Hoppa till sidans innehåll

Till minne av KG Runander

2017-01-16 08:28
  • Uppdaterad: 2017-12-15 08:22

Till minne av KG Runander

En gotländsk idrottsprofil har lämnat oss på julafton när KG Runander somnade in. KG har varit ett med Stångaspelen och de gutniska lekarna. I januari träffades vi i spåret på P18. 

KG föddes i Stånga ett stenkast från Stanggmalmen. Uppvuxen med gutniska lekar och sedemera en i tävlingsledningen. På Stanggmalmen fanns även skyttebana och skyttet blev KGs stora passion. Han bar själv en märkessköld och belönades också med Gotlands Idottsförbunds och Riksidrottsförbundets högsta utmärkelser. 

KG har varit en del av Föreningen Gutnisk Idrott där han var skattmästare i nästan 50 år. Ingen uppgift var omöjlig för KG utan han fanns vid uppvisning i skolor liksom i tävlingsledningen på föreningens olika tävlingar. Som 94 årig tävlade KG i varpa senaste spelen. 

Ingen middag undgick ett tal eller omnämnande från KG alltid med en liten knorr på slutet av talet. Vi kommer att sakna KGs tal, apeller och kvicka inspel på våra möten. KG var aktiv och alltid konstruktiv i styrelsen som skattmästare och sedan som hedersledamot och han kommer att lämnar en lucka att för någon att fylla. 

Mikael Nilsson ordförande Föreningen Gutnisk Idrott

Från helagotland.se

 

Skribent: Per-Ola Nilsson
Epost: Adressen Gömd

         

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Föreningen Gutnisk Idrott - Varpa
Box 1030
62121 Visby

Kontakt:
Tel: 0498-207067
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Vi är stolta att presentera:

 Huvudsponsorer 2018_2

 

Samarbetspartners 2018