Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Tidernas bästa dambowlare

(2018-12-18 13:00)
Under Storm Lucky Larsen Masters satte sig Swebowl ner med Liz Johnson och frågade henne hur det känns att betraktas som tidernas bästa dambowlare, och vad som tagit henne dit. - Att folk sätter mig i den kategorin är en väldig ära, säger hon.
 
Det blir Jösse genom Erik Sjöberg, Marcus Jansson, Robert Lindberg och Mattias Melin som kommer att stå som etta, när stegfinalen och avgörandet av medaljerna i 3-manna avgörs den 31 januari i Sundsvall under SM-veckan.
 
BK Granen, B-K Eva och BK Högland, där är lagen som kommer att fightas om damernas 3-mannatitel vid den direktsända stegfinalen från Sundsvall i januari.
 
3-manna-SM avgörs i helgen i Haga Bowling, Norrköping. Alla lagen har spelat 12 serier under lördagen. De åtta bästa spelar round robin, d v s alla möter alla, i morgon och de tre lag som sköter sig bäst är de som får åka till SM-veckan i Sundsvall.
 
När det spelades det första finalsteget i årets 3-manna SM var det Kaskad som dominerade på herrsidan. Redan i första starten slog Filip Wilhelmsson, William Svensson, Mikael Liljekvist och Marcus Bernhard hela 2754 och var bäst i lördagens spel.
 

Bowling i mobilen

(2018-12-14 13:00)
Elitseriespelaren och silvermedaljören på individuella SM Niclas Lindholm spelar inte bara bowling i verkligheten utan spelar också en hel del bowling på mobilen. - Det kan väl hända att jag gör, skrattar 30-åringen.
 
Den amerikanske tvåhandsbowlaren Kyle Troup berättar i en intervju med Swebowl om hur viktigt det är att ha roligt på bowlingbanan. - Det viktigaste är att ha roligt, säger han.
 

U21 Camp

(2018-12-13 10:03)
Intresset för U21 Camp i Nyköping var mycket stort vilket innebar att vi har utökat antalet platser och urvalet är nu klart
 
Klassikern AIK International Tournament i Bowl-O-Rama står för dörren och den 39:e upplagan kommer i vanlig ordning att inleda det nya bowlingåret 2019.
 

Oljandets historia

(2018-12-11 13:00)
På varje bowlingbana ligger det olja. Idag läggs oljan ut i olika ”profiler” med maskiner, men så har det inte alltid sett ut. Under historien har den applicerats på många olika sätt. - Det bästa var ju ”plankan”, säger Lars Öhman.
 

Ny elitorganisation

(2018-12-10 13:00)
Sedan världsmästerskapen i Las Vegas förra året påbörjades ett arbete för att hitta en ny organisation kring Svenska Bowlingförbundets Elit-organisation. Nu är den färdig.
 
På junior-VM 2002 träffades Jason Belmote och Osku Palermaa, det var första gången någon av dem såg någon annan spela bowling med två händer. - Det var väldigt intressant, väldigt konstigt, säger Jason Belmonte.
 
Årets sista seriespelshelg är reserverad för herrarnas elitserie. Åtta matcher avverkas under helgen. Falkenberg bortaslog Kulladal, men tappade sedan poäng mot Göta. I övrigt inga större skrällar i dagens matcher.
 
Kanadensaren Mitch Hupe tog hem guldet i det avslutande cupspelet Masters idag genom seger mot amerikanen Kyle Troup. Därmed stannade titeln i Kanada.
 
Världsmästerskapen i Hongkong 2018 är slut för svensk del. Det blev ett brons i 3-manna, samma nivå som vi har hållit de senaste åren. - Det finns mer potential i det här gänget, säger Martin Larsen.
 

aikbowling

AIK-Bowling 

 

Kommande matcher


Säsong 2015/2016 är slut och nya matcher kommer att läggas upp när vår säsong start igen i september 2016

 


Tack för stödet!

eko

Mix_logotype

 

Tävlingar

 

JM

Postadress:
AIK - Bowling
Hans Lönnerstam, Evenemangsgatan 14 lgh 1303
16979 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: idsrobinson@gmail.com

Se all info