Hoppa till sidans innehåll

Hageby IF - AC 0-8 (0-5)


I svallvågorna av nolle-p och en kväll när Movits skulle äntra scen på Kalas för att hälsa alla studenter, gamla som nya, välkomna tillbaka till ännu ett år av studier så valde AC herr att sätta sig i sina bilar och styra kosan mot Norrköping.

 

En kväll som även det skulle visa sig vara ett äventyr. Ett äventyr som skulle kunna sammanfattas med en comeback, en succédebut, nattfotboll samt ett rejält målkalas.

Dagen till ära hade ledningen för AC varit nere och härjat på Kalas och coach Blomqvist hade dragit på sig sitt allra finaste leende för att snärja en herrans massa nya spelare, både till herr och damsektionen. Detta i sin tur ledde dock till att coach tog ut sig så totalt mentalt att han inte klarade av att coacha under kvällen och istället valde att skicka sin något mindre erfarna kollega för att försöka vända vår negativa förlusttrend på 3 matcher. 

Redan lagom till samling märktes det att kvällens bravader skulle utan tvekan bli högst intressanta. Kvart över heltimmen stod endast 6 herrar utanför Hemköp i Ryd, ganska snabbt uppdagades det dock att två herrar var inne och samlade kraft inne på Hemköp och de andra var utspridda lite varstans i stan men lagom till en 40 minuter innan matchstart så hade hela laget hittat till vad som mer skulle kunna beskrivas som ett hål i väggen än en fotbollsplan. Vid en sporthall som låg i närheten av en skola som låg i närheten av den trevliga idyllen också känd som Hageby (för er oinvigda med Norrköpings omnejd så kan man säga att det är Norrköpings ”Skäggetorp”) låg det en halvsliten fotbollsplan. Matchen skulle egentligen ha spelats på Sydvallen, men tydligen skulle hade gräsmattan på den planen grävts upp för att ersättas av en ny matta. Detta ska enligt hörsägen vara p.g.a. all brunkarfotboll som spelats i division 5 mellersta redan slitit ut planen, så Hageby var tvungna till en nödlösning med nytt gräs redan innan säsongen är över. Detta skulle senare mot kvällen visa sig bli ett problem då planen inte hade några strålkastare som kunde lysa upp planen. I ett land som Sverige då det blir väldigt mörkt, väldigt snabbt under hösten så var detta inte helt optimalt. Detta var dock inget som varken Hageby eller domartrion hade tänkt på innan så det var bara att köra på.
Det kändes extra skönt att vi i studenterna har ett par killar som legat i lumpen och därmed vet hur det är att arbeta i mörker, för mörkt ja det blev det.

Nog om allt annat och över till matchen. Sett till hur spelet har varit de senaste 3  atcherna så kan man inte annat än säga att AC fick en rejäl dos av den så kallade ketchupeffekten. Bollen gick som på ett snöre och mittfältet fördelade missiler bakom Hagebys backlinje där vi hade sprinters som Blondie, Eriksson och Arvid som totalt löpte sönder Hagebys något stillastående försvar. Det finns egentligen inte mycket att säga om matchen utan att säga att AC dominerade från första minut till sista och Hageby egentligen inte hade mycket att sätta emot ett för dagen riktigt bra spelande lag. 

För första gången i höst så visade AC upp varför vi ligger i toppen av vår division, spelet påminde om våren när vi visade prov på att vara det bollskickligaste laget i serien. Som tränare är det skönt att se att vi kan studsa tillbaka efter ett par riktigt lågvattenmärkta prestationer och verkligen ta oss tillbaka till vad vi är bra på. Sett till detta så fanns det ingen spelare som stack ut mer än den andra just då vår relativt nykomponerade backlinje var ruggigt stabila med en Romell i mål som är, ja Romell helt enkelt. Vårt innermittfält hade full koll på vad de gjorde och kom in rätt i matchen och styrde allt spel och vår offensiv. Måste dock påpeka att det var ruggigt skönt att se Niklas (a.k.a. Gävle) göra comeback (eller debut kanske man till och med kan slå till med efter ett bra tag i klubben) och var rent ut sagt en jätte i försvaret. Får även till att välkomna Marcus Odlander in i AC, en helt okej debut att gå in och stänka dit en balja samt assistera till ett klassmål.

Matchen slutade tillslut 8-0 (5-0) till ACs fördel och de som tryckte in dessa
i mål var Blondie 2, Arvid 2, Denis, Kalle, Odlander, Eriksson 

// Den nye referatmaskinen Johan "Sunka" Sundqvist  (R.I.P Funke-referaten)

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:41 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....