Hoppa till sidans innehåll

2011-04-19 AC – LBK Gottfridsberg 2-2 (2-2)


Seriepremiär, fint väder, en jämn(?) konstgräsplan. De yttre förutsättningarna var perfekta för de härliga AC-grabbarna att göra stordåd i den första matchen i division 6 södra. De flesta var i god tid och fokus och inställning var på topp. I alla fall verkade det så till en början, men fokusen och inställningen i framförallt defensiven var inte riktigt hundra, vilket ledde till att slutresultatet blev 2-2 i denna match.

Matchen började dock bra, vi knallade iväg till en 2-0-ledning efter att ha gjort två mål på vår nya specialitet, att skruva in hörnor direkt i mål. I den åttonde minuten var det Haris K som skruvade bollen mot första stolpen, där deras målvakt helt missbedömde bollen och dunkade in den med en stark knytnäve i första krysset. En kvart senare var det den gode Utter’s tur att sätta dit en boll direkt på hörna. Han valde dock att sikta på den bortre stolpen, där bollen på något konstigt sätt letade sig in. Så efter 23 minuter hade vi 2-0 vilket kändes tryggt och säkert. Men det var det inte alls. Trots att vi pratat om Gotte’s långa inkast, som de har kört med i några år nu, så fick de innan halvtidsvilan göra två mål vilka såg i princip identiska ut. Långt inkast från kant, det kommer en kille fri på bortre stolpe som bara kan sätta dit bollen utan några större bekymmer.

I andra halvlek höjde vi inställningen lite, men det är några gånger Markus i målet får rädda oss med några snygga benparader. I denna halvlek börjar vi även att behärska deras långa inkast, Markus plockade lugnt och säkert ner dessa inkast utan problem i andra halvlek. Vi lyckas inte riktigt få tag i bollen, så istället för att spela fotboll så kontrar vi fotboll, vilket vi inte vill göra. Vi har dock två frilägen som vi inte lyckas förvalta. Men inga mål gjordes i andra halvlek, så domaren rapporterade in resultatet 2-2 till förbundet.

Även i denna match fortsätter problemet vi har med att vi inte får tag i bollen på mittfältet och kan bygga upp några längre anfall. Men nu tar vi en påskledighet för att komma tillbaka sjukt taggade till returmötet mot Gotte den andra maj!

 

Mål

Jim

Haris K

Varningar

Anton

Uppdaterad: 22 APR 2011 11:59 Skribent: Tommy Schyman
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....