Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2020

07 JUN 2020 11:34
ÅSKs klubbmästerskap kunde på nationaldagen, genomföras på vår fina, nya friidrottsarena i Österåker. Ett 50-tal barn och ungdomar genomförde sprintlopp, stötte kula och hoppade längdhopp. Flera deltagare gjorde sin tävlingsdebut.
  • Skapad: 07 JUN 2020 11:34

Toppen att kunna vara med och tävla på hemmaplan vare sig målsättningen är att slå sina personliga rekord eller ha en kul dag med kompisar och rörelseglädje. Vädret bidrog inte idag med optimala förhållanden för muskler och leder men trots det ruggiga vädret och endast klubbkompisar och funktionärer i publiken var stämningen god och positiv bland både deltagare och funktionärer. I takt med att ÅSK ordnar och genomför tävlingar blir vi och våra funktionärer hela tiden bättre på att lära oss arrangera tävlingar på den fantastiska arenan och använda den fina utrustningen. Efter de första sprintloppen fungerade även den automatiska överföringen av tidtagningen direkt till resultatsystemet, vilket såklart enormt underlättar administrationen på en större tävling.  Från klasser med barn födda 2008 och tidigare var det efteråt vanlig prisutdelning. I de yngre klasserna fick samtliga deltagare medalj och resultatkort.

 Jättekul och starkt att ÅSKs årliga KM blev möjligt att genomföra i linje med Svenska friidrottsförbundets rekommendationer utifrån Covid-19. För att kunna hålla max antalet på 50 personer inne på arenan var deltagare och funktionärer indelade i olika team med tidsangivelser för när man fick komma in på arenan och när man skulle lämna för nästa grupp. Anmälan av närvaro samt upphämtning efteråt av barn och ungdomar skedde utanför arenan. Föräldrar och anhöriga kunde alltså inte följa med in, utan tränarna guidade grupperna genom uppvärmning och grenar. En reflektion från en av funktionärerna var att tidsschemat föreföll lättare att hålla samt att barnen naturligt höll ihop med sin grupp.  En stor eloge till tävlingsledningen som planerat upp dagens program och gjorde genomförandet möjligt.

Heja ÅSK!

Skribent: Pernilla Svan
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info