Hoppa till sidans innehåll

Pistolsektionens nybörjarkurs


Åby SK's pistolskyttesektion har en stolt tradition att årligen utbilda blivande sportskyttar, vi välkomnar alla som är intresserade med ett fåtal krav; du måste ha fyllt minst 15 år och du måste vara beredd på att ställa upp i föreningslivet då all vår verksamhet är idéell. Vid sidan av detta gäller det givetvis att du har ett närmaste fläckfritt förflutet, detta då all licenshantering avgörs av Polisen.
PolisenLogoOm du uppfyller de kraven ser vi fram emot din ansökan och att få träffa dig och ge dig möjligheten att bli aktiv i en av världens största och i särklass roligaste sporter!
 
Lite info om pistolskytte

  • Pistolskytte passar både killar och tjejer, ung som gammal.

  • Pistolskytte är sporten som både män och kvinnor kan utöva på samma villkor – och du kan vara aktiv i 65-70 år!

  • Skyttet finns i 148 länder och har runt 50 miljoner utövare!
    -Det placerar sporten som nummer fyra på världslistan. Det är bara volleyboll, basket och fotboll som är större. Hur bra och framgångsrik du vill bli är helt upp till dig själv.

  • Att skjuta pistol är roligt. Men det är också en av de svåraste utmaningarna. Att kunna koncentrera sig, vara noggrann och ha tålamod är viktiga personliga egenskaper för att nå framgång inom sportskyttet.

 

Utbildningen du får hos Åby SK genomförs av mycket erfarna instruktörer som under vid ca 15-20 tillfällen ger dig ca 90 timmar av all teoreti och praktik du behöver för att bli en fullvärdig skytt med "grönt kort" i Svenska Pistolskytteförbundet.

Kursen genomförs i vår klubblokal där vi alltid har en brasa tänd och serverar kaffe och smörgåsar så att blodsockernivån tillåter full koncentration. Kursen inleds med teoripass och avslutas med att vi tillsammans går ut i skjuthallen och övar med våra klubbvapen i kaliber .22
Som avslutning framåt sommaren brukar klubben bjuda alla nyutexaminerade skyttar på ett trevligt tårtkalas och önska alla välkomna i pistolskyttefamiljen.

 

Vi tar ej emot några kursanmälningar på annat sätt än skriftligen på blankett i samband med att kursstart har anonnserats här på hemsidan.

 

 

Infomöte inför Pistolkurs 2019. Söndagen den 31/3 kl: 16:00 på Scandic Nord.

Uppdaterad: 28 JUL 2018 12:19 Skribent: Fredrik Johansson

Postadress:
Åby SK - Skyttesport
Box 78
60102 Norrköping

Besöksadress:
Dvardala Skjutbana
61690 Åby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info