Hoppa till sidans innehåll

LM 2014


Semifinalförlust i LM

Den 29:e november så var det åter igen dags att avgöra vilket av alla Linköpings fotbollslag som skulle kunna skryta lite mer under 2015.

Av de deltagande lagen så fanns det en blandad komplott sett till kvalité men förutom självklara favoriterna AC så fanns det även några godbitar för fotbollsälskarna i form av bland annat AFK Linköping, Hjulsbro och Kurdiska.

Efter en seedning som tränarstaben, trots alla sina högskolepoäng, hade svårt att begripa sig på så hade hursomhelst AC herr placerats i grupp D ihop med Björsäters SK, Kurdiska FF, Vikingstad SK & IFK Wreta Kloster. Denna grupp med bekanta lag sen tidigare för oss gav en känsla av att om vi kunde prestera på topp så skulle det kunna bli en relativt behaglig resa.


Första matchen spelades mot ett Vikingstad (som för övrigt gick väldigt bra i division 5 västra i år) som vi i ledarstaben inte riktigt visste vad vi hade att förvänta oss i futsalväg. Matchen slutade dock med en enkel 5-0 seger. Detta följdes upp med ännu en 5-0 seger, nu mot Björsäters. Då Kurdiska precis som oss hade gjort rent hus i sina matcher så betydde det att om vi lyckades vinna mot Wreta Kloster så skulle den sista matchen i grupp D sluta med en batalj mellan AC och Kurdiska om vilket lag som skulle ta hem gruppsegern.

 

AC avfärdade utan några större problem Wreta Kloster med 4-1 och inför matchen mot Kurdiska så var opportunismen stor i det röd-svarta lägret. Verkligheten kom dock snabbt ikapp de för dagen nyktra studenterna. Det märktes att Kurdiska har ett par lirare som har koll på sin futsal om man säger så. AC fick knappt låna någon boll under de 15 minuterna som gick men vi försvarade oss på ett heroiskt sätt. En enda gång under matchen så kommer vi fel i försvarsspelet och då smäller Kurdiska snyggt in 1-0. Detta skulle också ha varit matchen men de båda männen i gult fick för sig att de skulle spela en huvudroll. Det är svårt som det är att spela futsal mot ett riktigt bra lag som kan rulla boll och då hjälper det inte när vi får väldigt många tvivelaktiga, och vissa helt horribla domslut mot oss. (Det som är lite förundrande är att Derby, på en helt vanlig sketen lördag, inte kan lyckas hitta ett par rättskipare som håller lite kvalité. Det är trots allt LM och då borde man kunna kräva att domarna håller en viss klass, gärna med futsal-utbildning).Det är dock viktigt att poängtera här att matchen mot Kurdiska inte förlorades p.g.a. domarna utan att Kurdiska var mycket bättre än oss. Hursomhelst så förlorade herrarna i röd-svart sista matchen med 2-0 tillslut (efter en straff i slutsekunderna pga. 6 frisparkar).

 

Detta innebar att i kvartsfinalen, där vi så snöpligt åkte ut förra året, så ställdes vi i år mot favoriterna Hjulsbro (som för övrigt var i final förra året). På förhand en jämn match men publiken trodde på en Hjulsbroseger. Matchen däremot gick AC ut och tog hand om, höll i taktpinnen och styrde spelet. Vi tryckte dit ett tidigt ledningsmål och det kändes som vi hade relativt bra koll på matchen. Dock så slappnar vi av något och låter Hjulsbro både kvittera och ta ledningen. Resterande delen av matchen kan mest beskrivas som en parodi från Hjulsbros sida, då AC försökte lira boll och trycka in en jävel och Hjulsbros spelare istället fokuserade på att, så att säga, ”spela på klockan” och gör allt i sin makt för att störa spelet, vilket liverapportören sammanfattade i fina ord som ”det är ju inte så att man sitter och slickar sig kring munnen av Hjulsbros fotboll ... men det är, typ stabilt och välorganiserat”. Återigen kändes det som att AC gick mot en riktig skitförlust, även detta år, men med tre sekunder kvar på matchklockan så trycker Denis in en kanon efter en kort hörna och matchen går till straffar. En straffturnering som vi vinner efter att Romell tryckt in vår 5:e straff, oerhörd glädje i AC-lägret efter en
välförtjänt vinst.

 

I den efterkommande semifinalen så ställdes vi mot hemmalaget Derby, en match som på förhand kändes som att vi hade ett litet övertag. Matchen börjar dock väldigt avvaktande och det är inte mycket som sker på planen. Derby tillåts hålla i bollen men går knappt till attack och vi väntar bara ut dem. Så i sjunde minuten så drar Virre igång ett anfall som han själv avslutar med en distinkt tåfjutt och AC tar ledningen med 1-0. Strax därefter slarvar vi i defensiven och kvitteringen är ett faktum. Därefter dröjer det inte många minuter innan Virre gör ännu ett snarlikt mål, tyvärr så återupprepar sig historien denna gång och efter ännu ett slarv i försvarsspelet så tillåts Derby kvittera igen. Efter detta står matchen och väger, vi känns som det tyngre laget och Derby skapar egentligen inte några farligheter men så i slutsekunderna händer det som inte får hända. Det är bara sekunder kvar på klockan och AC är i ett anfall, skribenten vet inte exakt vad som sker men vi slarvar lite, om det var stress eller viljan att trycka dit en boll som avgjorde men vi tappar bollen så Derby hinner med en sista kontring och med 3 sekunder kvar lyckas de rulla in segerbollen. En riktigt sur förlust för rödsvart då det ändå kändes som att det var vi som hade matchen.

 

Deppen var total och irritationen stor direkt efter matchen. Det var en match som vi kunde ha vunnit om vi hade kommit upp i samma standard som tidigare matcher. Vi var dock rörande överens i omklädningsrummet efteråt att vi hade gjort en riktigt bra cup. Vi fick väldigt många positiva kommentarer om ett roligt spel och många tyckte att den moraliska finalen redan spelades i gruppspelet.

En reflektion som kan göras är att vi inte varit nöjda med spelet under träning, dock går det så bra nu. En anledning till det kan ju vara att vi har en sjukt bra trupp just nu, vilket också gjorde problemet vid laguttagningen jobbigt men väldigt angenämt! Vi tar med oss det fina spelet och satsar nu vidare mot nästa cup, Södracupen i Mjölby i januari.

Ett stort tack också till den, ju längre dagen gick, mer och mer röststarka hejaklacken som stöttade oss ända till slutet, då de som tur var hade med sig olika  kamouflerade energidrycker för att utstå denna gastkramning det tillslut blev!

Dagens skytteliga för rödsvart listades:
Virre 8
Eriksson 3
Henke 2
Jakob 2
Denis 2
Oskar 1

 

// Johan "Sunka" Sundqvist och Stefan "Steven" Blomqvist

Uppdaterad: 28 FEB 2015 19:10 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....