Hoppa till sidans innehåll

Borensberg - AC 4-2 samt AC - Väderstad 7-1


Bottennapp i Motala och stark replik på Fredrikbergs konstmatta

De två avslutande matcherna i östgötacupens gruppspel är avslutade, detta med blandade resultat. Här kommer en lite walkthrough som coach har knåpat ihopp här på kvällskvisten.

Vi kan ju börja med de dåliga nyheterna, dyngstryk av borensberg på motalas idrottspark.

Borensberg-AC 4-2

Ac inleder årets andra bortamatch med en katasrtofal första halvlek, något som började så bra föll ut till en riktigt risig prestation.

Borensberg tar tag i boll redan på avspark och släpper inte denna på en tvåminutersperiod, men efter detta var det bara rödsvart och vi hade riktig medvind första kvarten. Sund som var kapten för dagen hade avancerat upp till en defensiv mittfältsposition då AC kom med ett tenta-p skadeskjutet lag, 8 backar med i truppen gjorde att laget fick omstruktureras en del. Herr Sund som vaknat på rätt sida tog tag i boll i straffområdet efter ett inkast djupt på högerkanten, utmanar smart sin gubbe och är på väg att stega förbi mot ett bra avslutsläge då han mer eller mindre kapas längst knäna och straffen är odiskutabel. Sund får chansen att slå sin egna straff och trycker upp denna högt i vänstra taket.

Vi som förde matchen hamnade nu i någon form av chocktillstånd efter ett riktigt fint inlägg från hägerkanten som hittade en helt fristående och omarkerad spelare på straffpunkten som enkelt kunde stöta in 1-1, även tvåan, trean och fyran ramlade in på defensiva fasta situationer kort därefter där vi inte alls är på tårna. Ska väl sägas att ett av målen va ren och skär otur när Romell räddar en bra slagen hörna som slank igenom halva laget men styrde denna på en försvarares knä och in i egen kasse samt att straffen vi får emot oss fortfarande är ett mysterium.

Skitsamma, halvtidsresultat 4-1 vilket givetvis känns tungt när vi haft bra tryck mot borens kasse större delen av dessa 45 min.

Andra halvlek blir mer eller mindre en jakt på mål, trycket ökade ytterligare men mängden de riktigt farliga lägena uteblev. Sund reducerar med sitt andra mål för dagen på en ruggigt fint slagen frispark men närmre än så kom vi inte och tappar därigenom greppet om andraplatsen i grupp C.

 

AC- Väderstad 7-1

 

Efter mycket kaos med uteblivna omklädningsrum och ofyllda vattenflaskor rullades matchen igång i tid, bra rull direkt från start ger VIK uppenbara problem att hänga på yrvädret Albin, bicicleta-Mackan och resterande delen av den välfungerande offensiven. Lägena kom som på rullande band från alla håll och kanter, Josef och Sunka fyllde på och satte motståndet i numerära underlägen vilket underlättade kantspelet. Haris och Norrblom styrde och ställde på mittplan och levererade en hel del fina skärande bollar genom försvarslinjen. 1-0 samt 2-0 kommer tidigt efter att Arvid haft lite show, första kassen stänker han dit själv och revancherar sig efter en liten miss minuten innan, andra kassen sätter självaste Sunka på en läcker straffspark då Joel blivit nedsparkad i området. Fint spel hela första halvlek med ett resultat 2-1, marginalerna var inte på vår sida då vi hade ett flertal bollar i virket som kunde resulterat i något bättre. Bland annat när Eriksson försökte sig på årets första cykelspark men vinklade denna i rubban och ut.

Andra halvlek rullades igång efter några byten, Jacob får sina första minuter i utomhusspelet och står för en riktigt stabil insats på högerbacken. Även Svante byts in i mittförsvaret och gör inte bort sig en enda gång utan spelar väldigt lugnt och stabilt när vi väl sattes på prov. Målen började rulla in för oss studenter i andra halvan vilket var skönt. Berglund serverar fyramålsskytten Eriksson med en riktigt fint slagen hörna som mackan enkelt knoppar in. De tre resterande målen kommer genom frilägen som rullas in bakom en hjälplös VIK-målis, fint framspelad av gammelcoach Tommy och nyinbytte Oskar. Den sistnämnde skulle också få inkassera ett mål efter ett friläge som kyligt lobbades in i Väderstads kasse.

Slutresultatet skrevs till 7-1 och laget fick fin beröm av domaren som för övrigt gjorde en riktigt bra insats.

Nu är det bara att vänta och se om vi kan knipa en tillräckligt bra tredjeplats och ta oss vidare tills lutspel, annars får vi tacka för denna gång östgötacupen.

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:14 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....