Hoppa till sidans innehåll

AC - Grytgöl 5-1 (4-1)


Övertygande vinst mot Grytgöl i cupmatch #2!

Posessionspelet har gett resultat men avslutskvalitén lyser fortfarande med sin frånvaro. Starkt men fortfarande ineffektivt AC gick segrande ur andra gruppspelsmatchen med 5-1.

I vanlig ordning lägger stundenterna samlingen en kvart innan omklädningsrummen blir till förfogande då vissa tror att den akademiska kvarten kan utnyttjas även på Lördagar, festkassan ökade med några guldpengar och Grytgöls tränare bjöd på en rad goda skratt.

Albin slog på stort och drog på sig (Funkes nästan pensionerade) #10 och skulle inte göra bort sig i den mytomspunna tröjan.

 

Första halvan

Vädergudarna hade grillkväll och det verkade ha höjt matchsuget hos grabbarna. Trots att vi är lite rostiga första 5 så växer vi snabbt in i matchen och börjar kombinera oss igenom motståndarförsvaret. Vi slår bort lite för mycket till boll till en början, men detta skulle visa sig bli mycket bättre med tiden.Den offensiva fyran med Berglund, Oscar och Virre med Albin i spetsen snurrade upp försvaret ett flertal gånger och det dröjde inte länge tills de fick hämta första bollen i nät. Albin trycker in en retur efter mycket fint förarbete av Oskar i straffområdet där mittförsvaret hade lite problem med att hänga på den hale stockholmaren.

Tvåan kommer inte långt därefter när Jocke som så många gånger under matchen fyllt på med överlapp tog sig runt på kanten och placerade kyligt en boll snett bakåt på Martins fötter som kunde vinkla in bollen.

Här väljer Grytgöl att ta sin bonusstraff som man förvaltar på bästa sätt genom att sätta bollen djupt ner i vänstra burgaveln. 2-1 och Grytgöls enda skott på/mot mål denna afton.

Albin låter inte motståndet komma närmre då han sätter sin andra kasse för dagen direkt efter vi fått hämtat bollen ur våran, ännu en gång serverad av Oskar.

Det är inte nog där utan kapten Norrblom valde att dra av dagens enda kanon i slutminuten av första halvlek som gav oss 4-1 i halvtidsvilan. Kanske skulle vi haft femman också om Edin kalibretat vänsterfoten lite under veckan då ett ypperligt läge ramlar ned framför mittfältarens fötter bara ynka meter från mållinjen, men icke!

Mycket stabil insats av hela laget, framför allt offensiven som sågade sig igenom ett ganska lågt Grytgöl på ett flertal olika sätt.

 

Andra halvan

Till andra halvlek med en komfortabel ledning kändes det givet att rotera så många och mycket som möjligt, därför byttes hela den offensiva fyran+ Edin som startat ut mot Eriksson, Nilsson Arvid, Axel och Haris. Detta brukar allt som oftast bli lite rörigt med en helt ny offensiv 45 minuter in i matchen, men detta skulle visa sig bli raka motsatsen. I pausvilan pratade jag om att vi måste flytta boll lite snabbare, speciellt när vi byter kant och motståndet är sårbara. Inga problem att ta in den informationen verkade det som då bollen gick som på ett snöre resterande delen av matchen. 5 nya hungriga AC-lirare rev och slet med hög press på ett Grytgöl som började gå på knäna tidigt i andra halvan, detta renderade i en uppsjö av lägen från både höger- och vänsterkanten. Dåliga avslut fick vi några exempel på under sista timmen då vi missade mål tre gånger från mindre än 8 meters avstånd. Jag kan rabbla hela kvällen om lägen vi borde lirkat in men det känns inte nödvändigt. En ljusglimt i det hela är att vi har blivit väldigt skottvilliga och förhoppningsvis får skottkänslan komma tillbaka snabbt här under vårkanten, då blir vi farliga.

Edin byttes in igen efter ~75 och var sugen på att hänga årets första, läget såg ut att bli så efter en fin djupledsboll av Bohman, istället blir den örebrofostrade kapad, av Nilsson haha! Frustrationerna började krypa sig på efter ytterligare ett borttappat läge. Till slut skulle det ändå gå vägen, Edin får bollen utanför straffområdet och passar generöst coach Mathias som lika så väggar tillbaka bollen till den fristående. Inga misstag denna gång utan bollen sitter borrad i vänstra hörnet, 5-1.

Detta blev även slutresultatet, kanske inte så väldigt övertygande i sig, men spelet såg desto bättre ut.

Otroligt kul att Grytgöl genomför matchen utan att sura ur och endast bjöd på goda gester och en bra attityd, respekt till er!

Även bra från vår sida där inte ens Haris fick ett gult kort, det måste vart vädret!

 

Match nästa helg igen borta mot Borensberg, bara att tagga om gubbar!

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:12 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Danske Banks Herrcup, Grupp D
Smedjegatan 5B
582 38 Linköping
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

@acstudenterna

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Stefan Blomqvist, Smedjegatan 5B
58238 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link