Hoppa till sidans innehåll

Hall of Fame


AC är ett lag där spelare kommer och går med jämna mellanrum. Några lämnar dock ett större tomrum än andra och dessa vill vi komma ihåg.

 

Oskar Alm - invald 2019
”Utmärkelsen tillägnas en kille som varit en riktig klippa både på och utanför planen. På fotbollsplanen har han styrt från mittfältsposition och varit förste frisparksläggare med ganska blandat resultat. Utan vidare har han axlat rollen som lagkapten och även som coach när det verkligen har behövts. Parallellt med studietiden har han antagit många olika roller och fört AC Studenterna framåt som förening. I styrelsen har han varit såväl ordförande som kassör och jobbansvarig och utanför styrelsen har han varit central i att styra upp sociala evenemang för herrar och damer tillsammans, hmm, taktiskt! Det utan tvekan största bidraget till föreningen, som förhoppningsvis kan säkerställas många år framöver, är värvningen av viktig sponsor i form av Stångåstaden. Hatten av för MR. ALM!"

Matilda Wenner - invald 2019
”Sett till damlagets förhållandevis korta historia har denna hängivna spelare varit med i 5,5 år utav 10 möjliga. Under sin tid i AC har hon från målvaktsposition varit en viktig stöttepelare och av lagets 125 tävlingsmatcher har hon spelar 117. Inte nog med att hon spelat 94 % av alla matcher, hon har även varit del av styrelsen i sann AC-anda. Laget har givit denna spelare flera utmärkelser och hon har tagit emot årets nykomling, årets buse och årets spelare. Med 3 gula kort och 2 röda i AC-karriären är hon busigare än de flesta och baserat på statistiken ovan så är avstängning och skada (sprucket knä, huvva) några av de få saker som kan hålla henne borta från planen. Det blir stora skor att fylla och hennes (förmodat) sista match i föreningen tog laget åter tillbaka till division 2. Tack för det!”

Malin Wågberg- invald 2018
”En stor profil har lämnat oss efter en i AC mått mätt lång och väldigt trogen tjänst- kanske den längsta och mest trogna tjänsten i AC´s historia! Året var 2009 när denne tjej kom till AC och var med att sätta fart på vårt kära damlag. Från sin anfallsposition prenumererade hon på skytteligasegern under AC´s resa upp genom seriepyramiden- 3st blev det. Faktum är att hon har ett välfyllt prisskåp: Årets buse 2 gånger, Årets spelare 1 gång samt det kanske finaste av dom alla: Årets kompis 2017. Det senare kammar hon hem trots ett, under flera år, krånglande knä som inte gjorde henne rättvisa. Hur då kanske man undrar? Jo, genom att ändå vara en med högst närvaro, både i dam som herrlag, och alltid ställa upp när det behövs. Tjejen med egen sittplats på Solhaga missade inte många tillfällen, oavsett om det gällde träning, match eller fest och förkroppsligar det AC står för”

 
Martin Berglund- invald 2016
Året var 2008 då denne kille anländer från storstan för att ta sig an sin lärarutbildning. Med sitt blonda hårsvall blev han snabbt Blondie med oss alla. Och nog klippte han sig inte under sin 8 år långa period i Linköping och AC. Han kom som en blond pojkspoling och lämnade som en skäggig långhårig ”chick-magnet”. 2009 var han en av hjältarna som startade upp AC´s damlag och var sedermera mångårig legendarisk tränare för laget som startade i division 5 och som en raket klättrar till division 2 under Blondies ledning. Mångårig styrelsemedlem och ordförande(!) visar på denne mans kärlek till klubben. Kanske avslutade han AC-tiden som han började den; med en öl i handen vid Solhaga-planen efter att ha spelat sin ca 110:e match i den röd-svarta tröjan


 Hanna Klasson - invald 2016
På hösten 2010 kom en sprudlande tjej till AC´s nystartade damlag. Med blonda lockar som t.o.m. Beyoncé skulle bli avundsjuk på tar hon direkt plats på innermittfältet och behåller den med bravur under närmare 6 år, trots otaliga bakis-matcher! Bra på fotboll, bäst på fest har sällan passat så väl för att beskriva denna tjej. När någon dessutom föreslår ett hårband för att hålla lockarna i schack öppnas en helt ny värld på fotbollsplanen. Utöver insatserna på planen har denna tjej stått för fina insatser som både vice ordförande och ordförande och hjälpt klubben framåt. På planen styrde hon laget med järnhand och med kaptensbindeln på armen under många år. På mittfältet har hon inte klassats som målfarlig men har dock tacklat sin ack så viktiga städtants-roll på bästa sätt. Hon är saknad men aldrig glömd för sina insatser i AC´s tjänst!

 

Magnus Öberg - invald 2015
Magnus inledde sin AC-bana 1991 när han flyttade till Linköping för att plugga på Y-linjen. Han var sedan klubben trogen i elva säsonger och avslutade sejouren under sommaren 2002. Han var uppsatt som tränare i sju säsonger i lite olika konstellationer. En sådan lång AC-karriär ska hyllas och Magnus väljs därför in i klubbens finrum.

 

Madeleine Järsjö - invald 2015
AC´s egna quizmästarinna som säkert tagit fler pallplatser på torsdagarnas NH-quiz än poäng hon gjort på planen. Det innebär alltså fler än 22 pallplatser, då hon på sina 4,5 säsonger i AC mäktade med 15 mål och 7 assist. Hon med en närvarostatistik som kommer vara svår att bräcka, eller vad sägs om 87 matcher av 90 möjliga och en träningsnärvaro som statistikerna inte tror är sann! Tjejen som alltid vill vara med överallt och som gett multitasking ett ansikte. Några år i styrelsen där kontrollen på bl.a. pengarna och sponsorerna var oklanderlig hann hon också med. Detta är tjejen från hufvudstaden som lärt AC att både vaska och traska men framförallt hur man utför en korrekt räkan-dans. Hon är saknad men aldrig glömd!

 

 Tommy Schyman - invald 2014
Vad gör en kärlekskrank norrlänning på vift nere i Linköping som inte hittar den rätta tjejen? Jo, han samlar ihop en hel hög tjejer och sen ser man till att hitta den rätta. När det sedan är gjort lämnar man damlaget och tar sig an herrlaget med lika stor bravur. Under hans ledning inrättas ett träningsupplägg och övningar som kommer leva kvar i AC ungefär lika länge som det tar för en norrlänning att lära sig skånska, you get the idea! Med sin spelande tränarroll så lyfte han AC till en stabil division 5- klubb. Den statistiska backen som gjorde mer mål på huvudet än vad normalfördelningen visade. Han ledde AC till de vackra glansdagar vi nu upplever. Killen som, på fyllan, vaskar den femte smaken och nöjer sig med ”fyra smaker”. Att 4 personer behövde ersätta honom när det var dags att lägga av säger det mesta om vad Tommy Schyman betytt för AC. 

 

Amelie Andersson - invald 2014
Den hemkära, men beresta, skånskan tog sitt pick o pack o drog till Linköping för att vara med i uppstarten av det finaste damlaget som landet skådat. Okej, hon skulle väl plugga också men det hör inte till saken när man minns tillbaka. Den anfallande backen eller den backande anfallaren(?) sprang förbi och igenom dom som det behövdes för att nå bollen och hjälpa sitt kära AC uppåt och uppåt i seriesystemet. Efter en lärofylld resa till Sydernas amerika och bl.a. fotbollens tangoland så återvände hon med en sällan skådad latinoglöd och tar planen med storm. Hon tar kaptensbindeln och styr AC-skeppet mot nya höjder med bravur. Det är tjejen som alltid sprider ett lugn och glädje kring sig och får alla att känna sig välkommen in i AC-familjen och nu välkomnar vi dig Amelie Andersson till ACs Hall of Fame.

 

Lukas Funke - invald 2014
AC Studenternas egna referat- och citatmaskin med 6 säsonger i klubben och flertalet styrelseuppdrag genom åren. Djurgår.. Hamma.. AIK:aren(!) från Sävsjö med fler italienska kärleksförklaringar i sitt ordförråd än Berlusconi himself! Målsumparn nr 1 med X antal skott över ribban, från inom målområdet, men som tofflar in de mest oförväntade målen. Fifa-gurun som kan bräcka vilken soffa som helst när målen börjar trilla in, antingen framåt men även bakåt (såklart då i lag med någon annan mindre bra ”Fifa-rookie”)! Han som alltid låter mest och bäst i omklädningsrum, på plan och på fest. Killen med den sanna kompisandan och som alltid älskar sitt AC och vi i AC älskar honom!

 

Staffan Karlsson - invald 2008
Staffan Karlsson kommer för alltid finnas med i AC Studenternas historia då han härmed inväljs till Hall of Fame. Staffan har gett hela sitt hjärta till klubben och som spelande tränare de sista åren har han gjort ett underbart jobb för klubben. Under sin tid i AC, åren 2000-2008, är han både i och utanför klubben känd som skyttekungen med specialitén att skruva upp bollarna i bortre krysset.

 

 Pontus Sandberg - invald 2007
Medlem nummer tre i AC Studenternas Hall of Fame är norrlänningen, civilingenjören och partypoppern Pontus Sandberg. AC:s mest framstående målvakt i modern tid (Jens Rosenqvist-eran och framåt) har under sin tid i klubben inte enbart svarat för fenomenala parader på linjen och skrikit sig hes på felplacerade AC-backar. Han har även tagit ett stort ansvar vid sidan av planen, i form av ett års ordförandeskap samt som en av extremt få AC-gubbar genom historien som återvänt till klubben för en andra sejour, efter att en gång ha avslutat sina studier och flyttat till en annan stad. Så pass begåvade målvakter med så starkt klappande rödsvarta hjärtan som Pontus får man leta efter väldigt länge för att hitta. Tack för allt Pontus, och välkommen in i AC:s egen Hall of Fame!

 

Henrik Fagerlund - invald 2006
Mr AC. Tretton säsonger för klubben. Alla tiders skyttekung, med över 200 mål på kontot(enligt egen utsago, bör noteras...). Framgångsrik spelande tränare under sina sista år i klubben. Mysfarbrorn nummer ett. Fotbollsgåtornas mästare. Mr AC!

 

 Per "Klang" Nilsson - invald 2005
Störst och först i AC Studenternas anrika Hall of Fame är lirararen, kamraten, kämpen, snackisen och slöjdläraren som förgyllde klubben under sina år här. Vi är oerhört tacksamma för att Per har spelat med oss och önskar dig all lycka i din nya klubb.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

 

 

SB_logga_rgb

 

 

  

 

Idrottslyftslogga

Postadress:
AC Studenterna - Fotboll
C/o Adam Malm, Björnkärrsgatan 1F
58436 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: acsordforande@gmail....

Se all info