Hoppa till sidans innehåll

2011-08-20 Björsäters SK - AC 1-5 (1-2)


Marcus E Dennis
Schöndell Strandås Eric Thomas
Stern Tommy Linus Gabriel
Målvakt: Markus D  

Avbytare: Martin, Mathias, Westin, Freppa

 

Fyra halvskadade spelare med i 15-mannatruppen, någon lite sliten av hårt nolle-p, en nervös debutant, men resten laddade för bortamatch i gemytliga Björsäter. Vi trängde ihop oss i två små bilar och en stor (manlig kärlek när den är som bäst) och körde de dryga tre och en halv milen till Björsäter för att komma till en jämn, fin, långhårig och tungsprungen gräsmatta. Trots en utvisning i andra halvlek blev det till slut en klar vinst med 5-1, riktigt gött!

Matchen inleddes med att Björsäter började dunka långa bollar på sina snabba anfallare, men den säkra backlinjen för dagen hade inga större problem med att hantera denna anfallstaktik. AC rullar bollen bekvämt i backlinjen och försöker spela fotboll på ett fint sätt. I den femtonde minuten får vi en frispark mitt på deras planhalva, Eric med Köpings känsligaste högerfot placerar bollen perfekt på Strandås blonda hjässa, som elegant nickskarvar bollen över en utrusande Björsäter-målvakt, 1-0.

Resten av halvleken så har vi några farliga inlägg och Björsäter försöker hitta långa bollar bakom vår backlinje. På en snabb omställning i 40:e minuten slår Stern en långboll med sin ovana högerfot åt Westin, som skjuter i steget strax utanför straffområdet. Bollen smiter in vid målvaktens första stolpe, ett riktigt klassavslut av en haltande norrlänning.

Men innan halvtidsvilan så tappar coachen markering på en av Björs anfallare, som distinkt får nicka in en boll i nätmaskorna till 1-2. Direkt efter att vi slagit avsparken blåser domaren av halvleken, kändes måttligt surt. Men trots detta var det inga sura miner i AC-lägret, vi kände att vi hade kontroll på läget och helt enkelt bara skulle vinna denna match.

I början av andra inleder Björsäter med en frejdig offensiv, men vi lyckas stå emot den och 60:e minuten får Westin trycka in sitt andra mål för dagen. Mathias kommer runt på kanten och slår ett inlägg som Marcus E dunkar i ribban. Westin är där och hugger på returen och detta mål kändes matchavgörande.

Björsäter skapar inte en farlig målchans i andra halvlek, backlinjen har full koll på deras anfallare sista tredjedelen. Denna nämnda backlinje vågar också rulla boll likt en professionell backlinje, ingen stress överhuvudtaget. När den nervösa debutanten Thomas tar sitt andra gula kort i 75:e minuten blir det dock lite oroligt i AC-lägret, men detta var helt obefogat. Med en man mindre på planen gör vi två mål till, Marcus E får en fin boll i djupet av Dennis och placerar snyggt bollen med sin kungliga vänsterfot. Även ordförande Berglund får trycka in en boll, på Messi-vis placerar han in bollen från en position strax utanför straffområdet till slutresultatet 5-1.

Denna match är nog den bästa vi gjort på hela säsongen försvarsmässigt. Vi står rätt i positioner, snackar med varandra och när vi får tag i bollen vågar vi rulla runt och inte bara stressar framåt. Riktigt kul att spela idag!

Till slut vill vi även tacka Björsäter och domaren, för detta var en väldigt trevlig match att spela. Trots lite heta ord i stridens hetta så var det hela tiden en positiv stämning på planen, man kunde skämta och prata både med motståndare och domare. Sånt uppskattas!

Mål                     Assist                 Röda kort
Westin 2              Dennis 2               Thomas (två gula)
Marcus E              Marcus E          
Martin                  Eric P
Strandås              Stern

Uppdaterad: 21 AUG 2011 13:19 Skribent: Tommy Schyman
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....