Hoppa till sidans innehåll

Stjärnorp - AC 0-1 (0-0)


Vidare i cupen och vinst i träningsmatchen mot Stjärnorp

AC rättvist vidare i östgötacupen trots plattmatchen borta mot Borensberg, +5 i målskillnad bäddade för avancemang. Även seger i träningsmatchen mot Stjärnorp på naturgräset intill roxen.

Efter fina resultat mot Väderstad och Grytgöl kunde vi går ur gruppen till 16-dels final på målskillnad, skönt och rättvist! Nu står vi inför årets kanske hittills bästa värdemätare mot Borens IK på Lördag kl 10:15 på ryds konstgräs(Be there)

 

Matchen mot Stjärnorp spelades på deras omtalade naturgräs, något som kanske inte visade sig från sin bästa sida då förortsborna tränat flitigt på denne i över 1,5 månad enligt dem själva. Trots lite guppig bana lyckades vi hålla ett hyfsat kvalitativt rull och styrde de 60 första minutrarna samt satte Stjärnorps målvakt(er) på prov ett antal gånger. Denis som gör sin första match för sösongen hade flyttats ner på det offensiva mittfältet vilket som visade sig passa honom bra då både blicken och tekniken finns hos den bollkäre ÖSK fostrade målsprutan. Det var också Denis som grävde fram första läget mär han drev in från vänsterkanten jämns med straffområdeslinjen för att behärskat avsluta mot bortre burgaveln. Ingen lycka denna gång då bolen fastnade i nätet bakom mål då skottet var lite högt.

Virre var på spelhumör och visade upp sin kvickhet och sorkliknande kringelikrogdribblingar som vi vet är svåra att hänga med på, även han hade en bra skott i början av matchen som dock fastnade i blocken.

Lita chansfattigt var det till en start då vi hade lite svårigheter att rulla boll runt straffområdet. Några längre bollar sattes därför i spel efter halvtimmen spelad och det skulle ge resultat direkt. Coach tog ett tidigt inlägg som letade sig in precis mellan backlinje och målvakt, dock hade vår nr 10 behövt vart en decimeter längre för att kunna knoppa denna i mål. Även vårt brittiske nyförvärv George fick ett gyllene läge till ledningsmålet då en fin krossboll slogs in i straffområdet, george plockade kyligt ner bollen på bröstet för att sedan tunla sin mittback och klippa upp bollen i "top corner" som han sa själv, dock stod en välspelande målvakt i vägen för detta drömmål. Tur för coach som hade en shot flatline på spel tills lördagens festligheter!

Några byten rörde runt i grytan. Axel som kom in i halvtid satte avtryck direkt och jobbade lika hårt i djupled som han gjorde i defensiven, bra insats! Det var även axel som skulle få göra matchens enda mål, Virre som fick bollen centralt i banan gjorde någon form av 180graders fint och serverade sedan ut bollen med en yttersida till en omarkerad axel på högerkanten som kyligt placerade in bollen i mål. Skön revanch efter ett missat friläge bara minuterna innan då han vart otroligt fint framspelad av Stefan, som i sin tur också stod för en grym insats sista halvtimmen. Några fler jättelägen tror jag inte vi skrapade fram, men vi släppte å andra sidan inte till speciellt många heller. Duktigt försvarsspel av Danilo räddande upp ett friläge i första halvan och Romell fick ingripa två gånger utöver det.

Bra genomkörare mot ett ganska tufft spelande etablerat div. 5 lag, nu laddar vi om för att avancera i östgötacupen. Ses på Lördag!

/Mathias Mou Stromberg 

Uppdaterad: 18 FEB 2015 17:17 Skribent: Johan Sundqvist
AC Studenterna - Danske Banks Herrcup, Grupp D
Smedjegatan 5B
582 38 Linköping
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

@acstudenterna

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Stefan Blomqvist, Smedjegatan 5B
58238 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link