Hoppa till sidans innehåll

Hedersmedlem Andreas Olandersson


Motivering:

Åhus windsurfing club har det stora nöjet att tilldela Andreas Olandersson utmärkelsen hedersmedlem. Andreas är en inspiration och föredöme för så väl sporten i stort som för oss i klubben. Han avbryter gärna en serie loopar och moves för att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Andreas är en av svensk vindsurfings stora profiler och länge en av få skandinaver på världstouren. Han har också visat att det går att vara framgångsrik inom fler än en disciplin och att Ivösjöns vågor kan bära ända in i världseliten. Vi önskar Andreas välkommen som medlem #1 i Åhus windsurfing club.

Styrelsen

Kort om Andreas
Andreas intresse för vindsurfing började i och med att pappa Bo ”Jason” Olandersson började segla i början av 1980-talet. Andreas var då tre år gammal.Vid 9-års ålder turades Andreas och hans tvillingbror Henrik om att dra rigg på pappas Mistral Malibo, och vid 13-års ålder fick de sin första egna utrustning. Det innebar att familjens Volvo 245 fick stå ut med 17 segel, sex master, fem brädor och fem bommar.

När körkort togs och egen bil införskaffades tog vindsurfandet fart på riktigt. Från och med år 1999 har Andreas varit en frekvent besökare i Sydafrika, med något avbrott för Gran Canaria, för en intensiv träningsperiod på två-tre månader. Kort därefter blir Andreas del i Team Sweden och år 2004 gör han sin första internationella start på Europatouren. Andreas gick in i tävlingssäsongen med det långsiktiga målet att inom ett par år bli top-10 på europarankingen. Det målet fick justeras redan efter den första säsongen då Andreas slutade nia av 68 tävlanden. Den nya målsättningen fick bli att ta sig in på top-5 och därefter top-3. Tävlingsåret 2007 slutade med en overall 3:e placering.

Andreas har seglat Freestyle och Wave parallellt under hela sin karriär men som professionell främst inom Freestyle. Efter det framgångsrika året 2007 beslutar Andreas under 2008 att ta satsningen i en ny riktning. Fokus läggs nu istället på Wave vilket egentligen alltid har varit den stora passionen. Under första året som vågseglare på PWA (Professional Windsurfing Association) drar Andreas på sig en elakartad knäskada med lång rehabilitering som följd. PWA-satsningen avrundas hösten 2011 i Klitmöller.

Bland meriterna märks bland annat svensk mästare i freestyle och 3a VM i freestyle. Den ”fetaste” meriten, som Andreas själv kallar den, är 3:e platsen overall på Europa-touren 2007.

Sedan 2010 är Andreas Teamrider för Flikka Boards och jobbar med att utveckla brädor tillsammans med företagets ägare Luka Jures.

Filmer

Åhus tribute

Gnaraloo Western Australia

Andreas "Ola" Olandersson

Bilder

AndreasOrevhaken2 Andreas Olandersson
AndreasOsvartvit Andreas Olandersson
Andreas_O_Ivo Andreas Olandersson
AndreasOgammal Andreas Olandersson
Andreas_O_Ivo3 Andreas Olandersson
AndreasOsolnedgang Andreas Olandersson Tomas Arlemo
Andreas_O_Ivo2 Andreas Olandersson
Andreasorevhaken5 Andreas Olandersson
AndreasOrevhaken3 Andreas Olandersson
AndreasOrevhaken Andreas Olandersson
Andreas_O_Melbystrand Andreas Olandersson      Annika Sten
Medicinsk Fotvård

  Sommarro Tel 0708-994 494
        Även hembesök

Sponsor Taur.se

Sponsor ABK

 

Sponsor Dan Nilsson tak

 

Sponsor Gammlegårdens grekiska restaurang

 

_______________________

Följ oss på

facebook-new-logo-2013 instagram-logo-transparent-background_zps6befc220 youtube_logo

Postadress:
Åhus WC - Segling
Harkranksvägen 23, C/o Patrik Steen
29633 Åhus

Kontakt:
Tel: 044241677
E-post: Patrik_steen@hotmail...

Se all info