Hoppa till sidans innehåll

ÅSK spelen

22 AUG 2020 22:37
ÅSK spelen genomfördes idag med deltagare i alla åldrar. På förmiddagen körde barnen trekamp och efter lunch kom ungdomar och seniorer och tävlade i sprintgrenar och längdhopp.
  • Skapad: 22 AUG 2020 22:37

Rörelseglädjen var stor på Österåkers friidrottsarena när barnen körde 3-kamp på ÅSK spelens förmiddag.

Trekampen bestod av 600 m hinder, inklusive vattenhinder, visselspjut och 2-stegs längdhopp. Den yngsta gruppen avslutade sin tävlingsdag med bad i vattenhindret. Alla deltagare i 3-kampen fick medalj och resultatkort. I de yngre klasserna är fokus att ha roligt och samla på rekord för sin egen skull. Några var med för första gången på tävling och var otroligt taggade. Sin första tävling är ett speciellt minne för livet.

Vädret var på förmiddagen vänligt med mestadels skuggande molnslöjor och bara några små stunder med duggregn.   

ÅSK spelen fortsatte på eftermiddagen med ungdomar och seniorer i grenarna sprint 60, 80 och 100 meter samt längdhopp. Stämningen var fortsatt god och entusiastisk trots att den enda publiken var deltagare och funktionärer. Bra och lyxigt med full uppsättning funktionärer till alla grenar och all teknisk utrustning vilket ger både tävlande och funktionärer tävlingserfarenhet.

Vinden tilltog en del på eftermiddagen vilket påverkade eventuella personliga rekord. 

ÅSK masters hade flera löpare med i startfältet på 100 meter. Kul att kunna vara med och tävla i alla åldrar. 

Applåder och visslingar till alla som gjorde dagen möjlig; tävlande, funktionärer samt tävlingsledning. De sistnämnda hade även denna gång pusslat och arrangerat så att tävlingarna kunde genomföras i linje med Folkhälsomyndighetens och Friidrottsförbundets riktlinjer angående covid-19.

Skribent: Pernilla Svan
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info