alla vet, det tomten inte har med sig, det köper jag själv!
Jag skulle nu vilja passa på att önska alla YSS;are en god jul och ett gott nytt seglingsår 2011, med allt vad det innebär. Framför allt vill jag själv ha en fin vår så jag kan montera min motor utan att behöva krångla så med värmare och annat "jox
.  

 

Årsmöte

 

Ystads Segelsällskaps medlemmar kallas till ordinarie årsmöte i klubbhuset lördagen den 24 februari 2018 kl. 14:00

 

Ärenden enligt stadgarna. 

 

Möteshandlingar kommer att distribueras i förväg.

 

Styrelsen

 

 

Pontus världsmästare

När VM för A-catamaraner nyligen anordnades i Sopot i Polen med 125 båtar på startlinjen var Pontus Johnsson, YSS, en av deltagarna. Efter åtta seglingar i omväxlande vindar stod det klart att Pontus lyckats med bedriften att vinna mästerskapets non-foilingklass i konkurrens med seglare från jordens alla hörn.

Pontus gratuleras av YSS till världsmästartiteln, såvitt känt den första i sällskapets historia, och uppvaktades av styrelsen i samband med senaste styrelsemötet.

Pontus Johnsson, t.h., uppvaktas av sällskapets ordförande Mats Duvander efter sin bedrift i Polen.

 

 

Kommunmästerskap

Nordisk Folkbåt 2017

Söndagen den 17 september avgjordes årets Kommunmästerskap i Nordisk Folkbåt. Efter två mycket jämna seglingar i lätta brisar stod det klart att Mats Sjöberg med Wilma var årets segrare och därmed erövrade vandringspriset, en statyett i brons, som donerats av Marianne och Jan Kullenberg.

Resultat

 

 

 

   

 

 

Race 1

Race 2

Total Plac

Mats Sjöberg

Wilma

1

1

2 1

Pehr Ola Pehrsson

Anna

4

2

6 2

Kenneth Göransson

Julle

2

4

6 3

Lars Holmgren

 

3

3

6 4

Mats Cederholm

Fin-Fin

5

5

10 5

 

 

Klubbmästare 2017

 Kenneth Göransson och hans besättning, Anders Wijk t.v. och Krister Göransson t.h.

Kenneth Göransson och hans besättning, t.v. Anders Wijk och t.h. Krister Göransson.

 

Årets klubbmästerskap i kölbåt avgjordes söndagen den 10 september i stundtals hårda vindar.

Vinnare och klubbmästare blev Kenneth Göransson i Nordiska Folkbåten Julle.

Hela resultatlistan

1. Kenneth Göransson, Nordisk Folkbåt      2 poäng     

2. Lars Holmgren, Nordisk Folkbåt              5 poäng

3. Carl-Gustav Eriksson, BB 10                    6 poäng

4. Mats Cederholm, Nordisk Folkbåt           6 poäng

5. Pehr Ola Pehrsson, Nordisk Folkbåt       11 poäng

6. Andreas Ericsson, Micro Ton                  12 poäng

 

 

 ____________________________________________________


 
 
   
   

Aktuellt YSS

            

 

Vi stödjer segelsporten i Ystad

 

 

 


Postadress:
Ystads SS - Segling
c/o Pehr Ola Pehrsson, Kupolgatan 8
27136 Ystad

Kontakt:
Tel: 0411-14859
E-post: This is a mailto link

Se all info