Hoppa till sidans innehåll

Veckans Gren Stavhopp

16 MAJ 2020 23:49
ÅSKs första stavtävling blev fantastiskt lyckad! Trots lite utmaningar med utrustningen och vädret både innan och efter. 5 ungdomar deltog varav 4 ÅSK:are plus en kompis från Rånäs 4h som var inbjuden att delta när ÅSK anordnade veckans gren.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2020 23:49

ÅSK:arna Amanda, Tova, Hugo och Sara samt Emilia från Norrtälje alla födda mellan 2007-2005 ställde upp i veckans gren, alla peppade och hejade på varandra, det var en fantastisk stämning under stavtaket där de aktiva satt och skyddade sig mot blåsten mellan hoppen.

Anläggningen hann precis torka upp efter nattens alla skyfall, solen sken under hela tävlingen som höll på i ca 1 timme med start kl 11. Det var kraftiga byiga vindar som våra aktiva klarade att parera galant i både ansatslöpning och själva hoppen. Precis när tävlingen var avslutad kom ett riktigt hagel- och snöoväder.

På tävlingen bjöds vi att se enorma prestationer och många pers. Amanda och Hugo som inte tävlat i stav tidigare klarade båda fina höjden 2,22, Sara förbättrade sitt pers med knappt 30 cm och klarade 2,62. Tova var snubblande nära att tangera sitt pers men hade otur med sina hopp dag, gästhopparen Emilia fick inte heller hoppningen att stämma helt idag. 

Men oavsett pers eller inte så fick vi alla på arenan njuta av så mycket friidrottsglädje bland både ungdomarna, publiken (den lilla vi hade) och alla funktionärer. Såklart även lite besvikelse och ilska det hör också till. 

Nedan ett antal av dagens publik både träningskamrater, släktingar och omkringboende som alla bjöds på kaffe och te för att de skulle hålla värmen i den kalla blåsten.

               

Denna tävling ingick i Friidrottsförbundets Veckans gren. Nästa vecka kör vi vidare med spjut och 300 meter. Vi uppfyller såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer, tävlingarna anordnas småskaligt, lokalt och ansvarsfullt.

Skribent: Marie Johansson
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info