Hoppa till sidans innehåll

2011-03-06 - 2011-03-19 Tre träningsmatcher


Nedan sammanfattas kort de träningsmatcher som herrlaget har spelat hittills (fram till 19 mars).

LiU AIF B – AC Studenterna 4-1

Första träningsmatchen för året spelades mot studentrivalerna på Ryds konstgräs. Coachen (undertecknad) hade gett sig iväg norrut på lite festligheter och kunde tyvärr inte vara delaktig. Rapporter från de som deltog i matchen sa att det märktes att det var första matchen och dessutom var det många nya spelare som deltog. Vi var inte ett dugg samspelta och hade ett långt mellan lagdelarna vilket inte är bra mot ett lag som LiU AIF. Dessa grabbar är alltid tunga att möta, det är långa ståtliga pågar och ingen i det laget är under 1,90. Siffrorna skrevs till 4-1 efter ett mål av Usama Mustafa Kamil som enligt uppgifter var en av AC’s bästa spelare.

Östria Lambohov U – AC Studenterna 1-1

Ryds konstgräs intogs igen, denna gång för att möta division 3-laget Östria’s ungdoms/reservlag. Här genomför en taktiskt korrekt match, de kommer ingenstans med sin spelidé. Vi ligger väldigt bra i planen och bara maler på, men det saknas en udd offensivt. När vi kommer in i sista tredjedelen av planen händer det inte så mycket. Men det känns väldigt bra att defensiven fungerar stabilt, offensiven kommer förhoppningsvis släppa efter lite mer träning och spel. Vi tar ledningen med 1-0 i andra halvlek genom nyförvärvet Nicholas Wiberg-Bocek. IK ÖL kvitterar dock senare efter att bollen varit utanför planen (vilket t.o.m. Östria’s eminenta linjeman vinkade för), men domaren låter spelet gå och efter lite obeslutsamhet i försvaret får de tyvärr sätta dit 1-1. Men överlag är denna match väl genomförd, ett stort fall framåt jämfört med föregående helg!

AC Studenterna – Tannefors IF 0-4

På Folkungavallens grusplan var det fullt krig, som alltid mot Tannefors. Dock inte lika mycket krig som domaren påstod, han hotade med att blåsa av matchen om vi inte lugnade ner oss. Han har nog aldrig dömt AC – Tanne förr i tiden. Hur som haver, till denna match var vi knappt med folk pga. tenta-p och liknande jobbiga bortförklaringar, så på bänken fanns två halvskadade spelare och en otränad coach. Första fem minuterna av matchen är vi inte alls med, men sedan tar vi upp spelet och har matchen i vår hand fram till 35:e minuten. Då gör Tannefors 0-1 på en kontring och luften går ur oss totalt. Det hela rinner som ni ser iväg till 0-4 till slut och det är lite pinsamt. Vi måste börja stå upp för laget och orka kämpa även i motgång. Eller så skyller vi på att vi är nedtränade just nu och vinner över Tannefors i serien istället!

Uppdaterad: 05 APR 2011 14:48 Skribent: Tommy Schyman
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....