Hoppa till sidans innehåll

Världsungdomsspelen i Göteborg 2019

VU 2019

04 JUL 2019 22:21
Världsungdomsspelen (VU) i Göteborg gick av stapeln i helgen.
ÅSK:s Amanda, Sara och Hugo tävlade tillsammans med tusentals andra ungdomar, juniorer och seniorer i strålande sol och härlig värme i dagarna tre.
  • Skapad: 04 JUL 2019 22:21

VU är världens största ungdomstävling och öppen för alla friidrottare från F12 och uppåt. En av tjusningarna med VU är mixen av tävlande från etablerade världsstjärnor till entusiastiska nybörjare. Kring 40 % har internationell prägel.

Susanna och Jenny Kallur var på plats och inspirerade både våra ungdomar och oss föräldrar, det genomgående temat var ”ha roligt” och njut av friidrotten!

Amerikanska längd- och världssprintern Tianna Bartoletta var också på plats och deltog samt höll ett inspirerande tal om sina upplevelser av träning, tävling och utveckling, hennes motto var också att ha roligt och att ha tålamod och inte sluta med friidrott för tidigt då det inte är viktigast att vara bäst i ung oålder..

Våra duktiga friidrottare från ÅSK presterade mycket fina resultat under helgen och en hel del pers kunde dokumenteras. De njöt i stora drag när de fick springa på anrika Ullevi och njuta av känslan av att springa på en världsmästerskapsarena med mycket folk på läktarna.

Men minst lika viktigt och värt att betona är att de peppade varandra, hade väldigt roligt tillsammans och umgicks med många andra friidrottare från övriga friidrottsföreningar i Stockholmsområdet både på friidrottsarenan men såklart även på Liseberg.

Och hem kom de alla med snyggaste VU-tröjan någonsin.

Nu ser vi redan fram emot VU 2020!

Skribent: Marie Johansson
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info