Hoppa till sidans innehåll

2011-05-07 Hägerstads IF - AC 2-2 (1-2)


  Marcus E Fabian
Felix Axel Martin Westin
Jim Tor Markus K Gabriel
Målvakt: Edh

Avbytare: Strandås, Linus, Funke, Haris K, Koffe

 

Dagen efter UK var det tidig uppställning för de tappra pojkarna i AC Studenterna. 11:00 denna lördag samlades ett gäng bakfulla och allmänt trötta efter lite olika trevliga aktiviteter på fredagen. Alla var, tro det eller ej, i tid och vi kunde rulla iväg mot mysiga Ekvallen i Hägerstad. Denna plan ligger verkligen mitt i ingenstans, men ett lag fanns det där och de skulle besegras! Detta kunde dock inte göras, något (eller väldigt) orättvist rapporterade domaren in resultatet 2-2 till förbundet efter flertalet missade AC-chanser.

Första halvlek domineras totalt av AC, där Fabian och Marcus E utnyttjar de oceaner till ytor som finns i och kring Hägerstads backlinje. Men det dröjer till den 19:e minuten innan det första målet kommer, och det var riktigt snyggt. Edh slår en lång och oriktad inspark mot Fabian, som nyttjar sin blonda kalufs och skarvar den till Marcus E. Han jonglerar stiligt bollen över en förvånad mittback, löper förbi och är allmänt stark i duellen och kan snyggt med fel fot placera bollen vid den bortre stolpen. Redan tre minuter senare small det igen. Då var Martins tur att få en fin passning av Fabian. Inne i straffområdet visar fröken Berglund upp en av de talanger han försöker lära ut till damlaget, nämligen att behärskat lägga bollen förbi en utrusande målvakt. Så, 2-0 efter 23 minuter och allt kändes frid och fröjd och som Fabian sa på träningen efter matchen, ”Jag hade kunnat sätta alla mina besparingar på att vi skulle vinna matchen”. Men det gjorde vi inte, i den 33:e minuten reducerar Hägerstad till 2-1 efter att det varit lite obestämt i straffområdet och deras yttermittfältare fått komma fri. Detta blev halvtidsresultat.

I andra halvlek fortsätter vi att pressa som bara den, MEN VI KAN BARA INTE GÖRA MÅL! Vi skjuter över, utanför och allt vad det heter, men inte in i nätmaskorna. Och såklart, när ena laget pressar på för ett mål en hel halvlek så lyckas motståndarna kvittera på något av de få chanser de har. Så blev det även denna dag, Hägerstad får en hörna i den 88:e minuten, och på något mystiskt vis letar sig bollen in i mål. Oerhört retfullt! En alldeles för trött Martin får ett halvt friläge i slutet av matchen, men får inte ordning på avslutet. Så, den tredje oavgjorda matchen av fyra spelade är ett faktum. Och frågan är om det kan kännas mer bittert? Men AC spelar jävligt bra, hoppas bara att den kända ketchupeffekten kommer snart.

Mål                     Assist
Marcus E              Fabian 2
Martin

Uppdaterad: 10 MAJ 2011 10:28 Skribent: Tommy Schyman
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....