Hoppa till sidans innehåll

AC - Boren 2-2 (7-6 efter straffar)


Blytung seger för AC i östgötacupens första slutspelsomgång

En tidig avspark denna lördagsmorgon kröntes med en seger mot div.4 laget Boren (trots missad bonusstraff) för ett ganska välspelande studenterna, vädret och hemmapubliken visade sig från sin bästa sida och gav laget generöst med vind i seglen.

AC kom till start med ett tungt lag där nästan alla var tillgängliga och i speldugligt skick, trotjänaren Martin fick dock hastigt och lustigt en nackspärr precis lagom till den nyligen "AC's hall off fame" invalde Lukas Funke landade i Linköping för den årliga AC-dagen. Detta öppnade upp en plats för en ny förmåga vid namn Dennis som gjorde debut i svartrött, och vilken förstamatch han gjorde!

Laget hade laddat upp med en ordentlig dos sömn och mycket bärs, fråga bara edin som kom 20 minuter sent(försovd eller bara en väldigt tung väska?).

Laget formerades på följande sätt:

                Romell

Stromberg-Bohman-Sund-Danilo

          Haris-Norrblom

      Albin - Oskar - Virre

              Eriksson

-------------

Tommy, Dennis, Edin, Axel, Jocke

 

Första halvlek:

AC fick efter den sedvanliga slantsinglingen börja med boll vilket var välbehövligt då vi ett par minuter efter avspark mest fick jaga den, Boren börjar matchen bra och visar prov på bra rull. Men ju längre in i halvleken vi kommer desto mer växer vi in i matchen. Boren spelar ett jobbigt spel med mycket bollar mot korslöpande yttermittfältare vilket försvårade försvarsspelet för våra ytterbackar, även ytterbackarna fyllde på när ytan öppnade sig och satte därigenom Albin och Virres defensiv på prov. Boren Envisades med att spela på sin vänsterkant och kom ner mot kortlinje ett par gånger men mycket närmre än så kom de inte, Anton i målet får en ganska behaglig första halvlek då kommunikationen och defensiva arbetsinsatsen var väldigt bra. Även fast motståndarlaget stod mest på boll var det AC som kom till de riktigt farliga lägena, mycket tack vare Eriksson och Virre som samspelade på vänsterkanten ett antal gånger och på så sätt sågade sig igenom ett lite vidöppet försvar. De båda hade ett varsitt skott från snäv vinkel men dessa kunde avstyras av motståndarmålvakten.

AC sliter till sig en hörna från vänster där Eriksson lyfter in boll som nickas undan av Borenförsvaret, Stromberg trär dock snabbt in en boll bakom backlinjen igen som precis kommit upp i linje till en omarkerad Oskar som går upp i en luftduell med en utrusnade målvakt. Oskar vinner stark kampen men kan inte styra bollen mot mål utan denna rullar ut till en annan svartröd spelare som tyvärr inte kunde få bollen i mål tack vare bra uppbackning av det vita försvaret. Mot slutet av halvleken börjar vi bli lite tillbakatryckta och utmattade vilket märktes då Boren för första gångerna i matchen började hitta rättvända spelare framför våra mittbackar som ställde till problem för oss, så vi bestämmer oss för att ta vår bonusstraff i matchminut 40 för att kunna komma till vila med ett måls ledning och på så sätt motivera oss att förtsätta kämpa hårt i defensiven. Kapten norrblom hade dock inte sin bästa dag på jobbet som straffskytt och brände straffen som målvakten kyligt väntade ut. Dock skulle det visa sig att målvakten släppte linjen innan skottet så straffen fick slås om, en straff som inte heller förvaltades då målvakten valde samma hörn som innan och avstyrde också denna. AC går till halvtidsvila med 0-0 och en besviken Norrblom, som dock kompenserade upp detta med en kanonmatch i övrigt.

Axel byttes in lite innan halvtid då Albin nickade ihop med en motståndare och blev smått yr, en injektion i vanlig ordning. Axel sprang outtröttligt från kortlinje till kortlinje(vilket kom ikapp honom 02:00 på NH).

Andra halvlek:

klockan började närma sig lunch men det hindrade inte publiken från att vara lagom förfriskade. Lite glåpord kastades mot motståndet, inte speciellt oväntat då vårt långhåriga finbesök från Göteborg befann sig i skaran av ac-anhöriga. Boren kom ut i andra halvlek nästan ännu bättre än i första och gjorde andra halvleken jobbig för oss svartröda. Vi kunde inte alls spela som vi vill och brukar göra då pressen på våra uppspelsfötter i mitten var hög. Det var också motståndet som skulle göra första målet. En hörna som slås på bakre ytan når fram till en spelare som sprungit av sig sin markering och han knoppade säkert in 0-1. AC var sin vana trogen mot tyngre lag och stod inte allt för mycket på boll men skapade fortfarande de bästa chanserna. Tommy byttes in på högerbacken för att öka på huvudspelet samt kunna om det skulle behövas skapa en 3-backslinje med Sund och Bohman. Detta skulle betala sig direkt då Tommy redan vid första hörnan dyker upp som gubben i lådan på bakre stolpen och kvitterar som han gjort ett antal gånger innan. Skönt och rättvist!

Vi höjjer oss en del under de kommande minutrarna och börjar komma runt på kanterna, Axel gör ett hästjobb på högern och Virre spelade en viktigt roll på vänstern tills han tvingades ut pga skada. En oprövad Dennis byttes in på vänstern och spelade strålande fotboll. När vi var som mest tillbakatryckta så tar dennis emot bollen felvänd och driver upp längst kanten, trots ordentlig press väggade han sig snyggt ur situationen med Oskar som till slut skulle få ett bra skottläge precis utanför straffområdet. Detta var bara en av flera gånger Dennis tog sig djupt ner på anfallsplanhalvan och skapade oroligheter för Boren, toppenmatch!

Supersub Axel som kom in sent i första var utav någon anledning på vänsterkanten och trasslade med boll som han sen drev in i straffområdet, han kommer undan sin försvarare och i sista stund innan skottet ska avlossas blir han nedriven och en helt regelrätt straff utdöms. Sund tog tag i bollen denna gång och mosade upp den i nättaket och segervittring för svartrött i matchminut 84. Edin kom in i slutet för att stänga ner deras vänsterkant som var deras största vapen, detta skulle dock visa sig inte räcka till då Boren i minut 87 kvitterar efter att de snyggt snurrat upp högerförsvaret och bombat in bollen i Romells bortre burgavel. Sista chansen i matchen har dock vi när Oskar från nära håll fick avlossa bössan från högerkanten, svårt läge då vinkeln var dålig och målvakten kunde rädda. Matchen går till straffar där Dennis, Oskar, Axel, Tommy och Sund i respektive ordning ställde upp. Boren fick börja straffavgörandet och gjorde detta på bästa sätt. Dennis som var ny hade inga nerver utan stegade upp placerade in sin straff till publikens förtjusning. Även Oskar och rullade in sin straff i omgång två. Axel stegade upp för straff 3 och båda lagen stod fortfarande med full pott. Iskall som han är bredsidade han in bollen mitt i mål trots att målvakten tidigare straffar väntat ut skytten, jag dog några sekunder på sidan innan hjärtat hoppade igång igen när man såg nätrasslet. Omgång 4 börjar med att Borens 2-2 målskytt träffar stolpen och sätter oss i förarsätet. Tommy gör en Lampardstraff och joggar med ett brett smile tillbaka till resten av laget. Sista omgången sätter Boren sin straff och Sund har avgörandet i sina händer, en nästan identisk straff sitter i nättaket och segern är fullbordad. Hysterisk firande med hela laget samt 30 personer från "läktaren" utbryter och festen är igång.

Romell som jag inte nämnt så mycket gjorde en grym andra halvlek och stod för många viktiga ingripanden vid fasta situatiner, även jocke som kom in i andra halvlek börjar lite knakkigt med växer ut till en klippa på vänsterbacken.

 

Sjukt rolig match och en riktigt bra sådan för oss inför nästa helgs seriepremiär. I veckan gör vi sista träningarna på konstgräset för att sedan hälsa rydsskogen välkommen. Grym laginsats och en ännu bättre kväll/natt!

Tack/ Mou

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:19 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....