Hoppa till sidans innehåll

AC - Finspångs FK 8-2 (3-2)


Efter två stabila segrar på bortaplan med målskillnad på 13-2 så vände ACs herrar hem till Solhaga för att först och främst ta revansch efter höstens tragiska resultat på hemmaplan, samt att bevisa att vårens starka hemmafacit fortfarande fanns kvar.

 

På andra sidan plan hade Finspångs FK ställt upp sig för att bjuda upp till match. Ett lag med en snittålder på 17år skulle nu ge sig på något ålderstigna studenter för att se om de kunde ta med sig 3 poäng hem till Finspång.

Matchen började väldigt avvaktande. Fredagens bravader i Vallamassivet såg tydligen ut att göra sig påmind hos de trötta studenterna. Frågan var om inte de unga spjuvrarna i Finspång hade varit inne på besök de också då de den första kvarten inte såg mycket piggare ut de heller. Efter en kvart av dåligt spel så vaknar ACs mittfält och för en stund bjuder vi upp till en fantastiskt fin fotboll. Bollen går som på ett snöre och Finspångs juniorer fick springa runt som hin håle (korr-läsaren undrar om detta är nå småländskt uttryck?) var dem i hälarna. Inom loppet av 6 minuter trycker AC in tre bollar av bara farten. Denis sluggar in en frispark, följt av Viktor som trycker upp en boll i nättaket efter en rejäl upprullning av hela laget och Eriksson avslutar denna målkavalkad med en Cruyff-inspirerad luftpastej efter att Oscar grundlurat målvakten genom att passchippa via ribban till Eriksson.

Efter detta så sker en total förändring av matchen, Finspång väljer att trycka på något mer och AC slutar helt sonika att spela boll. Två horribla situationer leder till att Finspång kan reducera två gånger om. Utan att behöva gå in i detalj i vad som sker så är det på tok för lätta misstag rakt över i hela laget som ger Finspång en biljett in i matchen.

Strax därefter blåser domaren för halvtid. AC gör 20 minuter av helt fantastiskt fotboll som vi också får betalt för, men första 15 samt sista 10 minuterna är det knappt någon som får godkänt. Däremot måste det tilläggas att trots att resultatet var 3-2 till AC så hade vi en 5-6 till chanser av hög kvalité som med lite mer kyla i avsluten hade resulterat i ett par mål till innan halvlek.

Efter att laget fått smaka på en rejäl hårtork á la Sir Blomqvist i halvtid så valde coach att spetsa till det lite inför andra och gjorde hela 3 byten. In med en Bohman (tillbaka efter en kort skadefrånvaro), Dahl (tillbaka från sjukdom) och debutanten Rickard. Dessa tre byten samt en förändrad mentalitet i laget skulle visa sig ge en rejäl ketchup-effekt.

Publiken han knappt ens sätta sig ner innan Eriksson och Rickard smällt in var sitt mål. Till bänkens stora glädje så fortsatte propagandafotbollen, den som AC visade upp stundtals i första. Det var under stora delar av halvleken spel mot ett mål och när Finspång väl fick låna bollen så stod vår försvarsmur i vägen och stoppade dessa försök till anfall. 

AC fortsatte att trumma på, som ett ihållande hällregn, med attack efter attack mot Finspångs försvar som blev allt mer utmattat. Viktor kommer igenom och smäller in sitt andra för dagen och Rickard vill inte vara sämre så han trycker in en boll till han med. Ungtuppen från Gotland var på ett rejält spelhumör och i ren AC-anda så drog han på sig ett gult kort (blir lätt så när domaren står något i vägen), vilken debut!

I slutet av matchen så får även Dahl måla för första gången i sin AC-karriär när han efter lite stök i Finspångs straffområde lyckas trycka in bollen. 

Matchen slutar 8-2 till AC, ett resultat som hade kunnat rinna iväg ännu mer om vi hade haft en större kyla framför mål och alla inte hade varit så grymt sugna på att göra mål själva. Leder man med 6 bollar är det dock svårt att vara allt för kritisk till att man vill trycka dit en själv. Sett till chanserna vi skapade dock, så borde vi gjort ett par till mål. Ännu en överlag fantastiskt genomförd match av AC och på de tre senaste matcherna har vi nu spelat in 9 poäng med en målskillnad på 21-4 vilket är väldigt imponerande. 

Det är nu 3 matcher kvar på säsongen och först ut är en tuff bortamatch mot Ljungsbro nästa lördag. Vi siktar på ännu en vinst och målet är att kunna hota Tannefors hela vägen in i mål.

// Johan ”Sunka” Sundqvist

Uppdaterad: 28 FEB 2015 19:10 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....