Hoppa till sidans innehåll

Malmens FF - AC 0-4 (0-0)


Förutsättningarna inför den sista omgången i serien 2014 var glasklara. Vinst borta mot Malmen samtidigt som Tannefors tappade poäng borta mot Stjärnorp så spelade AC i fyran säsongen 2015. Det var upplagt för dramatik…

 

Om det var nerverna som spökade eller om det bara var en allmän oskärpa överlag som hade infunnit sig i AC var svårt att avgöra under första halvlek. Det fina spel som visades upp i senaste matchen var som bortblåst och istället var det ett virrigt lag som försökte sig på att attackera Malmen utan att lyckas. Lägen fanns att ta ledningen men oskärpa i avslut eller i sista momentet gjorde att läget försvann.

Malmen däremot gjorde inget för att hota AC, de ställde upp en stabil köttmur á la Chelsea och det kändes som att de var nöjda med ett 0-0 resultat. Skribenten har svårt att minnas om det ens skedde att Malmen var spelförande på ACs planhalva under första halvlek. Deras taktik var hur som helst väldigt framgångsrik under första halvleken då spelet inte stämde särskilt bra och det såg lite vilset ut på plan.


Vi gick till paus med ett resultat som var 0-0. Tannefors hade heller inte lyckats slå håll på Stjärnorp så även i det mötet var det mållöst i halvtid. Däremot hade Sonstorp tagit ledningen med 1-0 hemma mot Wreta Kloster så i halvlek så var det Sonstorp som hade tagit över serieledningen på 45 poäng, före Tannefors och AC på 44 respektive 43 pinnar.


Det var mycket som behövdes sägas i halvtid och efter ett rejält snack så var det rödsvarta herrar med glöd i ögonen som intog Stångebrofältet för att storma Malmenborgen.


Det tog 2 minuter, sen hade Jocke tryckt in sitt första mål för säsongen efter en grötig situation där bollen studsade fram och tillbaka innan Jocke med en rejäl skopa tryckte in bollen i mål. Ett förlösande mål för AC som var på jakt för att sänka motståndet och förhoppningsvis sätta griller i huvudet på Tannefors scouter, om det nu fanns några såna på plats.


Andra halvlek tog snabbt en liknande karaktär utav den första med ett Malmen som backade hem och tillät AC att styra och ställa. Skillnaden var att nu fanns det ett självförtroende och en skärpa som inte tidigare existerat i matchen. Rödsvart radade upp chans på chans men bollen ville inte riktigt in, det var flera gånger som bollen rullade på mållinjen eller en fot kom emellan och styrdes undan.


Då på vår, säkert tionde hörna i andra halvlek så visar Niklas sina kvalitéer i huvudspelet. Med ett häng i luften som inte har synts i AC sen Lukas Funkes fornstora dagar så skallar Niklas in 2-0 bollen med en sådan kraft att det var förvånande att målet stod kvar efter.


Av bara farten så sprintar Axel några minuter senare igenom Malmens försvar och i straffområdet blir han kapad av en så kallad bom vilket resulterar i ACs första tilldömda straff under seriespel på 2 säsonger. Så som vi har väntat på denna. Då vår självskrivne straffskytt var skadad för dagen och inte kunde delta så skickades Hansson fram för att, troligen i hans sista match i AC, få trycka in sin första balja.


Fram stegade då Hansson, den skäggigaste man som någonsin satt sin fot på svensk mark sen Ragnar Lodbrok, och begraver bollen i nätmaskorna. Om det var en bra straff eller om målvakten helt enkelt gömde sig för att undkomma Hanssons vrede förtäljer dock inte historien. Han var dock inte klar där utan 13 minuter senare så trycker mannen, myten och legenden in ännu en boll. Efter ännu en tilltrasslad hörna så hittar Hansson bollen i gröten och med en rejäl tåpaj som letar sig in i nät så lyckas Hansson att dubblera sin målskörd i AC.


Så dagen till ära så görs samtliga mål av försvarare, sammanlagt 5 av 8 poäng tillskrivs våra defensiva pjäser. Vi är farliga på alla positioner vilket lovar väldigt gott inför nästa säsong. 


Matchen slutar 4-0 till rödsvart, däremot så hade Tannefors lyckats få håll på Stjärnorp och den matchen slutar 1-3 vilket tog Tannefors tillbaka till förarsätet. Vi tar dock en hedrande andraplats i femman. Då vi inför säsongen hade satt upp ett mål att vara med i toppen och helst nå en topp 3 placering så kan man inte annat än att ge säsongen ett betyg väl godkänt. Vi är det lag i serien som har haft den bästa målskillnaden och vi är det lag som förlorade minst antal matcher. Sett till vad vi har fått in för nya spelare under hösten samt att vi inte kommer tappa särskilt många spelare under nästkommande år så kommer vi ha en ruggigt stark trupp nästa säsong och kommer att kunna sikta ännu högre.


Division 5 mellersta visade sig bli en väldigt jämn historia där alla lag tog poäng från varandra och ingen match kunde förväntas bli en enkel vinst. Det var en spurt ända in på mållinjen för att avgöra vilket lag som skulle ta hem titeln men även resterande delar av tabellen var väldigt jämn, Stjärnorp klarade sig kvar till nästa säsong med endast en poäng. Vi tackar Lotorps IF och Reijmyre IF för årets bataljer då vi inte kommer att möta dem nästa år.


Avslutningsvis så vill vi i AC gratulera Tannefors till seriesegern och vi önskar er ett stort lycka till i fyran nästkommande säsong!

 

/Johan ”Sunka” Sundqvist

Uppdaterad: 18 FEB 2015 18:01 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Danske Banks Herrcup, Grupp D
Smedjegatan 5B
582 38 Linköping
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

@acstudenterna

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Stefan Blomqvist, Smedjegatan 5B
58238 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link