Hoppa till sidans innehåll

Norsholms IF - AC 2-5 (0-3)


Efter en försmädlig start på hösten med tre rejäla bottennapp så kom AC starkt tillbaka i förra matchen mot Hageby. Idag var det dags att åka ut till Norsholm för ett toppmöte.

 

Första mötet mot Norsholm på Solhaga slutade 2-2 efter att Norsholm lyckas att trycka in en hörna i slutsekunderna så AC tog sig ut till denna ort vid göta kanal för att utkräva en gruvlig revansch.


Det var ett stukat AC Studenterna som samlades utanför Hemköp. En redan underbemannad trupp blev en färre när vår nyvärvade östgöte från sommarens transferfönster var tvungen att slänga in handduken. De senaste veckornas matchande har nu börjat komma ikapp truppen då vi hade väldigt många frånvarande i olika sorters åkommor samt de spelare som vi hade med oss hade sin beskärda del av skavanker de med. Däremot så valde Stefan att ta sig lite frihet från sitt jobb som professor på universitetet för att se till att ACs grabbar bärgade hem 3 poäng i det stundande toppmötet.


Lyckligtvis har det hårda matchandet i den oerhört tuffa serien div5 mellersta även satt spår på våra konkurrenter vilket även Norsholm hade fått erfara så det var två jämna lag som marscherade ut i solen på Munkebodavallen något ojämna men ändå rätt fina gräsmatta. 

Norsholm drog igång gasen från minut 1 och försökte skaka om studenterna men AC bet sig kvar i matchen och spelade stabilt defensivt. Den i princip helt nykomponerade backlinjen stod upp bra och det kändes väldigt lugnt bakåt trots massivt spelövertag från Norsholm. Detta kan förklaras av att vi hade 10 välkammad pojkar och en Hansson. När hans skägg spelar där bak så vågar inte moståndarna skapa några farligheter. 
I matchminut 8, vilket ungefär var första gången som någon i AC rörde bollen så fick Edin tag i bollen och i ögonvrån ser han en vilt löpande Eriksson och drar en riktig tjongboll (med känsla enligt egen utsago). Eriksson i sin tur leker lite med sin ytterback och slår ett lågt och hårt inlägg som Axel möter helt perfekt på en touch (enda sättet Axel vet) och AC tar ledningen med 1-0.

Matchen fortsätter i samma mönster med Norsholm som för matchen och AC som kontrar- och som vi gör det. Innan första halvlek är slut har Eriksson dragit in ett skott med högern(!) samt att Henke sprintat till sig ett friläge och behärskat rullat in trean. En ruggigt stabil halvlek av AC där vi leder med 3-0 utan att egentligen komma upp till en nivå vi brukar komma upp till spelmässigt. Oerhört starkt jobbat.

Andra halvlek börjar precis som första slutade, med att Norsholm försökte trycka upp spelet men istället kontrar AC och Henke smäller in ännu ett mål, detta med ett riktigt drömmål där han borrar upp bollen i nättaket från långt avstånd. Dessvärre så slappnar vi av något efter detta och låter Norsholm reducera 2 gånger om inom loppet av 3 minuter. Däremot ska det tilläggas att till skillnad från tidigare gånger när vi har tappat in ett par mål inom ett par minuter så bet vi ihop och kom tillbaka ännu starkare och efter Norsholms andra mål så tog AC över matchen och det greppet släppte vi inte efter det. Av bara farten så trycker Henrik in vårt femte och sitt tredje för dagen.

Så vår eftermiddag i Norsholm kännetecknades av en fantastiskt genomförd kämparmatch av AC där vi trots manfall och småskador på flera spelare kunde gå in i en toppmatch och vinna och sett till 90 minuter så fällde vår effektivitet avgörandet.

Då även Tannefors förlorade idag, något förvånande, mot mittenlaget Finspång (ett lag vi möter hemma på Solhaga nästa lördag) så har vi återigen toppkänning då det endast skiljer 2 poäng mellan oss.

Nu har vi fyra matcher kvar denna säsong och kan vi fortsätta att spela på det sättet vi har lirat i de två senaste matcherna så kommer det utan tvekan att bli en rysare ända in i mål i division 5 mellersta.

 

// Johan "Sunka" Sundqvist

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:28 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Östgötacupen Herr, Slutspel
Björnkärrsgatan 1F
584 36 Linköping
Telefon: [saknas] Information

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....