Hoppa till sidans innehåll

Pistolsektionens nybörjarkurs


 

Härmed vill vi äntligen bjuda in till informationsträff och intresseanmälan för årets pistolkurs!
Träffen äger rum på Scandic Nord i Norrköping 
Den 27/3 kl 1500.  Observera att deltagande vid informationstillfället är obligatoriskt om man vill ha en chans att nu gå årets kurs.
Mvh Styrelsen  

 

Pistolsektionen i Åby Skytteklubb har en stolt tradition att årligen utbilda blivande sportskyttar, vi välkomnar alla som är intresserade med ett fåtal krav;

  • du måste ha fyllt minst 15 år
  • du måste vara beredd på att ställa upp i föreningslivet då all vår verksamhet är idéell
  • dessutom gäller det givetvis att du har ett närmaste fläckfritt förflutet, detta då all licenshantering avgörs av Polismyndigheten.

PolisenLogo

Om du uppfyller de ovanstående kraven, ser vi fram emot din ansökan och att få träffa dig och ge dig möjligheten att bli aktiv i en av världens största och i särklass roligaste sporter!
 
Lite information om pistolskytte

  • Pistolskytte passar både killar och tjejer, ung som gammal.

  • Pistolskytte är sporten som både män och kvinnor kan utöva på samma villkor – och börjar du tidigt i liver, kan du vara aktiv i upp till 65-70 år!

  • Skyttet finns i ca 150 länder och har runt 50 miljoner utövare!
    -Det placerar sporten som nummer fyra på världslistan. Det är bara volleyboll, basket och fotboll som är större. Hur bra och framgångsrik du vill bli är helt upp till dig själv.

  • Att skjuta pistol och revolver är roligt. Men det är också en av de svåraste utmaningarna. Att kunna koncentrera sig, vara noggrann och ha tålamod är viktiga personliga egenskaper för att nå framgång inom sportskyttet.

Utbildningen du får hos oss i Åby Skytteklubb genomförs av mycket erfarna instruktörer som under ca 15-20 tillfällen ger dig omkkring 90 timmar av all teori och praktik du behöver för att bli en fullvärdig skytt med pistolskyttekort "grönt kort" i Svenska Pistolskytteförbundet.


Kursen genomförs i pistolsektionens fikastuga där vi ofta har en brasa tänd och serverar kaffe och smörgåsar så att blodsockernivån tillåter full koncentration. Kursen inleds med teoripass och avslutas med att vi tillsammans går ut i skjuthallen och övar med våra klubbvapen i kaliber .22
Som avslutning framåt sommaren brukar föreningen bjuda alla nyutexaminerade skyttar på ett trevligt tårtkalas och önska alla välkomna i pistolskyttefamiljen.

Vi tar ej emot några kursanmälningar på annat sätt än på plats i samband med informationsträffen som hålls i mitten/slutet av mars månad!!!

Det går alltså ej att söka medlemskap som vanligt till föreningen, för att gå nybörjarkursen!!
Man får EJ förtur genom att bli medlem i föreningen innan infoträffen och kursstart!

De medlemmar som redan har dokumenterat långt och aktivt medlemskap i föreningen (genom t.ex. genom våra andra sektioner), kan prioriteras högre än icke medlemmar.

 

De som blir antagna till kursen blir meddelade inom 1-2 veckor, kursen pågår sedan (normala år utan pandemirestrektioner) från början/mitten av april månad ända fram till i mitten/slutet av juni månad.

Uppdaterad: 28 JUL 2018 12:19

Postadress:
Åby SK - Skyttesport
Box 78
60102 Norrköping

Besöksadress:
Dvardala Skjutbana
61690 Åby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info