Hoppa till sidans innehåll

Sommarsprinten 2022

04 JUL 2022 16:02
Vi fick en härlig sommarkväll på arenan tillsammans med ett 70-tal startande i de olika sprintgrenarna vi erbjöd.
  • Skapad: 04 JUL 2022 16:02

Det var väldigt gynnsamma förhållanden under kvällen, nästintill helt vindstilla och varmt. Vi hade många långväga löpargäster på plats, de som kom längst bort ifrån var Corey Furminger från Australien som startade i 400 meter.

Några ytterligare löpare från södra Sverige också, bland annat från Helsingborg, Lund och Malmö. Övriga deltagare var mestadels från Stockholmsområdet. Det var extra roligt att Täbys sprinttränare Richard Edman kom med många sprinters från grannklubben i Täby.

Med de gynnsamma förhållanden som erbjöds blev det många nya person- och säsongsbästa. Flertalet nya tävlings- och banrekord sattes också, framförallt i 400 meter eftersom det var första gången ÅSK hade den distansen med i tävlingsutbudet.

Snabbast under kvällen sprang Jean-Christian Zirignon från Malmö AI, som fick fina 10,91 på 100 meter.

Från ÅSK startade Samuel Svan och Wilma Hermansson i PF13 (på bild) och både satte nya fina personbästa. Amanda Cederberg F15 sprang 300m, inget pers men ändå en fin prestation efter att ha arbetat på Friidrottsskolan och sprungit med barnen där hela dagen innan loppet.

ÅSKs veteraner Jessica Bené, Martin Eriksson och Staffan Gudin sprang alla 100m under kvällen och Staffan finputsade sitt pers lite vilket var extra roligt då Staffan inte tävlat på ett tag på grund av småskador.

Stort tack till alla funktionärer som gjorde Sommarsprinten till en så trevlig kväll på Österåkers Friidrottsarena.

Skribent: Marie Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info