Hoppa till sidans innehåll

Dagläger ÅSK:s Ungdomsgrupp

29 SEP 2020 22:06
ÅSK:s ungdomsgrupp prickade in en riktigt bra dag för sitt höstläger på hemmaplan. Och det var inte bara vädret som blev kanon, hela dagen blev fantastiskt lyckad!
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 22:06

Ungdomarna började med förmiddagen med stenhård konditionsträning uppe i Hacksta. Förmiddagspasset var uppdelat på tre olika fartlekar på lite olika ställen i Hackstaområdet. Fokus var både kondition och styrka med rätt lite vila, det var rätt möra ungdomar som gick tillbaka ner till arenan efter förmiddagens pass.

Lunchen bestod i vanlig ordning av grillad hamburgare som Johan och Peter fixade till ungdomarna. 

Tillsammans och efter lunchen var det dags för föreläsning. En riktigt intressant och givande föreläsning med en av klubbens friidrottstränare (2013-gruppen) Marlene NordlanderMarlene har en magisterexamen från Uppsala och Umeå universitet i nutrition och dietetik och är legitimerad dietist sedan 2009 och är inriktad på framförallt idrottsnutrition. Marlene lärde ungdomarna mängder av bra saker bl.a. vikten av att äta tillräckligt med mat när man tränar så mycket som de gör. De fick också veta vilken mat som är riktigt bra att äta och vilken som inte fyller någon funktion att äta, inte om man är ute efter att må bra och orka träna som ungdomarna gör. Nu funderar vi på hur vi ska kunna ta detta vidare till nästa steg.

Efter föreläsningen var det dags för ett styrketräningspass med vår samarbetspartner Jeanette Stenqvist.

Jeanette är alltid efterlängtad av ungdomsgruppen som verkligen gillar att bli pressade till det yttersta av Jeanette.

Dagen avslutades med mental träning tillsammans med Jeanette, en mycket lyckad dag för alla inblandade!

Skribent: Marie Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info