Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsgruppen snackat om antidoping

19 OKT 2020 22:48
Ikväll i samband med ungdomsgruppens måndagsträning hade vi en mini-WS gällande doping eller Antidoping som RF:s arbete mot doping heter.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2020 22:48

Först fick ungdomarna köra ett Coopertest vilket innebär att man springer så långt man hinner på 12 minuter. Mycket glädjande visade det sig att alla ungdomar samt de vuxna som hängde på passet kvalificerade sig i högsta spannet på skalan "Very Good". Det visste vi självklart redan innan men det är roligt med ett kvitto på att träning ger resultat.

Efter coopertestet passade vi på att gå in och värma oss och fylla på med energi, hembakade bars bakade av svarta bönor och dadlar, supergoda och nyttiga!

 

Samtidigt som vi vilade och kalasade på bars diskuterade vi doping. Vi pratade om vad doping är, vilka olika typer det finns, varför det är förbjudet etc. Vi pratade även om hur och när man som friidrottare kan bli kallad på dopingprov och vad som gäller då.

Ungdomarna fick med sig en folder som informerar lite mer om Svenska arbetet med Antidoping.

Det blev en intressant diskussion med många intressanta frågor, våra ungdomar var pålästa och kunde dra väldigt bra egna slutsatser om ex varför det är förbjudet etc.

Vi kommer att fortsätta diskussion kring antidoping. På våra endagsläger och små vilopauser i våra längre träningspass pratar vi om exempelvis sånt här, om vikten av att äta tillräckligt och behov av återhämtning etc. 

Se mer om föreningens certifiering i Antidoping

Efter vår lilla mysstund i värmen fortsatte träningen med 30 min cirkelträning. 

Skribent: Marie Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info