Hoppa till sidans innehåll

OCR-EM 2019

16 JUL 2019 16:16
Hinderbane-EM i Gdynia, Polen innehöll 4 dagar av tävlingar. Åkersberga SK hade flera deltagare på plats i en sport som växer så det knakar!
  • Uppdaterad: 16 JUL 2019 17:22

Strax utanför platsen för start och mål på Polens nationalarena för rugby i Gdynia hittar man tät lövskog och en otroligt kuperad terräng. Där gick bansträckningarna för OCR-EM detta år. Som vanligt var det Sprint Course dag 1 på 6 km och 40 hinder, Standard Course 15 km och 67 hinder dag 2 och Team Realy dag 3. Dag 4 kördes även ett Charitylopp för de som önskade.

EM har ett rykte om sig som ett hindertekniskt svårt mästerskap där vissa hinder blir helt utslagsgivande. Till skillnad från förra årets upplaga i Danmark hade man dock skruvat ner lite på riggarnas längd och "ninjanivå" men banan skördade trots det många armband.

Åkersberga SK:s OCR-grupp representerades rejält av Fredde Stenbeck, Sara Jonsson, Hanna Jonsson, Daniel Jonsson, Daniel Bates och Robert Bergström som alla tävlade i åldergrupp. ÅSK-profilerna Håkan och Malin Dahlbäck var också på plats men ingår då i Eskiltunas Friidrotts OCR-sektion.

Placeringar som kan nämnas var Freddes 4:e plats på Sprint och 3:e plats på 15 km (Ålderklass 20-24). Daniel Bates tog en 8:e plats på sprinten (45-49).

Vi tar med oss många fina erfarenheter och minnen hem. Den otroligt fina stämningen, alla svenskar som hejar fram varandra, vädret och inramningen för att nämna några saker. Sen tar vi också med oss saker som vi ska träna mer på inför nästa EM som går av stapeln i Italien 2020.

Nu laddar vi i OCR-gruppen batterierna i sommar för att sedan ställa in siktet på OCR-VM i London i mitten av oktober. 

Skribent: Daniel
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info