Hoppa till sidans innehåll

6/5 AC Studenterna - Svärtinge

06 MAJ 2018 23:05
  • Skapad: 06 MAJ 2018 23:05

Premiär på Solhaga!

Det var en solig sommardag i början av Maj. Enligt morgonens löpsedlar lovar prognosen för kommande vecka bättre väder än på gran canaria (källa: typ expressen). Najs säger jag.  Dagen till ära vaknade jag upp i metropolen Vänersborg, pussade mamma, pappa och min katt cilla hejdå och åkte hela vägen till Linköping, ryd, solhaga för hemmapremiär (typ). Färden genom västergötland var otroligt vacker, harmonisk och rallyvänlig. Trots detta gjorde depåstopp för lunch i borensberg att jag blev sen till samling.

Mycket går att säga om vår vackra plan solhaga. Den är definitivt dåligt skött men till dess försvar är den också väldigt ojämn. Tur är väl att det studsar precis lika illa för båda lagen. Humöret var på topp och 36 kickar i ring under uppvärmningen bådade gott. På läktarplats (läs: medhavda brassestolar) fanns såväl spelares hjärtevänner som trogna AC-herrar.

Första halvlek bjuder dessvärre inte på några AC-jubel. Spelet kan liknas vid en avslagen öl som inte alls var lika god som den var i tisdags. Visst känner man de där tendenserna till något som skulle kunna vara jäkligt bra men det når inte sin fulla potential. Undertecknad tar dessutom på sig första målet då hon försöker hjälpa till genom att skrika backarna skräckslagna vilket gör att svärtinge kan sparka in 0-1. På bänken diskuteras under halvleken så väl yttermittfältarens roll i försvaret som flugans hastighet i ett tåg som är i rörelse. Intressant!  

Under halvleksvilan möter laget ett allt annat än jovialiskt ledarteam som försöker få fram det bästa genom att välja ut det sämsta. Finns ett klassiskt klipp på Robert Gustavsson som silar öl genom en socka för bättre smak, fulöl. Trots att orden förmodligen kunde valts bättre tänds en glimt i spelarnas ögon och vi går ut för halvlek 2. En ny öl öppnas.

Trots uppryckning måste ölen ha skakats nån gång för den blir avslagen den med. Tyvärr får vi både 0-2 och 0-3 i baken innan ett antal spelare får nog. En stout med rejäl styrka öppnas och nu svärtar vi ner motståndarnas spel rejält. Under 20 min har vi rejält tryck och med en ilska, som bara en innermittfältare med hjärtevän vid sidan av planen kan ha, tjöttar Josefine Nordin in reduceringen 1-3. Inspelet av Helen Mattson. Tyvärr blir detta slutresultatet och ett frustrerat lag slickar nu sina sår för att kunna leva upp igen på Onsdag för nästa match! Stackars Kimstad som väntar som motstånd.    

Plus: Hjärtevänner, AC-herrar som bjuder på glass, Solen, Kattgos
Minus: Förlust, inkas(s)t, hörnor som inte vill gå in i mål.

/Sanna “Micro-coach” Romell

 

Skribent: Thea Sandqvist
E-post: Adressen Gömd
AC Studenterna - Östgötacupen Dam, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....