Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Med en ny rekordpublik i ryggen kunde Sverige ta en nyckelvinst i EM-kvalet mot Kroatien. En ny startfemma, ett aggressivt försvarsspel och fem magiska slutminuter blev ett vinnande koncept för svenskorna.
 
Fredagen den 23 februari spelar Sverige VM-kval på Hovet mot Turkiet. Det kommer bli en häftig match och publikrekord för svensk landslagsbasket. En stor match som denna med mycket folk innebär också viktigt säkerhetsarbete.
 
Italiens toppspelare förstörde den svenska publikfesten i Boråshallen. De svenska damerna spelade inte upp till den nivån som krävdes för att rå på ett av Europas bästa lag.
 
 
Svenska Basketbollförbundet gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för seniorer och U18.
 
Svenska Basketbollförbundet gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för seniorer och U18.
 
Farhiya Abdi är globetrottern och basketstjärnan som sett mer av världen vid 25 års ålder än många andra gör under en livstid. Nu är hon helt inställd på att ta det svenska landslaget till ännu ett EM-slutspel.
 
I februari fortsätter Sveriges damlandslag EM-kvalet med två hemmamatcher. Den 10 februari mot Italien i Boråshallen och den 14 februari mot Kroatien på Hovet i Stockholm. Efter två segrar i november har Sverige chans att koppla greppet om EM-platsen
 

Välkommen Johan Stark!

(2018-02-02 09:55)
Vår nya generalsekreterare Johan Stark har nu varit igång i sin nya roll i två veckor. Det är mycket som han ska sätta sig in i just nu och många personer att hinna träffa. Lär känna Johan bättre och vad han tänker om sin nya roll i vår intervju.
 
Onsdag den 14 februari, kl 18.30, blir vi historiska då vi för första gången spelar en tävlingsmatch på Hovet med damlandslaget. Värdet på damlandslaget har byggts upp i många år av en mängd olika spelare. Därför vill vi uppmärksamma och tacka er.
 
3x3 blir en ny OS-gren i Tokyo 2020, vilket förväntas få basketsporten att växa ytterligare världen över. Svenska Basketbollförbundet gör nu en 3x3-satsning på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för U18 och seniorer.
 
– Inget emot alla andra hallar, men det är liksom Hovet, säger den svenska världsstjärnan Amanda Zahui om landskampen den 14 februari. Trots att hon till vardags spelar i WNBA och Euroleague är hon överdrivet hypad inför EM-kvalet.
 
 
I helgen (26-28 januari) är det dags för tredje omgången av RM 2017-2018. Här hittar du livesändningar och mer information inför helgen.
 
I månadsbrevet för januari fokuserar ordförande Mats Carlson på vad styrelsen jobbar med just nu, kommande EM- och VM-kvalmatcher och förbundsserierna.
 

Postadress:
Stora Mellösa-Åsbyvikens IF - Basket
Tingstadsvallen
71572 Stora Mellösa

Besöksadress:
Tingstadsvallen
71572 Stora Mellösa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@smaif.se

Se all info