Hoppa till sidans innehåll

AC - Tannerfors IF 2-2 (1-1)


Toppmatch i div.5 mellersta som slutade i delad pott, en händelserik match som presenteras nedan.

 

Toppmatch i div. 5 mellersta då svartrött en poäng bakom serieledaren bjudit in till derby mot en gammal rostig vän, numera tillika samarbetspartner med B-lag, Tiffet.

Ställningskrig till en början där Tiffet valde att spela en väldigt rak fotboll och placerade mycket folk i backlinjen vilket skapade en del oreda för oss trots att inga direkta målchanser uppkom. Mittkampen var tuff och vi tilläts inte spela oss upp via denna vilket gjorde att matchbilden skilde sig från tidigare matcher.  Första riktiga läget uppkom när bollen dimper ner framför Tiffets backlinje och en svartröd spelare trycker till från distans och en mittback som till synes står i straffområdet blockerar tydligt med handen, bollen dimper dock ner direkt till kapten norrblom som smäller bollen i nät och ledningen är vår för en sekund. Domaren var het på pipan och visslade av precis innan bollen gått över mållinjen för att ge oss en frispark istället för ett mål, ett misstag som han själv erkänner på plats. Tiffet kommer undan med blotta förskräckelsen där och vi känner oss snuvade på ytterligare ett mål(börjar bli standard).

Ledningen skulle istället rullas i mål av vår avige högerlöpare Axel i minut 22. Repliken skulle dock inte låta sig vänta utan matchen stod utjämnad 10 minuter senare i.o.m. en omställning där vårt uppspel bröts och en kontrande spelare från höger kyligt chippade bollen över en utrusande Anton i mål. Halvtidsresultatet var 1-1 och vi samlades med gott mod i halvtid för att diskutera några förändringar till andra halvan. Dock så kommer kallduschen bara fem minuter in i halvleken då coach stod för en klen hemåtpassning som sedan skulle räddas upp. TIF spelaren använde hjärnan och skapade kontakt med undertecknad och ramlade handlöst i duellen som visade sig bli straff, lite udda då kontakten skedde när forwarden sprang in i backen och inte tvärt om. Domarens domslut var bestämt då ”forwarden hade blivit nedsparkad”, lite svårt då man oftast inte kan sparka ner folk som springer bakom en. Nog om det, straff var det och underläge lika så.

Med kvarten kvar gick coach av planen på direktiv av snilleblixten Sunka som formerade en trebackslinje. AC greppade ett hårt tag om matchen skapade i 10 minuter en kavalkad av halvchanser. AC vinner boll på halvplan och levererar en krossboll långt över en offsidestående Denis till vänsterkanten där en onsidestående Eriksson med marginaler på 10 meter fick tag i bollen, ett missförstånd mellan den gode Islänningen och linjedomaren gjorde att spelet felaktigt blåstes av precis i samma sekund som vi kvitterar efter en passning till Sund på bortre stolpen som stänkte dit bollen. Men som sagt, målet ej godkänt och frustrationen var mer än påtaglig hos hela laget då nivån faktiskt inte höll måttet.

Efter en hörnsituation minuten senare som rensas så får rödsvart grepp om bollen utanför straffområdet och levererar en sidledspass till Bohman(som jag nu kom och tänka på inte alls var där han skulle vara) som dammade av bössan rejält och stänkte in en kanon i bortre burgaveln. Skönt för AC och herr Bohman som inte fått till avsluten på naturgräset ännu.

Slutskedet var inte mycket att orda om, AC återgick till fyrbacks och slöt säcken med förhoppning om att kunna behålla momentumet för ett vinstmål men så var icke fallet. Tiffet började skyffla in bollar i straffområdet, till och med på frisparkar på halva defensiva halvplan. Lönlöst när fyrtornet Sund vann allt i sin väg. Romell testades en handfull gånger på chanser som dök upp på andrabollar och det började bli svettigt för AC.

Matchen slutar oavgjort efter många bra chanser till vinstmål från båda håll i slutet. Vi må känna oss lite rånade på två poäng men spelet vi spelar gör mig självsäker och jag vet att det kommer gynna oss i det långa loppet. Stort plus till Oskar som spelade sin bästa fotboll denna match och jobbade hårt över hela banan.

Efter matchen uppstår lite tråkiga scener när vissa delar av publiken inte vet skillnaden på att supporta och vandalisera fotboll och dess lag. Till de som känner sig träffade: Om ni värnar om ert lag se till att supporta det med lite heder istället för att stå på sidlinjen och skrika att folk är träbenta, feta, darriga och sämst etc. Derbykänslor i all ära men glöm inte bort att dessa två klubbar samarbetar trots allt och det ska enligt mig värnas om.

Tack för mig och på återseende för en spännande match på Kungsberget! 

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:26 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....