Hoppa till sidans innehåll

2011-08-13 AC - Hägerstads IF 5-1 (2-0)


  Haris K Fabian  
Dennis Martin Axel Westin
Stern Strandås Tommy Gabriel
  Målvakt: Markus D  

Avbytare: Haris M, Stefan, Mathias, Schöndell, Jim

 

Dags för höstpremiär, på något mystiskt vis lyckades vi skramla ihop 16 fotbollssugna gentlemän så här tidigt på höstsäsongen med AC-ögon mätt. För motståndet stod Hägerstad, mot vilka det blev ett retsamt kryss under våren. Detta kryss skulle revanscheras, och det gjordes det med besked!

Första 5-10 minuterna började lite avvaktande från båda håll, vi lyckas fixa fram några hörnor varav en blir riktigt farlig. Tyvärr går Strandås nick några decimetrar över ribban. Vi kommer runt flertalet gånger på de oceaner av ytor som finns på vår högerkant genom både Westin och Haris K som resulterade i några halvfarliga inlägg. I den 25:e minuten så spräcks då Hägerstads rosa målis nolla, genom att Haris K dunkar in bollen i första krysset från i princip ingen vinkel alls – inte helt olikt Zlatans kanon i Ungern – efter passning från Axel.

Bara tre minuter senare så är det dags igen. Haris K slår in en boll från höger, Dennis plockar ner bollen och placerar den säkert intill målvaktens högra stolpe. Återigen en 2-0-ledning, och vi vet ju hur detta kan sluta för AC. Hägerstad slår långa bollar på sina små och snabba anfallare, men en Strandås i strålande nickform ser till att de flesta anfallsförsöken enkelt kan avstyras. Vi borde även ha fått en straff i denna halvlek, men Mathias är inte som alla andra fotbollsspelare. Istället för att förstärka situationen så kämpar och krigar han för att stå upp och fortsätta springa vidare, så domaren vinkar bara avvärjande med armarna och istället blir det en av många insparkar för Hägerstad.

I halvtid var det positiva tongångar i AC-lägret, denna ledning skulle förvaltas och utökas under andra halvlek. Schöndell kliver in på vänsterkanten och slår ett elegant inlägg till Haris K som utan problem kan sätta in bollen 3-0. Detta skedde redan i den femte minuten i andra halvlek. Dock lyckas Hägerstad sticka upp bara fem minuter efteråt och göra 3-1. Deras högerytter lyckas pressa sig förbi Stern, tunnlar Markus och Stern lyckas inte riktigt få bort bollen före att deras högerytter kan trycka in den. Oro spred sig bland AC-pojkarna, skulle det sluta som det alltid har slutat när vi har en ledning? Nej för fan! Vi tar tag i matchen och rullar boll på ett sätt vi inte gjort på hela säsongen, och får äntligen spela så bra som vi verkligen kan.

I den 60:e minuten blir Schöndell så kapad i straffområdet att domaren inte kan göra annat än blåsa hårt i sin pipa och peka på straffpunkten. Dock fanns det ingen straffpunkt att peka på, och efter lite diskussion och stegning läggs bollen på plats av Haris K. Denna säkra straffskytt tvekar inte denna gång heller, målvakten går åt fel håll och 4-1 kan skrivas ner i svarta pärmen av dagens coach Jim.

Resten av matchen kontrollerar vi utan några som helst problem, Haris K får även göra sitt fjärde mål för dagen när han enkelt chippar/tåfjuttar över målvakten. Slutresultatet skrivs till 5-1, och vi får äntligen sjunga lite igen! Det goaste är att vi vågar rulla boll och inte stressar ihjäl oss. Dessutom släpper vi inte till några farligheter, Markus behövde bara göra en riktig räddning idag. Det är starkt av honom att hålla koncentrationen och vara beredd när det väl gäller! Haris K måste även nämnas idag, fyra mål och en assist. Finns det något mer solklart val av matchens lirare?

 

Mål Assist Gula
Haris K 4 Haris K Martin
Dennis Axel Axel
  Schöndell  
  Stefan  


Uppdaterad: 14 AUG 2011 14:28 Skribent: Tommy Schyman
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....