Hoppa till sidans innehåll

AC - Stjärnorps SK 9-0 (3-0)


Efter tre omgångar med fantastiskt bra spel från AC, där vi hade tagit 9 poäng och en målskillnad på 21-4 så gick vi på ett rejält bottennapp förra helgen borta mot BK Ljungsbro.

 

Matchen i sig slutade 1-1 men då Tannefors gick på pumpen borta mot Norsholm så hade en vinst i denna match tagit upp oss i förarsätet i div 5 mellersta. Då skribenten själv var på andra upptåg nere i södra Sverige (eller norra Danmark, beroende på vem man frågar) så övergick ansvaret till att kladda ihop ett par rader om matchen till coach Blomqvist, Tyvärr så är Herr Blomqvist en väldigt upptagen man så tid till att skriva ett referat till matchen har inte existerat, kanske lika bra det… 

Istället hoppar vi raskt vidare till nästkommande helg. Match hemma på Ryd Solhaga och för dagens motstånd stod Stjärnorps SK. Ett lag som under merparten av säsongen befunnit sig i de nedre regionerna av tabellen men ändå bjudit på ett och annat bra resultat mot toppkonkurrenterna i serien. Vårens möte lagen emellan slutade med en stabil 5-2 seger till rödsvart men inför matchen var vi väl medvetna om att det krävdes ett gediget arbete för att ta hem 3 pinnar i dagens kamp.

Istället för att mönstra den så väl intränade uppställningen 4-2-3-1 så valde coach Blomqvist att istället slänga ihop ett 3-5-2 lag dagen till ära. I en trupp som endast bestod av tre försvarare så kändes det rimligt att istället för att hålla sig till det vi känner igen så skulle vi testa något nytt. Som en vis man en gång sa ”New is Always Better!”

Sagt och gjort så blåste AC på från start och rödsvart körde helt enkelt över Stjärnorp. Målen lät dock vänta på sig något. Vi gick in i halvtid med en 3-0 ledning som var i underkant sett till vad som skapades.

Efter en sedvanlig kvartspaus där det enda vi egentligen kom fram till var att gå ut och kötta sönder från första början, få ett mål och stänga matchen så gick rödsvart ut på plan och gjorde precis detta. 4-0 kommer i minut 49 och efter detta så är det i princip spel mot ett mål. Om Stjärnorp gav upp eller helt enkelt inte orkade hänga med i studenternas tempo låter vi vara osagt. Det var i princip läge att utöka ledningen i varje framstöt som AC hade och det enda som stod i vägen och stoppade oss från att totalt köra över Stjärnorp i andra var en målvakt som gjorde den ena spektakulära räddningen efter den andra. Tillslut orkade inte ens han stå emot när trycket blev för stort och resultatet rann iväg. I 89e minuten så fick vår notoriske målskytt Eriksson äntligen måla för dagen och resultatet skrevs till 9-0.

I serien så körde Tannefors över BK Ljungsbro och vann med 6-0, vilket resulterade i att de återtog ledningen i serien då Sonstorp något oväntat endast lyckades spela till sig ett kryss borta mot Hageby. 
Detta betyder att inför sista omgången i division 5 mellersta så ser läget ut som följande:
1. Tannefors IF, 43 poäng, +34 i målskillnad
2. AC Studenterna, 42 poäng, +43 i målskillnad
3. Sonstorps IK, 42 poäng, +34 i målskillnad.

I den avgörande omgången som spelas nästa helg så spelar Tannefors borta mot Stjärnorp, Sonstorp tar emot Wreta Kloster på hemmaplan och vi i AC kommer att avsluta borta mot Malmen. Det kommer att bli en tight och helt avgörande omgång där vi i AC hoppas på att Tannefors tappar poäng mot Stjärnorp samtidigt som vi sätter press på dem genom att vinna över Malmen.

/ Johan ”Sunka” Sundqvist 

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:49 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Danske Banks Herrcup, Grupp D
Smedjegatan 5B
582 38 Linköping
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

@acstudenterna

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Stefan Blomqvist, Smedjegatan 5B
58238 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link