Hoppa till sidans innehåll

Inför tävlingen


Under uppbyggnad

Tournament Software

Tournament Software används inom badmintonen världen över. Som tävlande spelare kommer man lära känna dess hemsida väl. Här publiceras i princip alla tävlingar som kommer att spelas.

Hur vet jag när jag ska spela?

Efter anmälan till en tävling stängt ska lottningen och tidsättningen bestämmas. Dettas görs vanligtvis 1 vecka eller 5 dagar innan tävlingens startdatum. Vad beredd på att tävlingen kan vara en heldags- eller helhelgsaktivitet.

Tournament Software finner man sitt spelschema under tävlingens sida, sedan under fliken "Spelare". Här finner man information såsom vilken pool spelaren tävlar i, vilka tider matcherna är schemalagda, vem hen möter med mera. I detta exemplet spelar Hugo Andersson sin första match på lördagen 6:e november kl 09:00 och möter Joel Olsson Broman, som också deltar i pool C.

Att tävla - Spelare.jpg

Alternativt kan man gå in under "Klasser", om man vet vilken/vilka klass/klasser man spelar i, eller till och med "Lottningar" om man vet vilket grupp man är i under poolspelet. All den informationen går att hitta under fliken "Spelare". 

Genom rullgardinsmenyn (Översta röda rutan i bilden ovanför) kan man bläddra mellan poolspel och slutspel. I detta exemplet kan Hugo Andersson antingen gå vidare som C#1 eller C#2. Läs här under "Hur går det till?" för mer information om hur pool- och slutspel går till.

När borde jag vara på plats?

En bra regel att förhålla sig till är att vara framme senast 30 minuter innan sin första match. Detta för att ha god tid på sig att värma upp och ifall att matcher skulle startas tidigare. Arrangören kan även börja sätta igång matcher 15 minuter innan utsatt tid, om tidigare matcher spelats klart tidigare än planerat, för att förebygga förseningar i spelschemat.

Vad ska jag ha med mig?

Vad och hur mycket som du behöver ta med dig varierar beroende på hur långt bort tävlingen ligger och hur länge man ska spela. Givetvis gäller det att ha med sig åtminstone ett racket, samt att vara ombytt för träning inomhus. I de allra flesta hallar är det förbud mot skor med svarta sulor.

Det är inget krav på att spela med klubbkläder, men uppmuntras för att främja klubbkänslan.

Att tävla - Utrustning.jpg

Annat som är bra att ha med sig är överdrag som man kan slänga på sig mellan matcher, för att hålla värmen.
Det är inte ovanligt att spelare tar med sig flera uppsättningar kläder om man spelar en hel dag. 
Många föredrar att ta med sig ombyte för att kunna duscha på plats innan man åker hem, speciellt när det är lång resa hem. 

Det är alltid bra att ha med sig vattenflaska för att dricka under pauserna och något litet att äta mellan matcherna som en frukt eller proteinbar. Om man tävlar större delen av dagen och inte vill eller kan äta i närområdet är det viktigt att ha med sig egen mat. Det är inte ovanligt med försäljning av fika på plats, däremot mer sällan som det serveras en ordentligt lunch.

Övrigt att tänka på

Se till att läsa informationsrutan för tävlingen på Tournament Software. Här kan information om återbud, walkovers och liknande dyka upp. 

Att tävla - Informationsruta.jpg

Uppdaterad: 10 JAN 2022 15:57 Skribent: Anton Åstrand
E-post: Adressen Gömd

Boka bana!

 

Sociala Medier:

   

 

Vi stödjer Åby BMK

 


  

 

Postadress:
Åby BMK - Badminton
Åby Badmintonhall, Idrottsvägen 1
43162 Mölndal

Besöksadress:
Åby Badmintonhall, Idrottsvägen 1
43162 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0706146023
E-post: This is a mailto link

Se all info